Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Otoky a chronické bolesti kolenních kloubů

Eliska 7.9.2018

Dobrý den, před 5 lety mi přes noc otekly kolena, CRP 116, později jsem už nebyla schopná na nohy stoupnout. Byla jsem převezena do nemocnice na infekční - nic nezjištěno, zánět byl tlumen kortikoidy 120 mg denně. Bolest přetrvávala, i když v mírnější formě. Byly opět nasazeny kortikoidy (Medrol 4mg) denně. Už je to více než pět let a já stále beru kortikoidy a nemám diagnózu. Na revmatologii nic nezjištěno (žádné autoimunitní protilátky), na imunologii rovněž nic nezjištěno. Byla jsem také na artroskopii - zjištěna artróza 4. stupně, ruptura menisku i křížového vazu, kloub bez známek zánětu bakteriálního nebo autoimunitního původu. Je mi 35 let a za posledních 5 let jsem ze zdravého člověka s klouby v pořádku na artróze 4. stupně a s velkými bolestmi. Před 5 lety, když mi kolena otekly, bylo to v době, kdy jsem měla velmi oslabenou imunitu a navíc silnou bolest ve tváři - teď po 5 letech mi teprve byly udělány rentgeny - zjištěn zánět u kořene mrtvého zubu a zánět v dutině. Zub byl vytržen a dutiny teď léčím. Je možné, že tohle byl původce a zánět mi atakoval klouby? Případně jaké ještě podstoupit vyšetření? Vím, že kolena už nezachráním a musím vydržet do výměny, ale nerada bych přišla i o další klouby, které už cítím. Bez kortikoidů mám chřipkový stav a velké bolesti celého těla, zejm. kloubů. Na druhou stranu cítím velkou úlevu, když jsem měla předepsán amoxicilin. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
zánět nosných kloubů jako reakce na infekční ložisko někde v těle se opravdu vyskytuje - bývá ale postižen jen jeden kloub a týká se to infekcí močového, dýchacího nebo zažívacího traktu.
Prognóza je také většinou dobrá, přechod do chronicity je možný, i když spíš vzácný a více u predisponovaných jedinců s HLA B27 pozitivou.
Občas se ani původní zánět neprokáže.K léčbě se používají kortikoidy nebo dále sulfasalazin nebo metotrexát.
Pro doplnění ještě předám Váš dotaz specialistovi, prosím tedy o strpení.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dokoupilová

Specializace: Revmatologie Pracoviště: Revmatologická a osteologická ambulance MEDICAL PLUS

Dobrý den paní Eliško. Trochu mne děsí sdělení typu oteklá kolena (zřejmě výpotek v nich) a CRP 116, a nic nezjištěno. Ale těžko se vracet po 5-ti letech a pátrat po příčině. Je třeba řešit současný stav. Nelze než doporučit opět návštěvu nejlépe revmatologické ambulance, nepíšete kdy jste tam byla naposledy. Je třeba, aby se na Vás podíval lékař specialista a posoudil Váš stav z více hledisek (například enormní zatížení kloubů?). Mrtvý zub a zánět u něj může být jen jedna z více příčin. Neváhejte a na nic nečekejte a objednejte se co nejdříve. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Lze se jen připojit k předchozím odpovědím.
Reakce na infekční ložisko je možná, není většinou tak mohutné jak popisujete.
I dnes se může zánět opakovat a to v souvislosti i s revmatologickým onemocněním, které může mít i jiné laboratorní hodnoty než dříve.
Existuje revmatoidní artritida, která je serosně negativní.
V první řadě revmatolog a jistě spolupráce s ortopedem.
Artroza 4. stupně se mi jeví ve vašem věku jako méně pravděpodobná, ale jistě ortoped upřesní.
Léčba po vyšetření a to intenzivně je zcela na místě.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Bolest kolenních kloubů a dieta
Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, zda mé obtíže...
Bolesti kolenních kloubů, zablokovaná páteř
Dobrý den, minulý týden jsem ležela doma s laringitidou,...
Bolest kloubů
Dobry den,budu vdecna za vsi pomoc. Trapi me pravdepodobne...
Chondropatie kolenních kloubů
Dobrý den. Prosím o radu jaké léky si mám koupit na...
Bolest kloubů
Po porodu mam bolesti v. Kotniku uz 6 mesicu, nejak...
Bolesti kloubů
Dobrý den už jsem k Vám jednou psala,že jsem po artroskopii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otoky

Dobrý den, v posledních týdnech se mi občas objevují otoky, naposledy to byl...

Otoky

dobrý den, cca 1/2 roku mám otoky nohou okolo kotníků, rukou a opuchlé oči,...

Otoky 3

Dobrý den, nosím do nemocnice Resource Protein 2 denně, někdy čočku, dětskou...

