Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otok

Vnitřní lékařství Milada 28.10.2021

Dobrý den , před třemi měsíci mě Otekla stitna zlaza , ale krk jsem neměla červený ani zapáleny . Měla jsem sono SZ a byla zvetsena tím ze žijí v Londýně tak lékařská pece je tu špatná v té době jsem dostala s Hematologie kortikoidy na 4 dni má ITP a tím jsem si tu SZ zalecila , měla jsem hrozny tlak v přední části krku a bolest tak jsem odjela do ČR a tam mě udělali kompletní vyšetření SZ , krev , CT scan a ultrazvuk vše v pořádku jenom tam našli dva Mali uzliky , ale krk tlačil mam pocit jako kdyby mě někdo skrtil a pocit otoku . Lékaři mě zjistili ze je vše v pořádku tak jsem odjela zpátky do Londyna , ale pocit otoku a bolest přetrvává . Minuly týden jsem zjistila ze mam otekly zatylek a ten otok je dost velký a pod zatylkem mam stuhlou dost velkou bouli ten otok se táhne do přední části krku a je to stejna bolest a tlak jako před třemi měsíci teď mě to v zatylku s s cervenalo mam tam takový proužek tlak a pocit otoku v přední části trvá . Tak jsem si privatne zaplatila MRI scan , ale řekli ze to co mam neodpovídá nálezu na scanu prý tam není tak velký nález , tak ze krk v zadu otekly a otok se táhne do predu mam hrozny tlak v předka nemohu spát na zádech protože to bolí a tlačí . Skousela jsem ibubrufen , guajacuran , vlažné zabali bez efektu otok je tam pořad začíná mě to vystřelovat do hlavy i páli mě krk v zadu prosím porad té mi co mam dělat jsem stoho zoufalá ani nevím proč tam v zatylku mam červený proužek a cejtim tam horkost prikladam výsledky scanu a omlouvám se za rozsáhlý dotaz , ale psychicky to začínám nezvladat mam vyšetření s ORL taky vše v pořádku , je mi 52 let prosím poraďte mi , a je možné otok na krcni páteří a po stranách krku ? Nemám žádnou možnost tady v Londýně už kvůli pandemii je tu vše omezeny mockrát děkuji

1. doplňující dotaz ze dne 29.10.2021:
Dobrý den , děkuji za vaši rychlou odpověd , chtěla bych se zeptat jaká je lecba podle toho MRI scan ten červený proužek není od svetru , ale mám to zapáleny dostala jsem na to antibiotika , ale bez efektu . Prosím poraďte mi s čím bych si pomohla aby ten otok toho krku se trochu zmírnil abych neměla tak velký tlak v přední části , jestli nějaké obklady nebo léky nebo to je na operaci ? Nemám tady moc velké šance jít k lékaři a když už jdu tak bez výsledku pošlou mi domu s ibubrufenem zatím mockrát děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Bourne

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace Karlín

Dobrý den, děkuji za dotaz do naší poradny! Chápu, že vás již delší dobu trápí protrahované potíže s otoky oblasti krku, zvláště pokud stále nemáte odpovědi i po mnoha vyšetřeních. Ve zprávě z magnetické rezonance se doporučuje CT vyšetření - to jste již podstoupila v ČR. Napadá mě pár možností - tuková bulka / lipom? Ale ta by
byla vidět na MRI. Také je tu možnost "buffalo hump" u Cushingova syndromu - ten by se projevil i větší únavou, náladovostí, obezitou, vypadáváním vlasů, potížemi s imunitou. Cushingův syndrom může být mimo jiné způsobena dlouhodobým nadužíváním kortikoidů. Abychom se mohli plně vyjádřit bylo by dobré mít více informací - výsledky z vyšetření v ČR včetně krve a CT, říkáte ale, že vše bylo v normě. Pro úplnost předávám váš dotaz jednomu z našich specialistů pro second opinion - brzy se s vámi spojí. Držím palce! S pozdravem, Dr Bourne

Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Hadrabová

Specializace: Onkologie, Hematologie, Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní, hematologická a onkologická klinika, FN Brno

