Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otoky pod očima

Vnitřní lékařství Libuše 28.2.2019

Dobrý den,

před dvěma lety jsem podstoupila operaci dolních i horních víček. Důvodem byly výrazné vaky, především pod pravým okem. Po půl roku se nic nezměnilo, musela jsem na reoperaci. Jsem kardiačka s N AP , implantací stentu v RIA při 70% stenóze - věk 53 , DM II. těhotenství - věk 25 , dnes na PAD, trpím úzkostně-depresivní symptomatikou , beru anxiolytika, antidepresiva v podstatě od porodu, to mi bylo 20 let. Dnes je mi 58. Veškerá nedávná biologická vyšetření jsou negativní, vč. funkce ledvin. Mám "jen" zvýšené jaterní testy. Kardiolog se zděsil, že po 3 měsících opakovaných odběrů, které pravidelně podstupuji, se náhle objevil tento problém. Odeslal mě na gastro. Dg. steatóza jater, jinak mimo JT vč. GFS vše negativní. Před 5ti týdny jsem prodělala horečnatý respirační problém. Medikace - Erdomed, Codein, Paralen Grip. /+ léta užívání Prestance 5mg, Concor, Preductal, Anopyrin/
Na zlepšení JT - 6 měsíců - Usorsan a Silymarin. Vůbec nevím, jestli mohu tuto "dávku" brát najednou, hlavně tu ranní.
Zpočátku horečnatých stavů jsem jen pila Vincentku, různé bylinkové čaje, došlo k úbytku hmotnosti o 7 kg. Neustále se cítím unavená, tlak mám normální, ovšem paralyzuje mě tachykardie /120/.
V době respiračního problému mi naopak tlak klesl na 80/50 , 3x jsem náhle upadla, 2x jsem měla náhled, 1x jsem se probrala sedící na podlaze v koupelně. Totálně amnezní.
Dostávám se konečně k meritu věci. Vaky pod dolními víčky jsou daleko horší než před operací.
Prosím, o zpětnou vazbu, co je příčinou. Už se ke mně "tulí" sociální fobie, aby toho nebylo málo.
Zřejmě to spustilo tvrzení partnera, synů a kamarádek, že vypadám jako Zombie. Rozhodně nejsem hypochondr, jsem jen žena, která byť předčasně invalidní, nehodlá zahalovat obličej a sklánět hlavu při setkávání s lidmi. Děkuji za pochopení. Doplnění informací: Vážená paní doktorko, moc si vážím Vaší reakce. K dotazům - biochemie je v celém rozsahu negativní, včetně ŠZ. Nabízí se otázka - co ledviny? Nepatřím mezi ty, kteří dodržují pitný režim tak, jak by měli. Opomíjím infekt, kdy jsem pila skutečně hodně. Uváděla jsem Vincentku, čaje. Žel kohoutkovou vodu nesnáším. Následuje nauzea. Nebudu Vás dál zatěžovat. Pokusím se o lymfo masáže v dané oblasti. Pak uvidíme. Mějte se moc hezky, užívejte si jarních dnů a celkové pohody. Za všechno moc děkuji.

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, paní Libuše,
Vaše otázka je jasná, nicméně ke zodpovězení poměrně složitá. Abychom mohli určit příčinu, museli bychom alespoň vidět, jak oči vypadají a nahlédnout do zprávy z posledních lékařských kontrol, kde jsou třeba i uvedené rozbory krve. Otoky očí mohou být způsobené onemocněním v dané oblasti, alergií, poruchou funkce štítné žlázy či ledvin, nicméně stejně tak může jít o kosmetickou vadu, která se opětovně zhoršila i po operačním řešení. Váš praktický lékař má jistě veškerou dokumentaci ohledně Vašeho zdraví, tedy mohla by proběhnout kontrola jeho cestou. Bude-li třeba doplnit rozbor krve, moči či jiná dovyšetření, odešle Vás. Pokud se mu vše bude zdát v pořádku, pak doporučuji konzultaci cestou očního specialisty či pplastické chirurgie. Hezké odpoledne.

