Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Omezení po úplném odebrání menisků

Ortopedie Martin 5.6.2015

Dobrý den, podstoupil jsem ASK kolene, kde byl zjištěn přetrhaný předníz křížený vaz a rozbité menisky, jejichž zbytky byly odstraněny. Čeká mš tedy ještě palstika ACL. Pozn.: úraz původně na lyžích před 5ti měsíci. Dnes mám 10 dní po ASK, stav se lepší každým dnem, ohyb do cca 110 st., jen cítím slabost v noze, stále s dopomocí jedné či dvou berlí. Měl jsem zvýšený odpad po 3 dny a stále se mi koleno plní s tím, že zatím jsem měl jednu punkci od zákroku, doktor nechce více. Otázka. Chci udělat max. pro rychlou rehabilitaci ale současně nechci uškodit uspíšením, Jak často nohu zatěžovat, ohýbat a cvičit? Druhý dotaz, jak maximálně prodloužit žiivotnost kloubu kde nejsou menisky? Pozn.: ostatní vazy OK, chrupavka OK, bude následovat zmíněné ACL. Jsem aktivní člověk, štíhlá postava, mám rád kolo, běh, lyže, in-line, plavání. Tuším, že ne vše se bude moci dělat příliš aktivně.. Pomohou životnosti výživové injekce? nebo doplňky (Celadrin..?). Omezení pohybu? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Předpokládám, že menisky nebyly odstraněny zcela, většinou se odstraní jen část menisku, ty části, které jsou fixovány a mají dobré krevní zásobení se ponechají. V takovém případě se začíná s postupnou zátěží s pomocí berlí již po týdnu a plná zátěž je do 14-21 dní, při odstranění části jednoho menisku plná zátěž je možná již po týdnu. Jinak postup pohybovou terapií na rehabilitaci již nyní. Tam i doporučení cvičení pro doma.
Pokud byla poškozena chrupavka lze zvážit aplikaci kyseliny hyaluronové, aplikuje ortoped do kolena.
Potravinové doplňky jak propagovány v televizi dle dostupné dokumentace jsou jen potravinové doplňky bez léčebného efektu.

Související dotazy

Doplňující dotaz k dotazu "Omezení po úplném odebrání menisků"
Děkuji, reaguji ještě na předchozí odpověď. Co se týká...
Odebrání dělohy vyřeší záněty?
Dobry den, chtela bych se zeptat mam porad opakovane...
Poškození menisků
Dobrý den, jde o problém s kolenem. Na gymnastice jsem...
Návaly po odebrání dělohy
Dobrý den, je 47 let, letos v dubnu mi byla pro myomy...
Sex po odstranění dělohy
Dobry den chtěla bych se zeptat,jestli odebráni dělohy...
Krvácení po hysterektomii
Dobrý den, chci se zeptat, jsem čtyři měsíce po odebrání...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Omezená hybnost po TEP kyčle a kolene

dobrý den, jsem rok po tep kyčle a od ledna po tep kolene, přez veškerou rhc...

Omezená pohyblivost a bolest kyčlí

Dobrý den, už to je třetí rok, co mám problém s kyčlemi. Mám v nich omezenou...

Omezená pohyblivost po extrakci osmiček

Dobrý den, pane doktore, včera (v úterý) jsem byla na vysekávání osmiček z...

Omezená pohyblivost ruky po odebrání krve

Dobrý den. Téměř před 2 týdny mi byla ráno odebrána krev (pravá ruka, levá...

Omezené periferní vidění a řidičský průkaz

Dobrý den Od narození mám zúžené periferní vidění tj. pořádně nevidím do stran....

Omezení hybnosti a otok kolene

Dobry den dnes jsem dostal od kamarada svihadlo a zkousel jsem si poskakovat...

Omezení hybnosti palce

Občas se mi stane (tak 1 za 1-2 měsíce), že se kopnu do palce (při nějakém sportu)....

