Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otěhotnění po prstěni´

Sex bla bla 25.4.2015

chtěl bych se zeptat, zda moje přítelkyně může otěhotnět potom co jsem šáhl na ubrousek se spermatem a pak až po několika minutách šel uspokojit svou přítelkyni
ruce jsem si ještě předtím utřel ručníkem
menstruaci má mít za 1,5 týdne

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Psychiatrie Roudnice

OTĚHOTNĚT MŮŽE!!!

Jistě je menší, pravděpodobně výrazně menší, risiko, než kdybyste ejakuloval do pochvy své přítelkyně, ale rozhodně není vyloučené. Jednak jsou spermie poměrně dost dlouho živé i po ejakulaci (jak jinak by mohli sexuologové vyšetřovat spermiogram, kde počítají procento pohybnlivých spermií!), jednak jejich aktivní pohyb vede k tomu, že se i z oblasti poševního vchodu jsou schopné propracovat skrze hrdlo děložní, dělohu až do vejcovodu, kde se mohou potkat s vajíčkem. Štěstí - nebo neštěstí je ovšem hotovo.

Obecně se při podobných nehodách doporučuje postkoitální antikoncepce (intercepce), tzn. jednorázová aplikace hormonální antikoncepce (jedna dávka do 72 hodin po nechráněném styku, tedy i po praktice, kdy jste s prstem potřísněným spermatem vnikl do pochvy přítelkyně, druhá za dvaníct hodin po ní). Klasicky se používá preparát Postinor-2, je nejlepší mít ho vždy u sebe (jednak - jak je uvedeno výše - to docela spěchá, jednak je třeba lékařský předpis - gynekologové bývají rozumní!).
Jednorázová aplikace ničemu a nikomu neškodí, je účinná a levná a rychlá.
Nedoporučuje se ale na preparát opovážlivě spoléhat, nahradit jím kondom nebo rozumně volenou hormonální antikoncepci či tělísko: neodpovědně opakované aplikace, pokud jdou často za sebou, udělají v mensturačním cyklu uživatelky zmatek. Ovšem, po vysazení se zmatek urovná.

Ve VAšem případě bych vyčkal termínu menstruace, pokud se nedostaví, máte jasno. Pokud se dostaví, jasno nemáte, je třeba v obou případech těhotenský test. Případna gravidita by byla pokročilá 14. dní, začínal by třetí týden.

Myslím, že rozhodně lepší než podobné obavami naplněné období je rozumně (!!!) volená hormonální antikoncepce, případně tělísko, a samozřejmě pravidelné kontroly na gynekologii - preventivní prohlídky (odhlížím pro tuto řádku od Vašeho tématu) zachránily život mnoha ženám (manželky mnoha mužům, matky mnoha dětem).

(Kondom není rozodně špatná volba, i jako doplněk - metoda pásek a šle).

Dr. Borovanský

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Prstění
Co to znamená prstění? Ahoj a děkuju
Utrogestan a otěhotnění
Dobrý den, třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru...
Termín otěhotnění
Dobrý den, Jsem těhotná, nyní asi 6tt. Poslední...
Otěhotnění při kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám pouze jeden vejcovod...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotnění po operaci vaječníku a vejcovodu

dobrý den, před časem jsem vám posílala dotaz,ale bohužel ještě mi nebylo odpovězeno....

Otěhotnění po podvazu vaječníků


Otěhotnění po porodu

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat,jsem skoro 7 týden po porodu,na kontrole po...

Otěhotnění po postinoru

DObrý den, měla jsem nechráněný styk 12.den cyklu (tedy nejspíš plodné dny),...

Otěhotnění po Postinoru

Dobrý večer, s přítelkyní jsem měl sexualní styk a praskla nám ochrana, sedm...

Otěhotnění po potatu

Dobrý den. Potratila jsem v 7tt. Podle toho, jak se znám, budu chtít co nejdříve...

Otěhotnění po potratech

Dobrý den pane doktore, děkuji Vám za zodpovězení mého předešlého dotazu. Nyní...

Otěhotnění po potratu

Dobrý den, minulý měsíc jsem spontánně potratila v 7tt těhotenství bez nutnosti...

