Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Otěhotnění

Praktické lékařství Iva 11.8.2016

Dobrý den,

prodělala jsem za poslední rok dvě zamlklá těhotenství a jedno biochemické. Mám diagnostikován Heterozygotni stav v lokusu C677T genu pro MTHFR, což je dispozice k zvýšené hladině hemocysteinu. Faktor VIII 137%.
Je mi 41 let mám syna 10let, naštěstí zdravého ale narodil se ale předčasně pro Hellp syndrom matky... Moc bych si další dítě přála, daří se mi sice otěhotnět, (3x za poslední rok a půl) ale bohužel opakovaně potrácím. Mám nového partnera, který má také ale jedno zdravé dítě s jinou partnerkou.
Chtěla bych se zeptat, jestli by nebylo vhodné užívání mimiheparinu nebo jiného léku na ředění krve na počátku těhotenství? Uvědomuji si že i můj věk hraje velkou roli. Žiji poměrně zdravě a nejsem obézní i k pohybu mám dobrý vztah.

Za radu Vám předem moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Rozhodně užívání léků na ředění krve v období těhotenství na příčinu, kterou uvádíte není typické, byl by to nestandardní postup o kterém by musel rozhodnout specialista v oboru hematologie. Léky na ředění v těhotenství lékaři používají neradi, neboť sebou přináší riziko komplikací, proto se podávají jen v některých, nezbytně nutných diagnozách. Už i vzhledem k vašemu věku bych netrvala na udržení těhotenství za každou cenu. Pokud se to povede přirozenou cestou, bude jen dobře, pokud ne, tak "násilné udržení" těhotenství nedopadá dobře, může se cokoliv stát a devět měsíců je dlouhá doba. Těhotenství po 40 roku věku je rizikové. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotnění

Dobrý den, pravidelne beru antikoncepci uz od 15let(je mi 19, ted mi akorat...

Otěhotnění

Vadí každodenní oplodnení nebo masturbace penisu počit potomka myslím si jestli...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se optat. Již za měsíc budu vysazovat antikoncepci a...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti léčby. Mám chronickou thyreotitis...

Otěhotnění

Dobrý den, mám dotaz ohledně otěhotnění - pravidelně beru antikoncepci Jeanine...

Otěhotnění

Dobrý den,chtěla sem se zeptat když se do mě přítel udělal nekolikrát a měla...

Otěhotnění

Dobrý den, prosím vás o radu, s přítelkyní jsme měly styk s kondomem, přítelkyně...

Otěhotnění

Dobrý den, s přítelem se už 9 měsíců snažíme o miminko a stále se nám to nedaří,...

Otěhotnění

Dobrý den je mi 20 let a přítelovi 22 let, už 9 měsíců se snažíme o miminko...

Otěhotnění

moc vás zdravím pane doktore mám takové dva dotazy.. Je pravda že listovka pomáhá...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké je riziko otěhotnění když beru antikoncepci...

Otěhotnění

Dobry den, V priloze vam zasilam vysledky spermiogramu manzela. Mohu poprosit...

Otěhotnění

Dobrý den, HA Artizia beru už rok a jsem spokojená, ale teď se mi stalo, že...

Otěhotnění

Dobrý den, párkrát jsem uvažovala nad tím, co by se stalo, kdybych nechtěně...

Otěhotnění

Pane dokrore,od posledního sexu cca 5.12 jsem měla asi tři týdny v kuse růžové...

Otehotneni

Jeste ohledne tech ledvin na jedne strane a koureni..nemel by byt problem otehotnet...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Dienille a nyní beru již...

Otěhotnění

Zdravím , Měl bych dotaz je mi 20 stejně jako mé přítelkyni.Řekla mi , že nemuže...

Otěhotnění

Dobrý den, beru antikoncepci Yosefinne. Chtěla bych se zeptat, četla jsem, že...

Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu otěhotnět pokud jsem příteli nasadila...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pooperační bolest po laparoskopii žlučníku

Dobrý den, jsem týden od chirurgického odebrání žlučníku laparoskopií. Kromě...

Zaškrcování žaludu a varlat

Dobrý den, přítelkyně s oblibou svazuje provázkem můj penis. Líbí se nám to,...

Bolesti zad

Prosim o prelozeni popisu...nejsem si jista ci tomu spravne rozumim ,dekujiii

Obava z rakoviny


Bolesti v podbřišku

Dobrý den ,byla jsem třikrát na zákroku,kvuli zvětšene děložní sliznice,naposledy...

Antikoncepce pro migreničky a kuřačky

Dobrý den, je mi 20 let a chtěla bych začít užívat antikoncepci. Dříve jsem...

Bolesti varlete

Dobrý den, dnes kolem 1 hodiny odpoledne jsem rychle vstal z gauče a zničehonic...

Zápal plic


Bíly povlak na penisu

dobry den na penise sa mi objavil kozny problem biely povlak...kusok pod zaludom...

17-ti letá prohlídka


Pocení po prodělané chřipce

Dobrý den, v polovině února jsem prodělal chřipku ?, která byla léčena ATB...

Rezavá moč

Chtěla bych se vás zeptat zda rezavá moč signalizuje nějaké závažnější onemocnění....

Chlamydie v očích


Změna barvy a konzistence spermatu


Zvětšené uzliny


Pálení močové trubice


Krvácení nosu spojené s bolestí hlavy

Dobrý den, Poslední dobou mám obtíže spojené s krvácením z levé dirky nosu...

Bolest uprostřed břicha

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se zeptat v neděli se stal úraz mému bratrovi...

Chlamidie trachomatis v oku


Vysvětlení závěru kardioecho vyšetření: diastolická dysfunkce levé komory

Dobrý den, prosím o vysvětlení závěru kardioecho vyšetření: diastolická dysfunkce...