Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Operace štítné žlázy ano či ne? doplnění dotazu

Endokrinologie Pavla . 3.1.2012 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko, děkuji Vám za odpověď. Mohla by jste mi prosím Vás ještě napsat, jaká jsou pozitiva a negativa operace štítné žlázy? Jejího odstranění? Už jsem se taky dočetla, že operace nic vyřešit nemusí, že hodnoty stále mohou kolísat, to se pak znovu nasazují thyreostatika? Moc se omluvám, že se ptám Vás, ale můj doktor mi ukáže jizvu na jeho krku, že taky št.žlázu nemá a řekne mi ať mažu na operaci, tot vše. Jenže já se ted cítím opravdu skvěle, hodnoty se mi srovnaly, nyní mám hodnotu TSH 0,24 a T4 volný 15,6, raději bych otěhotněla než šla pod kudlu, na což mi ale můj doktor odpoví, že na operaci je vhodné jít právě s takovýmito výsledky, ve chvílí, kdy se št.žláza dostává do normálu, má pravdu? Je to opravdu tak? Dívám se do mých zpráv, abych Vám mohla napsat, jakým druhem onemocnění vlastně trpím, většinou je všude závěrem psané: drobná difuzní struma s celkem upravenou hyperfunkcí. Když se dívám do předoperačních vyšetření, tak zde uvedl lékař z interny, že jsem léčena na G.B.chorobu, což však v mým zprávách od mého lékaře nikde nečtu, tak jsem z toho jaksi jelen :-). Zpráva z ultrazvuku zní: "š.ž. je lehce nehomogenní struktury, přiměřené vaskularizace, v obou lalocích jsou ojediněle drobné folikulární adenomky max.do 2mm. V pravem laloku je patrna drovná cysta 3mm. Zvětšené uzliny patrné nejsou." " Ve dvou projekcích je trachea i jícen norm.šíře a průběhu, Měkké části pretracheálně bez rozšíření." Ještě snad mohu dodat to, že jsem kdysi měla vyšší oční lesk, vidělo mě pár lékařů(např.chirurg) a poznali, že nemocnou št.žlázu mám a prý právě díky lesku v očích. 9.1, mám jít na operaci a motám se v tom pěkně. Vůbec nevím, jestli operace je tak moc v mém případě nutná. Prosím Vás, trochu mě z toho vymotejte, pokud to jde, děkuju. Pavla

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, v případě, že by se jednalo o GB toxikozu, tak se operace doporučuje zvláště ženám, které ještě plánují graviditu. Důvod je ten, že často dochází po porodu k recidivě thyreotoxikozy, často s horším průběhem, než měla první ataka. Léčba je komplikována kojením, které výrazně omezuje terapeutické možnosti. Zkuste někde vypátrat, jaká byla hodnota protilátek proti TSH receptoru většinou označované jako TRAK. Pokud byla vysoká, tak se jedná o Graves-Basedovovu thyreotoxikozu. POkud vysoká nebyla, pak se jednalo zřejmě o jiný typ hyperfunkce štítné žlázy. Co se týká pozitiv a negativ operace...určitě se vám po operaci nevrátí hyperfunkce štítné žlázy, to určitě ne. Jako pozitivum lze považovat třeba to, že nad vámi nebude neustále viset hrozba recidivy hyperfunkce. Na druhou stranu budete muset doživotně užívat levothyroxin. S rozhodnutím vám asi moc nepomohu. To bychom se museli vidět osobně, musela bych si projít vaše zprávy, podívat se na sonograficky na vaší štítnou žlázu a pak bych vám byla schopna říct víc. Držím palce.

Související dotazy

Operace štítné žlázy
Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne...
Operace štítné žlázy
Dobrý den . Chtěla bych se zeptat co může být "špatně"...
Odstranění štítné žlázy
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat když mám zvýšenou...
Operace štítné žlázy
Dobrý den mám uzly na štitné žlaze jsou větší lekař...
Nemoc štítné žlázy
Dobrý den po porodu mi zjistili z ultrazvuku zánět...
Stav po operaci štítné žlázy
Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, jsem tři měsíce...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Operace štítné žlázy

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám podstoupit operaci štítné žlázy...

Operace štítné žlázy

Dobrý den, za necelých 14dní mě čeká operace štítné žlázy. Nikdy jsem nebyla...

Operace štítné žlázy

Dobrý den,pane doktore,již asi 20 let chodím na kontrolu se štítnou žlázou-nejdříve...

Operace štítné žlázy

Dobrý den,před čtyřmi lety jsem byla na operaci štítné žlázy protože se mi v...

Operace štítné žlázy

Dobrý den, prosím o radu zda podstoupit operaci štítné žlázy nebo ne. Moje lékřka...

Operace štítné žlázy

Dobrý den . Chtěla bych se zeptat co může být "špatně" , 21.3 jsem byla na...

Operace štítné žlázy

Dobrý den, mám zvýšenou funkci štítné žlázy+nádor s mnohočetnými uzly. Vzhledem...

Operace štítné žlázy

Dobrý den, jsem 3 měsíce po operaci štítné žlázy (úplné odstranění) a uvažuji,...

Operace štítné žlázy a komplikace

Dobrý den, čeká mě operace štítné žlázy,ale moc se mi na ni nechce. Cetla jsem...

Operace štítné žlázy ano či ne?

Dobrý den paní doktorko, od začátku roku 2009 se léčím na hyperfunkci št.žlázy,...

Öperace štítné žlázy ano či ne? Doplnění dotazu

Dobrý den paní doktorko, děkuji Vám za odpověď, zjistila jsem hodnotu TRAK,...

Operace štítné žlázy nutná nebo ne?

Dobrý den, v roce 2009 mi zjistili susp.tyreoaptii-diagnostikována hraniční...

Operace štítné žlázy v rozsahu TTE

Dobrý den, po roce léčby štítné žlázy Letroxem 50 1/2 tablety denně mám UZ...

Operace ŠŽ

DOBRÝ DEN,PANÍ DOKTORKO.PŘED 15 LETY JSEM PODSTOUPILA OPERACI,ODSTRANĚNÍ PRAVÉHO...

Operace šž - uzel

Dobrý den, léčím se už řadu let na uzel v šž, užívala jsem euthyroxu 50-100...

Operace tatínka

Dobrý den přikládám rtg popis tatínka ročník 1942. Je nutná operace kyčle a...

Operace tenisového lokte


Operace tenisového lokte


Operace tenisového lokte


Operace tenisového lokte


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zinnat 500 a slunce


Trombóza


10 měsíční kojenec-časté usínání během dne


Stržený nehet


Akné


Konec opakujících se vaginálních mykóz: víme, co zabírá


Bolest a otok kloubu na noze pod palcem


Předávkování Stopexem


Neschopnost orgasmu


ATB


Bolest hlavy a krku

Dobry den,chtela bych se zeptat.Uz skoro rok pomaham mame s manualni domaci...

Patříte mezi kardiaky? Nezapomeňte na očkování proti chřipce!


Borglycerin


Sexuální poradna


Roupi


Nádory ledvin jsou často objeveny náhodně


Bolest rukou


MUDr. Otakar Stiebler

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Interupce


Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×