Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Operace v oblasti konečníku

Proktologie Michaela 1.3.2019

Dobrý den,chci se zeptat od obvodní lékařky jsem dostala na 5 dní antibiotika rovamycine na nachlazení teď v sobotu beru poslední měla bych se objednat příští týden na odstranění vycnivajici kůže u konečníku ten zákrok odkladam pán doktor mi řekl že to je na 2 az 3 týdny doma mám z toho strach je to prý uspání v celkové narkoze na 5 minut myslíte že to mám ještě odložit když dobiram antibiotika? S přítelem chceme miminko tak to zas úplně odkládat nechci jen se bojim aby to nebylo na telo moc kdyz jsem mela jeste antibiotika ? Mate zkusenost jak to probiha po zakroku ? A proc je to na tak dlouho ? Bude to bolestive ? Dekuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Michaelo, nevím co znamená "vyčnívající kůže u konečníku", máte hemorhoidy, nebo o co přesně se jedná? Pokud se po dobrání antibiotik budete cítit dobře, pak není potřeba zákrok odkládat. Spíše je potřeba se zamyslet zda se Vám vlivem těhotenství obtíže neobjeví znovu. POkud by se jednalo o hemorhoidy, pak pokud nejsou vnější bez možnosti je zatlačit zpět, či nedochází k inkontinenci stolice, pak si myslím, že vzhledem k plánovanému těhotenství je operace zbytečná jelikož je riziko, že se objeví znovu. Doporučuji o plánované graviditě operatéra informovat. Váš dotaz ještě bude zpracovávat specialista v proktologii, který Vám třeba odpoví přesněji. Vyčkejte na odpověď.
Pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Pokud jste byla nachlazena a měla antibiotika bude anesteziolog jistě proti celkové anestezii.
Proto by bylo na místě i malou operaci o 3 týdny odložit.
Poraďte se svým chirurgem, třeba i telefinicky.

Související dotazy

Bolest v oblasti konečníku, boule v oblasti konečníku
Dobrý den, před dvěma dny mě bolela oblast u konečníku....
Kožní potíže v oblasti konečníku
Dobrý den, prosím o radu: V oblasti konečníku se mi...
Kondylomata v oblasti konečníku
Dobrý den jsem gay a mam kondylomata v oblasti konečníku...
Bolestivá vyrážka v oblasti konečníku
Dobrý den, už pár dní mě trápí bolestivá vyrážka v...
Bolest v oblasti konečníku
Dobrý den, mám problém v oblasti konečníku. Jde o...
Výrůstek v oblasti konečníku
Dobrý den mám výrůstek na konečníku ale už hodně dlouho...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Operace tříselné kýly u syna

Dobry den, jsme se synem v nemocnici a zitra nas ceka operace triselne kyly.....

Operace tříselnné kýly u tříletého chlapce

Dobrý den , chtěla bych se zeptat tříletý syn byl přijat k plánovanné operaci...

Operace tumoru střeva a následné pooperační kompliakce

Náš táta šel na plánovanou operaci tlustého střeva dne 25. 3. 2019, na poslední...

Operace TVT-následedek

Dobrý den, jsem 5 let po zákroku TVT páskou, problémy které jsem měla před tím...

Operace uzdčky

Dobrý den , chtěl bych se zeptat když jsem měl operaci Penisu tzv uzdičky je...

Operace uzdičky

Dobrý večer, dnes jste mi odpověděl na dotaz ohledně krátké uzdičky. Se vším...

Operace uzlu

Dobrý den, tři roky se léčím na uzel v istmu. Byla mi doporučena operace (prevence,...

Operace v 1.trimestru

Dobry den. Moje pani prodelala laparoskopicky operaci apendixu. Jsme v 9.tydnu....

Operace v mozku

Dobrý den, již jednou jsem se ptala, děkuji a ptám se po druhé. Prodělala...

Operace v mozku

Dobrý den, moc prosím o informaci, co mě čeká? Mám šum s pulsací v levém uchu....

Operace v těhotenství

dobvrý den měla bich jeden nebo dva dotazy před 14 dny jsem byla na operaci...

Operace vaječníků

Dobrý den, je mi 30let a jsem matkou 2 letého chlapečka, kterého máme s manželem...

Operace varikokély

Dobrý den, chystám se na operaci varikokély. Můžete mě stručně prosím napsat...

Operace varikokély

Dobrý den, mám dotaz jestli je operace varikokély hrazená pojistovnou, alespoň...

Operace varikokély

Mám jednoduchý dotaz.Je mi 24 a v 16 mi operovali laparoskopicky varikokélu(myslím,...

Operace varikokély

Dobrý den, s manželem řešíme operaci varikokély - trápí ho občasné tahavé bolesti...

Operace varikokély a problémy

Dobrý den, před 3 týdny jsem podstupoval operaci varikokély. Po operaci mám...

Operace varikokély mikrochirurgická

Dobrý den, byla mě operována varikokéla oboustranná mikrochirurgicky, dotaz:...

Operace varixů

Prosím o radu týkající se operace varixů klasickou cestou. Je vhodnější operovat...

Operace varixu

Dobrý den, jsem 14 dní po operaci a cca 12cm nad patou mám větší jizvu, cca...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skřípnutý mezižeberní nerv


Svaly krku

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu na prvni fotce je tematicky jak to asi...

Nepravidelné užívání antikoncepce a možné těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat. Už rok a půl beru HA leveret. Teď jelikož jsem měla...

Stav po extrakci zubu

Dobrý den, v pátek večer jsem byla na pohotovosti na extrakci šestky vlevo dole....

Otlak,zánět

Dobrý den mám na vás dotaz.Na malíčku mám otlak a zánět a nevím co stím mám...

Furunkly

Dobry den, posledni asi pul rok si mi objevuji takove "kulicky" u genitalii,...

Kdy začít brát antikoncepci po postinoru

Dobrý den, Dlouhodobě (4 roky) užívám antikoncepci, ale nedopatřením jsem...

Vyšší endometrium

Dobrý den, byla jsem na gyn.prohlídce (týden před menstruací). Paní doktorka...

Bolesti žaludku


Nález na plíci

Dobr den, cca před týdnem jsem měl velice nenápadný kašlík, který se po sportovním...

Výsledky krve

Dobry den, dnes mi došly výsledky krve a ráda bych se zeptala na S alt, S ast...

Svědění kůže -varlata,šourek, kolem řitního otvoru

Dobrý den, trápí mě tak necelý týden svědění kůže - varlata, šourek, kolem...

Antikoncepce a krvácení

Dobrý den, začala jsem brát svoji první antikoncepci a asi po 15 dnech jsem...

Vřídek u análního otvoru

Dobrý den, nevím, jak přesně to nazvat, asi to je vřed, nebo byl, na sedacích...

Nález na RTG plic

Dobrý den byl jsem na rtg hrudníku a zpráva je následující : Srdeční stín hranici...

Vysoký tlak (palpitace,ospalost,zívání)

Dobrý den, pokračuji v odpovědi na tento dotaz: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/ospalost-a-buseni-srdce-v-klidu-55003 V...

Popis rtg

Dobry den prosím o vysvetleni byla jsem na rentgenu plic i srdce dekuji Hrudní...

Může savo poškodit plod?


Píchání v pupíku

Dobrý den, jsem kluk a je mi 14 a mám někdy takové jakoby píchání v pupíku......

Enterococcus faecalis v moči

Dobrý den, při vyšetření moči před měsícem mi byl nalezen enterococcus faecalis...

Reklama