Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Ospen

Praktické lékařství Monika 31.7.2016

Dobrý den, syn užíval Ospen na angínu. Po 5 dnech od skončení užívání se mu opět angínu vrátila. Muže dostat na léčbu opět Ospen? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den, lékem volby u streptokokové tonzilofaryngititidy je PNC ( např. Ospen). Další ATB bych předepsala pouze v případě prokázané bakteriální infekce. Doporučila bych výtěr z krku, odběr KO, CRP). V případě potvrzení streptokokové tonzilitidy nevidím problém Ospen znovu podat. S pozdravem Jana Harnová

Související dotazy

Ospen a antikoncepce
Dobrý den. V pondělí jsem odpoledne dobrala poslední...
Užívám Ospen na angínu, mohu do solária?
Zdravím Mám akutní tozilitidu.Třetím dnem užívám OSPEN...
Ospen a škrábání v krku
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat už 6 dní beru antibiotika...
Ospen a čaj s citrónem
Chtěla bych se zeptat včera mi paní doktorka předepsala...
Ospen
Dobrý den, dnes jsem byla na pohotovosti s velkou...
Ospen
Dobrý den, ATB Ospen mám na 10 dní, je nutné po...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ospalost

Dobrý den, už více než 20 let mám tento problém. Jsem skoro pořád ospalý a otupělý,...

OSPALOST

DOBRÝ DEN UŽ DELŠÍ DOBU SE CITIM OSPALA POŘAD BYCH SPALA ČIM TO MUŽE BYT MAM...

Ospalost

Dobrý den, spím denně třeba 12 hodin a večer jsem vždy unavená, jako by jsem...

Ospalost a bušení srdce v klidu

Dobrý den, v první polovině září se u mě začalo objevovat náhlé bušení srdce...

Ospalost a permanentní únava

Dobrý den,poslední rok jsem pořád ospalá a unavená,ať spím hodně nebo málo(většinou...

Ospalost a vysoký tlak

dobry den už delši dobu se citim ospala lečim se na vysoky tlak a jsem obezni...

Ospalost, malátnost a nechuť k jídlu

Chtěla bych se mám takový problém... Asi měsíc jsem trpěla nespavostí, ale vůbec...

Ospalost, špatná artikulace, nejistá chůze

U manžela se občas objevuje nejistá chůze, ospalost - kromě jídla prospí 3 -...

Ospamox a antikoncepce

Dobrý den, dnes mi byly předepsány atb Osmapox. Zajímá mě zda tyto léky...

Ospamox a těhotenství

Dobrý den, Mudr. mi naordinovala Ospamox 1000 ale nevím zda jsem těhotná,...

Ospen

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na délku užívání Ospenu 750 u angíny u 7leté...

Ospen

Dobrý den, ATB Ospen mám na 10 dní, je nutné po celou tuto dobu ležet v...

Ospen

Dobrý den, mám téměř 4 letou dceru (za 3 měsíce), která od pondělí bere ATB...

Ospen

Dobrý den, dnes jsem byla na pohotovosti s velkou bolestí v krku. Dostala jsem...

Ospen - vynechání dávky

Dobrý den, čerstvě 5ti letá dcera bere již týden Ospen 750, 3x denně 5ml, prokázána...

Ospen 1000

Dobrý den, beru antikoncepci YAZ a na anginu jsem dostala antibiotika Ospen...

Ospen 1000

Dobrý den, prosím Vás pěkně chtěla jsem se Vás zeptat, ode dneška beru antibiotika...

Ospen 1000 a sluníčko

Dobrý den, pár dní mě škrábalo v krku a doktorka mi předepsala Ospen 1000. S...

Ospen 1000 s antikoncepcí YAZ

Dobrý den, Mám dotaz. Měla jsem nechráněný sex po týdnu, kdy jsem dobrala Ospen...

Ospen 1500

Dobrý den, je mi 17 let a mám angínu, 3.7.2015 jsem začala užívat antibiotika...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Plastika křížového vazu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jsem 2 a pul měsíce po plastice a bylo mi doporučeno...

Bulka u kolena

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, udělala se mi malá bulka zepředu u kolena,...

Dna - obklady

Dobrý den. Moje maminka má často záchvaty dny. Stále používá studené obklady....

Necitlivost a brnění palce u nohy

Dobrý den, před týdnem jsem byla na inventuře a celý den jsem prostála a proklečela....

Potrat pilulkou mifegyne

Zdravím byla jsem na potratu pilulkou mifegyne , byla na potratu 19.11...

Krev a bílkovina v moči


Bodavá bolest břicha v těhotenství

Dobrý den , jsem ve 39 týdnu těhotenství a mam takovou bodavou bolest jakoby...

Svědění a pálení v okolí řítního otvoru

Dobrý den, před několika lety mne začalo svědit a pálit v okolí řítního otvoru....

Pupínky na penisu

Dobry den. Mel jsem nedavno rizikovy sex a objevily se mi na pokozce penisu...

Psychické problémy po rozchodu

Dobrý den, už tak půl roku trpím psychickými problémy a vyvrcholilo to tím...

Teplota po operaci

Dobrý den, přítelkyně má 3 dny po laparoskopické operaci žlučníku. Dren jí...

Svědění obličeje

Dobrý den mám velkou prosbu. .už 3 dny me strasne svedi práva pulka obličeje...

Je možné týden na to darovat krev?


Prednison, způsob užívání a kombinace s antihistaminikem

Dobrý den, snažíme se o druhé miminko a v uplynulém roce jsem 2x po sobě v...

Alkohol a kortikoidy

Dobrý den. Mám Crohnovu chorobu a užívám každý den ráno 3 tablety Entocortu. Alkohol...

Výsledek hodnot v krvi

Dobrý den. Chtěla bych se dotázat zda je hodnota v krvi v normě a jaké jsou...

Omeprazol


Bolest v krku, pocit knedlíku


Otěhotnění při menstruaci

Můžu otěhotnět při menstruaci a k tomu beru kyselinu listovou?

Opožděná menstruace a bolest v podbřišku

Dobrý den, Můj gynekolog má dovolenou, tak se ptám zde. Mám zcela pravidelnou...