Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Otěhotnění po samovolném potratu

Gynekologie Majka . 19.4.2009

Dobrý den, po dvouměsíčním snažení se mi podařilo otěhotnět. Śla jsem tedy ke gynekoložce, odebrala mi krev, ale na ultrazvuku ještě nic nebylo vidět. Měla jsem zavolat, jak dopadly výsledky krve kvůli těhotenství. Za tři dny poté jsem začala krvácet. Vše probíhalo jako při normální menstruaci, žádné zvláštní bolesti, nic neobvyklého. Domnívala jsem se, že je to opožděná menstruace a ohledně výsledků krve jsem nevolala. Hned poté jsem ale opět otěhotněla a když jsem přišla k paní doktroce, sdělila mi, že jsem předtím prodělala samovolný tzv. zamlčený potrat. Bylo to prý těhotenství v úplném začátku a je možné, že jsem otěhotněla v době, kdy se již tělo připravovalo na menstruaci. Nyní jsem v 10. tt a vše je zatím v pořádku. Žiju ale v neustálém strachu o dítě. Můžete mi prosím napsat, jaká rizika hrozí dítěti? Vím, že je to moje chyba, že jsem nevolala kvůli výsledkům krve, ale už se to bohužel stalo. Teď se bojím, co dítěti hrozí. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Majko, dobrý den! V souvislosti s předchozím potratem nehrozí současnému plodu žádné nebezpečí. Uvědomnte si, že ze sta oplozených vajíček jen asi jedno nebo dvě skoční narozením miminka. Drtivá většina je potracena, mnoho z nich dokonce bez zahnízdění v děložní sliznici. Do 12. týdne je vhodné se na těhotenství příliš neupínat, neboť množství samovolných potratů je do té doby velké. To se týká všech, tedy i zdravých matek.

Související dotazy

HA po samovolném potratu
Dobrý den, mám otázku ohledně HA po samovolném potratu...
Opakované potraty
Dobrý den , jsem po 1 zamlklém potratu ve 14týdnu...
Možnost otěhotnění po potratu
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat prosím. Chtěli by...
Těhotenství
Dobrý den,obracím se na vás s prosbou. Skoro rok se...
Otěhotnění po samovolném potratu
Dobrý den,na konci srpna jsem samovolně potratila v...
Nemožnost otěhotnět
Dobrý den jsem po revizi na které jsem byla před 4mesici...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otěhotnění po potratech

Dobrý den pane doktore, děkuji Vám za zodpovězení mého předešlého dotazu. Nyní...

Otěhotnění po potratu

Dobrý den, je mi 20 let a před pár dny jsem byla na potratu kvůli rodičům a...

Otěhotnění po potratu

Dobrý den, minulý měsíc jsem spontánně potratila v 7tt těhotenství bez nutnosti...

OTĚHOTNĚNÍ PO PRODĚLÁNÍ OPERACE

Dobrý den, ráda bych se poradila, jestliže jsem v říjnu prodělala operaci kolene...

Otěhotnění po prstěni´


Otěhotnění po revizi

Dobrý den, 19/8/15 jsem podstoupila UPT z genetické indikace (megavesica). Operační...

Otěhotnění po revizi

Dobrý den paní doktorko..koncem listopadu jsem prodělala zamlklý potrat ve 12tt...

Otěhotnění po revizi

Vážená paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně otěhotnění...

Otěhotnění po revizi

Dobry den, pred tydnem jsem prodelala revizi delozni dutiny z duvodu zamlkleho...

Otěhotnění po revizi a s přepážkou v děloze

Dobrý den, v 10tt jsem bohužel prodělala spontánní potrat s následnou revizí...

Otěhotnění po samovolném potratu

Dobrý den,na konci srpna jsem samovolně potratila v 7 týdnu těhotenství.Od té...

Otěhotnění po samovolném potratu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,před týdnem jsem samovolně potratila,dělali...

Otěhotnění po samovolném potratu

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,před týdnem jsem samovolně potratila,dělali...

Otěhotnění po sterilizaci a transplantaci

Dobrý den jsem tři roky po transplantaci ledviny. Je mi 37let a sterilizaci...

Otěhotnění po šestinedělí

Dobry den, mam za sebou už sestinedeli a dneska 24.5.2016 jsem spala s manzelem....

Otehotnění po šestinedělí

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je velká pravděpodobnost že jsem otehotněla...

Otehotneni po ukonceni uzivani Depo Provery

Dobry den, po 5 ti letech uzivani Depo Provery, jsem se rozhodla antikoncepci...

Otěhotnění po ukončení Depoprovery

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,jestli po ukončení depoprovery je možné otěhotnět...

Otěhotnění po ukončení léčby Tramalem

Dobry den, beru tramal po urazu, za jak dlouho je bezpecne po dobrani otehotnet?...

Otehotneni po umele interupci

Dobry den.V 8.tydnu tehotenstvi jsem sla na umely potrat.Den pred interupci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Urologické vyšetření


Prasklá kůže (rýha) v pravém třísle


"Škubání v břiše"


MUDr. František Busta

Praktický lékař pro dospělé

Ekzém


Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Nateklá levá část penisu


Chlamydie


M.bechterev a Staphylococcus aureus


Otřes mozku


Přetržené klíště u dítěte - je větší riziko nákazy


Rehabilitační přístroj BioBeam 940.


Břicho, antikoncepce


Triple test


Nejasný těhotenský test


Bolest hlavy, tíže na hrudi, křeče v rukou a nohou a vyrážka

Dobrý den, jsem si jistá, že k Vám putuje spousta podobných...

Vyšetření calprotectinu může nahradit kolonoskopii


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×