Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Operace páteře

Záda, páteř Denisa 27.7.2019

Dobrý den, máme maminku 70 let, která je už dva roky na invalidním vozíku, až nyní jí byla stanovena diagnoza komprese obratl těla Th12 (ve STIR zobrazení norm. intenzity - již zhojeno) kde hraniční stenosa se zachovalým předním SA prostorem, významná stenosa L3-5, spondylolistéza L4/5 se subluxací kloubků. Bohužel trpí i inkontinencí a kvůli tomu se upnula na operaci, ke které je objednaná za měsíc, včera jsme měli smůlu a narazili na lékaře, který spíše nekomunikoval než komunikoval a jeho chování nechci ani popisovat, takže z této návštěvy nejsme o moc dál než jsme tam šly. Měla jsem spousty dotazů, jenže jsem byla okřiknuta, že se bude bavit pouze s pacientkou, jenže maminka se na spoustu věcí nezeptala. Laicky řečeno jí mají uvolnit míšní kanál ve čtyřech obratlech, ale čemu to pomůže, to už jsme se nedozvěděli....jestli i inkontinence se zmírní?? Rizika pooperační??? Může mít dlouhodobá narkoza u starší pecientky negativně ovlivnit mozek? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, co se týče inkontinence moče, nelze zaručit, že operací se problém odstraní. Mělo by být i kompletní urologické vyšetření, včetně tzv. urodynamiky. Příčina inkontinence moče může být v důsledku chronického zánětu močových cest nebo zhoršením funkce svěrače a ochabnutím svalstva pánevního dna. Co se týče dotazu na narkózou, každá narkóza má do určité míry negativní vliv na mozkovou tkáň, ale účinky časem odezní a dá se to i podpořit zlepšením prokrvení mozku (gingo biloba, vitamín B6 apod.). Absolvují úspěšně operace včetně narkózy i starší pacienti. Pokud nebude po operaci pozitivní efekt ve smyslu zlepšení udržení moče, doporučuji pak doplnění urologického vyšetření.
Protože Váš dotaz spadá do kompetence odborného lékaře, předávám jej ještě ke zodpovězení specialistovi.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, v zásadě souhlasím s odpovědí kolegyně dr. Doležalové. Urologické či urogynekologické vyšetření bych ale doporučovala před operací. Je třeba vyloučit tuto příčinu - inkontinence urogynekologického původu je v tomto věku velmi častá. Pokud urolog neshledá urologickou příčinu a urodynamické vyšetření bude svědčit pro neurogenní příčinu poruchy močení, tak lze předpokládat pozitivní efekt operace páteře. Před operací je třeba se dotázat operatéra, co lze od případné operace očekávat a co ne, aby se předešlo možnému rozčarování následně. Pokud s Vámi lékař nekomunikuje, je třeba dotázat se znovu nebo jiného lékaře. S pozdravem Magdaléna Hlavačková

Související dotazy

Wobenzym a operace páteře
Dobrý den, Jsem po operaci páteře, mám Sjogren syndrom,...
Operace páteře
Dobrý den, chtěla jsem se informovat. Kdybych musela...
Operace páteře
Dobrý den chtěla bych se zeptat..mám 14 dní po operaci...
Operace páteře
Dobrý den,mohu se zeptat na váš názor? Přítel má pokročilou...
Operace páteře a joga
Dobrý den, je mi 21 let a jsem po operaci skoliózy...
Operace páteře
dobrý den , čeká mě operace krční páteře . budou mě...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Operace páteře

Prosím o radu, kde by bolo možné konzultovať resp.návrh na operáciu podľa MRI...

Operace páteře

Dobrý den, již jsem dotaz zasílala. Nyní nově. Od března 2018 jsem začala mít...

Operace páteře

Dobrý den,mohu se zeptat na váš názor? Přítel má pokročilou osteochondrózu L4/5...

Operace páteře

Dobrý den, chtěla jsem se informovat. Kdybych musela podstoupit fixační operaci...