Otěhotnění po potratu

Dobrý den, je mi 20 let a před pár dny jsem byla na potratu kvůli rodičům a...

OTĚHOTNĚNÍ PO PRODĚLÁNÍ OPERACE

Dobrý den, ráda bych se poradila, jestliže jsem v říjnu prodělala operaci kolene...

Otěhotnění po předchozí sterilizaci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se da otěhotnět přes sterilizaci. Alebo...

Otěhotnění po předchozí sterilizaci

Dobrý den měla bych na Vás menší dotaz mam provedenou sterilizaci a chtěla bych...

Otěhotnění po předchozí ženské sterilizaci

Jeste jednou prosim mam podvazane vajecniky a s pritelem bysme chteli mimco...

Otěhotnění po přerušení těhotenství

Dobrý den, po jak dlouhé době po umělém přerušení těhotenství je vhodné se začít...

Otěhotnění po revizi

Dobry den, pred tydnem jsem prodelala revizi delozni dutiny z duvodu zamlkleho...

Otěhotnění po revizi

Vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně otěhotnění...

Otěhotnění po revizi

Dobrý den paní doktorko..koncem listopadu jsem prodělala zamlklý potrat ve 12tt...

Otěhotnění po revizi

Dobrý den, 19/8/15 jsem podstoupila UPT z genetické indikace (megavesica). Operační...

Otěhotnění po revizi a s přepážkou v děloze

Dobrý den, v 10tt jsem bohužel prodělala spontánní potrat s následnou revizí...

Otěhotnění po samovolném potratu

Dobrý den,na konci srpna jsem samovolně potratila v 7 týdnu těhotenství.Od té...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nevolnost,návaly horka,točení hlavy, zimnice


Bolest v krku


Průjem z Amoksiklavu

Dobrý den, již 4. den beru amoksiklav 1g 2x denne a jako vždy mám průjem. Hned...

Manželova závislost na tabáku

Dobrý den, nejedná se o mě, ženu, ale o manžela, který kvůli nemožné závislosti...

Žalud penisu

Dobrý den včera sem měl první sex se svou přítelkyní před sexem sme měli takové...

Mykotická infekce penisu

Dobrý den mám naky rok vridky na penisu a poslední dobou se mi tam dělají i...

Prosím o vysvětleni zprávy z CT

Prosim o vysvětleni zptavy z CT vyšetřeňí:Protruze a především dorsàlní osteochodrosa...

Pálení a vyschlý jazyk

Dobry den Pane doktore,.Chtel bych se Vás zeptat na začínající problém,který...

Prestarium neo combi a zvýšené močení

Moj otec po NCMP uziva prestarium combi.predtym mal ebrantyl. Presrarium berie...

Bolest zad

Dobrý den, dlouhodobé potíže s dýcháním a pocit nedodechnuti, tupá bolest pod...

Užívání hořčíku

Dobry den. Beru sertralin celkem 150mg/denne a pragiolu 4x75mg/denne na uzkost...

Lékařka mi poradila přestat kojit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mam dceru je ji rok a půl a už asi dva měsíce...

Diabetes mellitus

Mám dotaz, s diabetem se léčím několik let. Ovšem díky vysokým hodnotám při...

Výhřez ploténky

Dobrý den, dnes jsem se dozvěděl,že mám výhřez ploténky mezi 4 a 5 obratlem...

Bodava bolest uvnitř ramene

Dobry vecer. Jiz cca tri dny mam problemy s ramenem. Tyto problemy se opakuji....

Zřejmě zánět kožní žlázky

Dobrý den, od cca soboty 25. 11. mě trápí následující KOŽNÍ problém. Na pravé...

Crohnova choroba

Dobrý den dotaz se týká mého syna, který má prokázaného Crohna asi 2 roky....

Únava, neschopnost soustředit se, nepravidelná menstruace, přibírání, bolest svalů, plačtivost, špatná nálada, agrese

Dobrý den, je mi 20 let. Zhruba od prosince 2014 mám často špatnou náladu, jsem...

Kousnutí klíštětem

Dobrý den, mam dojem že me kouslo klíšte protože sem si ten den našel klíšte...

Bláto ve žlučníku

Jedná se o bláto před zlučníkovi mi kamenama..co mám udělat nebo k čemu mám...

Reklama
Zavřít