Otoky a bolest nohou

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně bolestí nohou. Je to přesně měsíc,...

Otoky a bolesti kloubů

Dobrý den, v krevním rozboru mám hodnotu THR 254. Je to normální, nebo je něco...

Otoky a bolesti končetin

Dobrý den, mám po operaci 5 let pravé zápěstí (zánět a výrustek), od té doby...

Otoky a bolestivé modřiny na nohou

Dobrý den,moc vás prosím o radu,už nevím kam se obrátit. Pred půl rokem se...

Otoky a brnění jazyku

Dobrý den ,chtěla by jsem se zeptat ,už necelý rok mám problémy s otoky jazyka.Zjistila...

Otoky a brnění rukou (dlaní a prstů) při chladném počasí

Dobrý den paní doktorko, už delší čas, odhadem 2 roky, mě trápí tento problém....

Otoky a brnění rukou, nohou, páteře.

mam otok cele patere rukou a nohou brneni a otoky chodidel co mam dellat

Otoky a kopřivka

Dobrý den chtěla bych se zepat, mám potíže s otoky asi před 2 týdny mi otekl...

Otoky a podráždění dásní po vytažení zubu moudrosti


Otoky břicha, DK, HK v těhotenství

Dobrý den, co dělat při silných otocích dolních i horních končetin, ale i spodní...

Otoky celého těla

Dobrý den pane doktore, nevím zcela určitě, jestli je problém interního charakteru,...

Otoky DIP kloubů

Dobrý den, mám séropozitivní revmatoidní artritidu II. stupně a mimo ostatních...

Otoky DK

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat. V létě mi vždy začínají otekat nohy a...

Otoky DK

Dobrý den byla jsem hospitalizovaná v nemocnici a z krevních testů mi zjistily...

Otoky DK

mám bolesti nohou bolí to od vnitřních kotníků po chodidlo pod patou je to palčivá...

Otoky DK, křeče prstů v nohou, necitlivost palce ruky

Dobrý den, Nevím, kam dotazy zařadit. Snad mě navedete a poradíte. Předem děkuji....

Otoky DKK

DObrý den, kvůli dlouhodobým otokům (hlavně nohou) během dne jsem zkusila...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po resekci zubu

Dobrý den,zubní lékař mi dělal před rokem resekci u kořene dolní levé 6, na...

Bolest dolní končetiny nejasného původu

Od 1.4.2015 jsem byla na nemocenske,ortopedem mi byla urcena Diagnoza Metatarsalgie...

Arachnoidní cysta

Dobrý den po včerejším vyšetření na MR mi byla zjištěna Arachnoidní cysta (rozenná)...

Streptokok v pochvě

Dobrý den, byl mi zjištěn streptokok v pochvě. Intenzita 2 křížky. Gynekolog...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Exantém

Dobrý den, potřebovala bych poradit...dnes v noci jsem nemohla vůbec spát kvůli...

Zima

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, mám druhý den hrozně studené nohy je mi pořád...

Bolest prstů u nohy

Dobrý den, před 4 dny mě večer, když jsem ležela v posteli, bolel palec u levé...

Je možnost tento zákrok nějakym způsobem "zpackat"?

Dobry den. Prosím vás, přečetl jsem vše ale nikde nevidím můj problem, tak...

POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM

Dobrý deň. 28. 06. tohto roku som Vás prosila o vysvetlenie konkrétneho výrazu....

Sex

Dobrý den, Je mi 17 let a řeším pořád dokola problém s orientací už 11 dní...

Kožní nádorek, zřejmě virový

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám kůži, kde rotou chlupy(viz. foto) něco...

Campylobacter jejuni, Escherichia coli

Dobrý den, chci se zeptat jak se infekce campylobacter jejuni, Escherichia...

Bolest v podbřišku, časté nucení na močení

Dobry den, chtěla bych se zeptat uz skoro tyden me poboliva v podbřišku jako...

Zlomenina baze 5.MTT vpravo bez dislokace

Vážený pane doktore, paní doktorko, ráda bych se chtěla ujistit, že jsem v...

Křeče v oblasti hrudníku

Dobrý den . Predem moc dekuji za informace . Poslední rok mě chytají strašné...

Křeče v břiše a průjem

Dobrý den, zhruba tři dny mám problém s křečemi v břiše které doprovázel vodnatý...

Časté čurání

dobrý den,prosím vás,od října chodím na záchd několikrát do hodiny,mám krev...

Zánět močového měchýře

Dobrý den, stále se mi opakují záněty močového měchýře, za poslední dva...

Vrzáni kloubu v čelisti

zdravím,chtel bych se zeptat proc mi zniceho nic pred mesicem zacal vrzat pravy...

Zavřít reklamu