Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Operace

Anesteziologie Jana 27.4.2018

Dobrý den,

mám jít na operaci šťítné žlázy. Už mám druhý termín, protože jsem poprvé omarodila. Musela jsem vysadit antikoncepci, ale díky tomu si nemůžu nastavit cyklus jak se mi to bude hodit skrz operaci. Jelikož mám smůlu, tak to mám dostat samozřejmě někdy kdy bude ta operace (píši někdy, protože jak neberu antikoncepci, tak je to nepravidelné). Doktorka mi napsala nějaky NORETHISTERON ZENTIVA, který mám začít brát 3 dny před očekávající MS a pak to brát až do operace. Chci se zeptat nevadí to skrz operaci, ja myslela, že se před ní nesmí brát skoro žádné léky a teď najednou tohle. Píši abych se ujistila o názor nějakého chirurga i anesteziologa. Prosila bych o názor obou doktorů, protože už jsem se setkala s tím že doktor řekl že to nevadí a právě anesteziolog řekl opak.
Děkuji a přeji hezký den

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři z oboru anesteziologie, který vám váš problém rozebere a odpoví. Samozřejmě, že se běžně uspávají pacienti, kteří berou celou řadu léků, není pravda, že se nesmí brát skoro nic, naopak, je jen velmi málo léků, při kterých není anestezie vhodná. Vždyť staří lidé, běžně operovaní, užívají léky na řadu nemocí. Ve vašem případě se ovšem jedná o preparát, který není nutný k užívání pro žádnou nemoc, proto by samozřejmě bylo lepší ho nebrat a operaci načasovat po menstruaci. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. Naplánovat operaci mimo menstruaci je někdy těžké. Navíc se může stát, že jen stres z operace menstruaci spustí. Samozřejmě že nejlépe by bylo Norethisteron nebrat, ale pokud není jiná možnost ( a opravdu nekonečné oddalování operace taky není řešení ), tak se dá operovat i při jeho užívání. A anestezie samosebou taky podat. Jen je nutno brát ohled na to, že se jedná o hormonální preparát, který zvyšuje riziko tromboembolické choroby ( riziko plicní embolie ), což se řeší před i po operačním podávání přípravků "na ředění krve". Po operaci je potřeba co nejdřív jej vysadit, takže musíte počítat i s tím, že cca ten 3. den po operaci menstruaci dostanete,

Související dotazy

Stav po operaci bubínku
Dobrý den, chci se zeptat po operaci nového bubínku...
Stav po operaci
Dobrý den , jsem 4 tydny po operaci kýly a přímých...
Hematomy po operaci
Dobrý den Jsem 6 neděl po operaci křečových žil. Měla...
Minimální hybnost po operaci ramene
Dobrý den mám dotaz, v únoru jsem byla, na operaci...
Bolesti po operaci srdce, důchod?
dobrý den manžel je rok po operaci srdce a má stále...
DPN po operaci syndromu karpálního tunelu
Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem Vás...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Operace

Dobrý den jsem po operaci vyhřezlé ploténky L5-S1 operace byla před 7.měsíci...

Operace

Dobrý den měla bych dotaz ohledně operace nedomykavosti chlopně.Krom problémům...

OPERACE

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT NA VÁŠ NÁZOR NA OPERACI KRČNÍ PÁTEŘE,KAM MĚ...

Operace

Dobrý den jsem po gynekologickém zákroku (odstranění septa v pochvě) Chtěla...

Operace

Dobry den, pred peti lety jsem spadl ze zebriku a zranil jsem si chodidlo leve...

Operace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu jít na artroskopii kolene, když...

Operace

Dobrý den. Mám podstoupit gynekologickou laparoskopii - odstranění varixů. Lékař...

Operace

dobrý den, mám možná úplně stupidní dotaz, ale zajímá mě to.. chci se zeptat,...

Operace

Dobry den pan doktor,uz som sam pred casom pisal.Bol som odvtedy aj magn-rezonanacii,a...

Operace

Dobrý den jdu na operci plastik předního křízového vazu nevíte jak dlouho bych...

Operace

Zdravím, proč je nutná kyretáž před odstraněním dělohy?

Operace

Dobrý večer,můj tatka má jít na operaci,v papírech má psáno infiltatio plicae...

Operace

dobry den jsem 14 dni po operaci lavh odebrani delohy a vejcovodu a ted mam...

Operace

Dobrý den, je mi 19 let a mám přes 2 roky problémy s L5/S1, kterou mám vyhřezlou...

Operace

Dobrý den! Pane doktore! Mám jít na synovektomii.Nevím,co to obnáší-je to...

Operace

Dobrý den, manželce (37let) po několikaletém sledování na cytologii, dělali...

Operace

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.Jestli je nutná operace páteře nebo existuje...

Operace

dobrý večer mam spoustu otazek ale boužel sem o tom nic nenašla co mi zajima...

Operace

Dobrý večer, manžel po pracovním úrazu, který se mu stal 14.6.2013 podstoupil...

Operace

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Mám zjištěné uzle na štítné žláze...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nechráněný pohlavní styk a antikoncepce

Dobrý den, mám takový problém. Beru antikoncepci Lindynette 20.A hned jak mi...

Třes rukou

Dobrý den, Už půl roku mě trápí třes rukou při běžných činností,když držím...

Pulzování ve svalu

Dobrý den, asi týden mám cukání v levém tricepsu, nejhorší je to před usnutím...

Bolest prsou před menstruací, přetrvávající bulka v jednom prsu

Prvních 6 let menstruace ( až do 20ti let) jsem neměla žádné problémy. Začátkem...

Bolest ucha, občas hlavy, zimnice

Dobrý den. Dnes mě začalo bolet ucho, dokonce i když zatahám za boltec. Mám...

Myom dělohy


Stříkající stolice u kojence

Dobrý den, muj syn 11 týdnů je posledních cca 5 dni u kojení neklidný, jí, ale...

Bíly povlak na mandlích

Dobrý den, třetí týden mám na mandlích bílý povlak. Dostala jsem antibiotika...

Loupání kůže v ústech

dobrý den chtěl bych se zeptat poslední dobou mám v ústech na levé tváři vevnitř...

Mravenčení palce u nohy


Bulka na varleti

Dobrý den, mám na levém varleti malou tvrdou bulku - cca už 4 měsíce. První...

Extrakce retinovaného zubu

Dobrý den, před měsícem jsem prožila poměrně nepříjemnou extrakci retinovaného...

Nafouklé břicho, bolest břicha

Dobrý den,obracím se s prosbou,protože si už opravdu nevím rady.Můj problém...

Bodnutí vosou

Dobrý den, včera mě na koupiališti pichla vosa do hohy (presněji kloub pod palcem...

Bolest pod kolenem


Klacid


Bílý výtok z pochvy


Úraz kolene s krevním výronem

Dobrý den, měl jsem úraz kolene s krevním výronem. Po léčbě - ortéza, rehabilitace,...

Změna HAC


Vyhřezlá ploténka, operovat nebo ne?

Dobrý den,před týdnem mě lékaři zjistili že mám vyhřezlou plotýnku L5/S1 o...

Reklama
Zavřít