Omezení chuti na sladké

Rád bych shodil nějaké to kilo ale nedaří se mi protože mám hroznou chuť na...

Omezení léků na astma

Dobrý den, Rozhodl jsem se po přibližně jednom roce závislostního užívání...

Omezení po operaci subdurálního hematomu

Dobrý den pane Doktore, Ráda bych se zeptala na možná omezení mého syna po...

Omezení pohybu v kyčelním kloubu

Dobrý den, psala jsem Vám ohledně autonehody , kde byla nepoznaná infrakce velkého...

Omezení při karpálním tunelu

Dobrý den, Může člověk který má nemoc z povolání karpalní tunel s omezením...

Omezení spánku

Dobrý den, je mi 18 let a už několik týdnů spím pouze jednou za dvou noci,...

Omezení v sexu po operaci slepého střeva

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem týden po operaci slepého střeva, už jsem...

Omezeni v tehotenstvi

Dobrý den, jsem na zacatku tehotenstvi a rada bych vedela co nemohu jist,...

Omezení v zorném poli

Dobrý den, je mi 21 let, na perimetru mi již 2 roky vychází zvětšující-se omezení...

Omezený pohyb

Dobrý Den již delší dobu mě trápí praskání v nohách v ruce v kyčli. Nevíte co...

Omezený pohyb

Dobrý Den již delší dobu mě trápí praskání v nohách v ruce v kyčli.Nevíte co...

Omezit-ano/ne

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda dlouhé vysedávání ve vaně může způsobovat...

Omfalitida

Dobrý den. Mám 7 týdenního syna a dnes jsem našla u pupiku zaschlou krev a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oteklé místo nad spánkem

paní psala email 31.10 a požádala o objednání : Dobrý den, již delší dobu se...

Epilepsie

Dobrý den , mohla bych se optat zda člověk může cvičit pokud má epilepsii ??...

Trochu nateklý levý spánek

Dobrý den. Nedávno jsem zjistila, že mám jakoby trochu nateklý levý spánek,...

Bolest pod žebry

Dobry den,jiz dva tydny me poboliva na prave strane zad po zebry.Bolest je nekdy...

Trampolína a epilepsie

Dobrý den , Mám dotaz, zda epileptik může cvičit na trampolíně, kamarádka...

Vyrážka penisu


Vysvětlení neurologického nálezu

Obj.: asymetrie pelvis,pravá lopatka výše, Thomayer 40cm, páteř se nerozvíjí...

Co je exofyt a proč to nebylo vidět na CT?

Dobrý den, z histologického vyšetření mi byl diagnostikován spinocelulární...

Křivení prstů na rukou

Dobrý den, asi před šesti lety se mně začaly zvětšovat a křivit klouby u posledních...

Aterom na hlavě

Dobrý den přítel ma bolestivou bouly spíš otekle místo vzadu na hlavě která...

Pilonidální sinus

Dobrý den, již podruhé během roku se mi objevil pilonidální sinus. Bylo mi...

Bolest kyčelního kloubu

Pane doktore omlouvám se jde o kyčelní kloub,ne o pánevní.Děkuji

Motání hlavy, mravenčení nohou

Dobrý den, Trápí me motani hlavy nejvíce při zvednutí ze sedu, lehu, predklonu....

Žlutá kašovitá stolice

Dobrý den, už rok mě trápí stolice žlutého zabarvení a kašovité řídké konzistence....

Kalcifikace ledvin

Dobrý den, mám dotaz, v listopadu loňského roku, mě pobolívalo v podžebří....

Antibiotika a alkohol


Epilepsie

Dobrý Den, chtěla bych poradit ohledně léku Lamictal, který mi lékař nasadil...

Krevní obraz

Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz, hodnoty má v normě, pouze...

Zlute dlane

Dobry den, cas od casu mivam zlute az oranzove ruce - dlane, mozna celou pokozku,...

Test na okultní krvácení

Dobry den, prosim Vas delala jsem si test na okultni krvaceni, nejsem si jista...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.