Operace páteře

Dobrý den,jsem 2 měsíce po operaci páteře L5/SI a bolí mě celá levá noha a brní...

Operace páteře

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mám souhlasit s operací,která mi byla...

Operace páteře

Dobrý den.Rok a pl mi mrtví ruky.14.8. jdu na operaci krční páteře-stenosa C3-6...

Operace páteře

Po operaci bederní páteře, která dopadla výborně, se mi občas zabarví ruce do...

Operace páteře

Dobrý den, naše 14ti letá neteř má diagnostikovanou idiopatickou skoliozu. Není...

Operace páteře

nejdříve Vám chci moc poděkovat nebot Vaší zásluhou mne vzali na operaci páteře...

Operace páteře

Dobrý den, jsem po operaci 6 let L4/5 doleva a vše bylo v pořádku až do listopadu...

Operace páteře

Dobrý den, je mi 45let a jsem 5let po operaci ploténky L5/S1, která byla...

Operace páteře

Dobrý den, minulý týden jsem byla propuštěna z nemocnice se závěreme, že pujdu...

Operace páteře

bolestí zad trpím už od 25let hlavně v bederní části dalo se to zvládat teď...

Operace páteře

Dobrý den, již marodím 8 měsíců a jsem z toho docela špatná - ct l5/s1 je ventrální...

Operace páteře

Dobrý den,mám výhřez ploténky L5/S1 vpravo s kaudálně sklouzlým sekvestrem výhřez...

Operace páteře

Dobrý den pane doktore, mám sjednanou operaaci páteře, která bude probíhat...

Operace páteře

Dobry den. Mam doporučení od doktora. Intenzivni vedená rehabilitace na spádovem...

Operace páteře

Dobrý den chtěla bych se zeptat..mám 14 dní po operaci bederní páteře L2/3....po...

Operace páteře

dobrý den jdu na 3 operaci páteře jaký druh bederního pásu potřebuji?Dvakrát...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výhřez ploténky, bolesti nohy

Dobry den.prosim pomocte mi mam už rok problemi s pateři a vystřeluje mi to...

Nitroděložní tělísko

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na internetu jsem uz četla mnoho o nitroděložním...

IVF - odebrání vajíček

: Dobry den, v sobotu jsem podstouoila odebrani vajicek,ale po vykonu prisla...

Bolest při defekaci, podráždená pochva

Dobrý den. Je mi 16 let a před asi 14 ti dnema jsem lezela na Bulovce na kapackach...

Vytrhnuti osmicky

Dobry den. Chtela bych se zeptat. Jsem jiz dva tydny po vytrhnuti osmicky dole...

Problémy s erekcí

dobry den je mne 61 let a posledni dobou mam problem ze kdzy mne zena oralne...

Syfilis

: Dobry den, presne pred dvema mesici jsem mel nechraneny oboustrany oralni...

Křeče žaludku

Dobrý den. Moje přítelkyně má občasné problémy s křečemy žaludku. Občas je to...



Průjem

Dobrý den, obracím se na vás s lehce nepříjemným problémem. Poslední tři...

Hnědé fleky na kůži

Dobrý den trápí me spíše hnědé fleky na kůži, neboli,nesvedi mám je nejvíce...

Doporučení od obvodního

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda mají odborní lékaři právo nepřijmout...

Moje obvodni lekarka mi vypsala predani do pece ortopeda...tomu se to moc nelibi,proc ?

Dobry den,jsem na neschopence -po laparoskopii kolena,moje obvodni lekarka mi...

Bolest na krku,bolest krčních svalů

Dobrý den, včera když jsem se vzbudil a zvedal jsem se z postele, tak mi přišlo,...

Problém s mou erekcí


Kožní obtíže


Pohlavní nemoci


Augmentin 1g v těhotenství


Nevolnost, bušení srdce

Dobrý den, už minulý týden se mi stalo, že jsem se v noci probudila a bylo...

Azitromycin 250mg


Reklama
Zavřít