Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Osteon

Pavel . 29.4.2016

z důvodů pádu mi byl proveden rtg hlavy. V nálezu je psáno sklerotické ložisko 12 mm frontálně na kalvě, mohlo by odpovídat osteomu. Nebyl jsem nijak poučen a nevím, zda tedy má vyvíjet nějakou iniciativuu ohledně tohoto nálezu. děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, pane Pavle. Je samozřejmě chybou, pokud jste z ošetření odešel bez vysvětlení nálezu, pokud se ale akce odehrávala na pohotovosti, je to omluvitelné - cílem RTG bylo hlavně vyloučit zlomeninu. Jakékoliv nálezy z jakýchkoliv vyšetření by měly končit v rukou Vašeho praktického lékaře, který by měl určit další vhodný postup. Osteom je benigní zduření kosti, právě v oblasti lebky se vyskytující nejobvykleji. Další postup záleží na tom, zda máte nějaké potíže, které by s tím mohly souviset (bolesti?), podrobnějším vyšetřením je pak v tomto ohledu CT hlavy.

Související dotazy

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Osteochondróza talu, operace

Dobrý den, mám osteochondrozu talu 3. stupně a v dubnu měla bych jít na operaci....

Osteoidní osteom

Prosím.co to je osteoidní osteom? dá se vyléčit???je nebezpečný????prstenčité...

Osteoidní osteom - rekonvalescence

Dobrý den, pane doktore, ráda bych se optala na přibližnou délku rekonvalescence...

Osteokalcin

Dobrý den, co znamená zvýšená hladina osteokalcinu? Je mi 21, hodnotu mam 59...

Osteologické vyšetření

Dobrý den, ráda bych věděla jaké náběry mně čekají, pokud jdu na osteologické...

Osteolytické léze

Dobrý den pane doktore, mám problém se kterým si nikdo neví rady. Mám mnohočetné...

Osteoma v uchu

Dobrý den, již před pár měsíci jsem si všiml při čištění levého ucha něčeho...

Osteomyelitida

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor týkající se vhodnosti RTG...

Osteomyelitida palce

Chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor týkající se vhodnosti RTG terapie na...

Osteomyelitida?

Dobrý den. V červnu 2006 jsem prodělala úraz levého nártu. Po dvou měsících...

Osteopenie

Dobrý den, je mi 26 let a před měsícem mi byla diagnostikována osteopenie. Mám...

Osteopenie

Dobrý den, v loňském roce jsem utrpěl úraz zlomenina obratle L2.Byla mi provedena...

Osteopenie

Dobrý den,je mi 22 let a zjistili mi osteopenii,ale nechtějí tomu věřit,a tak...

Osteopenie

Dobrý den, je mi teprve 21 let, ale odmalička mi sledují na denzitometrii a...

OSTEOPENIE

Přeji hezký den, v tomto týdnu jsem byla na denzitometrii /měření kostí /....

Osteopenie

Dobrý den, je mi 32let a při denzitometrickém vyšetření (odeslána endokrinologem...

Osteopenie krčku kyčle

Na kostním zjištěna osteopenie krčku LDK, PDK již endoprotéza. Doporučen Caltráte...

Osteopenie v mladém věku

Dobrý den, náhodně mi byla zjištěna osteopenie, je mi však pouze 22 let, pociťuji...

Osteopenie, žena 28 let, nárok na invalidní důchod

Dobrý den, v roce 2004 mi byla zjištěna osteopénie. Je mi 28 let, děti ještě...

Osteoporosa

Vzhledem ke zhoršení bolestivosti kloubů a bolesti zad,jsem byla u ortopeda,ve...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest bricha v tehotenstvi


Panenská blána


Krk, plíce , dech

Dobry den, chtela jsem se optat.. V listopadu jsem se stresove zhroutila, od...

Roztroušená skleroza a změna medikace


Trombóza


Slabá menstruace


MUDr. Jitka Kulhánková

Gynekologická ordinace

Hnis v palci u nohy


Bulky mezi prsy


Stres a obavy


Anxiozně-depresivní sy


MUDr. Renata Göblová

Praktický lékař stomatolog

Boreliosa


MUDr. Milan Sedláček

Ordinace stomatologa

Nekuřák s rakovinou plic? Víc případů, než tušíte!


Problém s chozením na velkou u 3 letého syna


Pálení při močení


Bolest v podbřišku


MUDr. Radmila Šlapalová

Privátní gynekologicko-porodnická ambulance

Alergie na mléčné výrobky


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×