Dobrý den, paní Milado,

děkujeme za dotaz.
To zarudnutí viditelné na fotce máte déle ? nebo je to pouze otlačené od oblečení a první se objevil otok/bolest? Pokud se jednalo "pouze" o otok a bolest myslela bych na potíže s krční páteří.
Na magnetické rezonanci je popsáno, že máte mírný výhřez plotének na krku, tyto mírně utlačují nervy - je možné, že by otok mohl souviset s nálezem na páteři. pokud ostatní absolvovaná vyšetření (včetně vyšetření, které jste podstoupila v čr jsou v pořádku). MRI či další zobrazovací vyšetření provedená zejména privátně bývají často provedena nelékařským personálem, tj. radiologickými asistenty, kteří nemohou úplně zcela posoudit rozsah postižení. a navrhnout možná řešení.
Doporučovala bych proto možný problém s krční páteří řešit cestou neurologie v ČR a spíše bych vyhledala lékaře v čr dříve zvláště vzhledem k nejistotě spojené s dalším průběhem pandemie.
V případě zarudnutí, proteplení, bolesti, bolesti, pus např. bylo místo otoku pod prsty pohyblivé, myslela bych spíše na zánět v oblasti podkoží, v tomto případě bych doporučila navštívit lékaře dříve , v UK (vašeho GP, pohotovost).

Přeji pevné zdraví, MH

Odpovídá lékař:

MUDr. Markéta Hadrabová

Specializace: Onkologie, Hematologie, Vnitřní lékařství Pracoviště: Interní, hematologická a onkologická klinika, FN Brno

Dobrý den, paní Milado,

děkujeme za doplnění. Pravděpodobně se jedná o dva rozdílné, nesouvisející problémy - zánět kůže/podkoží plus nález na páteři na magnetické rezonanci.
Zánět byl léčen antibiotiky, ale říkáte, že to nepomohlo, pokud trvá otok, zarudnutí, proteplení, případně máte horečky či jiné celkové potíže, je určitě nutné co nejdříve vyhledat lékaře. Takový neléčený zánět může být velmi nebezpečný. Proto doporučuji rychlou návštěvu lékaře, pokud nemáte praktického lékaře/ či je nedostupný, doporučuji řešit i cestou pohotovosti. Pravděopdobně bude nutné opakovat ultrazvuk měkkých tkání, zjistit, zda není přítomen ohraničený zánět, ten dostat ven, a podle nálezu léčit antbiotiky. Pokud není pro Vás lékař v UK dostupný, doporučuji řešit situaci v Čr.
Co se týče nálezu na krční páteři, tak by bylo vhodné nález konzultovat s neurologem, změny na krční páteři nemusí souviset s Vašimi současnými obtížemi, může se jednat o náhodný nález a otok je dán zánětem.
v Každém případě bohužel nejsme schopni Vám pomoci nalézt lékaře v Anglii a takto nadálku jsou naše možnosti pomoci omezené. proto bych doporučila zvážit i návrat do ČR.

Přeji pevné zdraví, MH

Související dotazy

Otok víček
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem na neustupující...
Otoky nohou
Dobrý den chodím na kožní k paní primářce skrz otoky...
Otok kolene
Dobrý den pane doktore. Prosím o radu. Před ca. 4 týdny...
Otoky pod očima
Otekle a zarudle pod očima Svedeni,štípání kuze a otok...
Otok nártu
Dobry den, můj problém spočívá v otoku nártu od kořene...
Otok a svědění očních víček
Dobrý den, před 10 lety jsem měla herpetickou meningoencefalitidu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otočení varlete

chtěl bych upřesnit dotaz pro lékařku Evu Dogoši na který mi odpovídala. Měl...

Otočení varlete

Dobrý den, asi v jednu ráno jsem se probudil s divným pocitem. Zjistil jsem,...

Otok

Dobrý den, zhruba před 2 měsíci jsem upadla na kolečkových bruslích a měla jsem...

Otok

Dobrý den,můj manžel byl na operaci radikální prostatektomie začátkem září,po...

Otok

Dobrý den, léčím se na myasthenii, trápí mě dlouhodobě únava, oteklý kotník,...

Otok

Dobry den, jak dlouho trva otok po extrakci zubu, popr. kdy uplne zmizi. Dekuji.

Otok

Dobrý den, tohle se mi ještě nestalo za dobu co jsem s partnerem. Budeme spolu...

Otok

Dobrý den, asi před třemi dny jsem si odřela prstníček na noze. Je to celkem...

Otok

Dobrý den, Je mi 14let a na začátku srpna loňského roku jsem podstoupila ASK...

Otok

Dobrý den, mám dotaz. Již delší dobu mám menší otok pod předkožkou na jedné...

Otok

Dobrý den,je mi 45 let ,kdysi jsem hodně sportovala,ale po delší pauze jsem...

Otok

dá se tento otok vulvy léčit a jak??

Otok

je mi 13 let.když toto mám a ještě ktomu výtok mám asi jí na gynegologii že...

Otok

měla jsem výtok a tak jssem si chytla prstem dovnitř vešel jse mi ta jen 1 ale...

Otok

Dobrý den, pane doktore. V noci na čtvrtek 21.ledna mě začal bolet zub, s podezřením...

Otok

Dobrý den, měl jsem zranění holeně, kterou jsem si narazil a poté poměrně silně...

Otok

Dobrý den, nedávno jsem poprvé v životě byla u moře. Druhý den mi otekly nohy,...

Otok

Dobrý večer, asi před dvěma měsíci jsem prodělala záněty u stoliček následně...

Otok

Dobrý den, píšu z PC od kamarádky, protože nevíme, jestli je to úplně to správné...

Otok

Dobry den,maminka vek 76 let, silny Alzheimer,se zacala horsit v pohybu. Prodelala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Měkký čípek v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 28tt a poslední dva dny mě bolí čípek při chůzi nebo fyzické...

Kouření a zahlenění


Zranění zápěstí

Zranil jsem si zápěstí při pádu během sportování. Zápěstí je oteklé a bolí i...

Výrůstky na jazyku


Artróza - Gonartróza


Zmoždení-kontuze kolena

Dobrý den je mi 14 let a před 2 dny jsem spadla na dlažbu, koleno mi hned začalo...

Brnění rukou v noci


Bolest tricepsu

Cca před dvěma a půl měsíci jsem si při bench-pressu (zdůrazňuji, že po důkladném...

Necitlivost kůže penisu po obřízce

Dobry den, Pred rokom mi robili obriezku a vsimol som si pokles citlivosti...

Vřídek


Poranění oka

Dobrý den, po vykládání malty na kolečko mi vystříkla malta do oka, oko jsem...

Extrakce zubu

Dobrý den, moje stomatoložka mi léčila stoličku tak dlouho až mi z ní zbyly...

Dieta při zvýšených jaterních testech

Dobrý den. Při preventivní prohlídce mi lékař zjistil zvýšené hodnoty jaterních...

Zlomenina kotníku Fragmín a bolest v lýtku

Jsem 4 týdny po operaci zlomeniny kotníku Webwer C, 8 šroubu plus fixační šroub....

Absence menstruace a Norethisteron

Dobrý den. Po vysazení HA skoro před rohem a půl mám nepravidelnou menstruaci....

Vrtání zubu a přetrvávající bolest

Dobrý den, je mi 16 let, dnes jsem byla u zubaře.. Měla jsem kaz na 6-tce vpravo...

Polytopní Vas

Dobrý den,nevím už kam se obrátit,jsem zoufalá a nevím kdo mi pomůže.Od loňského...

Pálení, řezání v pochvě

Dobrý den, před několika dny mě začaly sužovat problémy uvedené výše. Netuším,...

Prasklina u poševního vchodu

Dobrý den, již několik týdnů se nemohu zbavit praskliny v místě pochvy. Prasklina...

Očkování covid-19

Dobrý den.Je mi 55 let,jsem na vozíku,trpím nervově svalovým onemocněním Charcot...

Reklama