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Anna Prchlíková


Vážená paní, medikace Prestance+Concor+Preductal+Anopyrin je běžná kombinace u pacientů s ICHS, akorát mi tam chybí nějaký statin. Také udáváte, že máte cukrovku na PAD, ty nevidím. Ursosan a ostropestřec můžete užívat společně s uvedenými léky. Je potřeba, aby se vyšetřil Váš lipidogram (hladina tuků) a důsledně se trvalo na nízkotučné dietě + nasadily se vhodné hypolipidemické léky. Pokud jste měla během infektu nízký tlak, měla jste některé léky vysadit a dbát na dostatečný příjem tekutin. Teď máte tlaky normální? Pokud ne, konzultuje s Vaším lékařem případnou úpravu, máte hned několik léků na snížení tlaku. Pokud se jedná o vaky pod očima - z interních příčin je potřeba vyloučit akorát poruchu štítné žlázy a ledvin, pokud jsou tyto negativní, tak interní to nebude. Pokud jste zhubla 7kg, je dost dobře možné, že se to projevilo i v oblasti víček. Je možné, že máte v této oblasti lymfatické cévy s tenčí stěnou - těžko hodnotím, to už přesahuje interní odbornost. Pokud se neprplázala interní příčina, navštivte dermatologa. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Otoky pod očima
Otekle a zarudle pod očima Svedeni,štípání kuze a otok...
Otoky pod očima
V priloze zasilam fotky,snad Vam pomuze pri rozeznani...
Mžitky před očima
Dobrý den, mám menší problém mám mžitky před očima...
Kruhy pod očima
Dobrý den ,mám takový problém .Už asi cca měsíc mě...
Mžitky před očima
Dobrý den delší dobu mívám mžitky před očima tak třikrát...
Otok, zarudnutí a pálení pod očima
Dobry den, včera jsem se probudila s otoky pod očima,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otoky po námaze

Dobrý den, od dětství mám problém s tím, že při námaze (turistika) mi dost natékají...

Otoky po sejmutí sádry

Dobrý den,zlomila jsem si prst.Sádru mi museli sejmout dříve protože mi otekly...

Otoky po těle

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat na názor.Již zhruba půl roku mám velké problémy...

Otoky po tonizaci křížového vazu

Dobrý den, prosím chtěla bych poradit, co to znamená, když manžel prodělal tonizaci...

Otoky po uzeném masu

Dobrý den,prosím Vás co to je ,když si vezmu / domácí/ uzené maso tak mám otoky...

Otoky po užívání Medrolu

Dobrý den, mám dotaz ohledně kortikoidů, konkrétně Medrolu, který jsem užívala...

Otoky po vysazení Modureticu

Dobrý den.Asi 8 let jsem se léčila s osteoporozou.Brala jsem Vigantol a Moduretic...

Otoky po vysazení Modureticu-podruhé

Dobrý den Děkuji Vám za předcházející odpověď na můj dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-link/108460...

Otoky po zlomenině prstu s6230, 6260

jak s otoky. od kdy rozcvičovat? čím tomu lze pomoci? 9.10. uraz, 20.11. sadra...

Otoky pod bradou a okolo pantů čelistí

Dobrý den, již 4tý den mám otoky okolo pantů čelistí a asi druhým dnem pod bradou....

Otoky pod očima

Otekle a zarudle pod očima Svedeni,štípání kuze a otok pod očima se každý den...

Otoky pod očima

V priloze zasilam fotky,snad Vam pomuze pri rozeznani priznaku.Co se tyce konkretnejsiho...

Otoky pri namaze

Dobry den, mela bych dotaz ohledne otoku, ktere pozoruji pouze pri namaze. Chodim...

Otoky prstů

Již pár týdnů mám potíže s pálením a otoky prstů na ruce a dlaní. Objevují se...

Otoky prstu

Dobry den, rada bych se zeptala, proc mi zacali otikat prsty na rukou, mam zarudle...

Otoky prstu na nohou

Dobry den, tento problem mam uz druhym rokem. Vetsinou se tyka prostrednicku...

Otoky prstů a bolest krční páteře

Dobrý den, nemám žádné zdravotní problémy ani neužívám léky. Občas si měřím...

Otoky prstů a fleky na zádech

Dobrý den, už skoro dva roky se mi vrací stejné problémy, byl jsem už u více...

Otoky prstů a knedlík v krku

Dobrý den. Pokaždé když jdu spát a vzbudím se natékají mi prsty u rukou někdy...

Otoky prstů na nohou

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na možnou příčinu mého problému. Už asi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Po čtvrté se mi udělal abces dole v právo na dásní

Dobrý den pane doktore , už po čtvrté se mi udělal abces dole v právo na dásní...

Duomox 1000 a sport

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat jestli můžu při braní antibiotik Duomox...

Trvající únava a nervové obtíže


THC v moči

Dobrý den, mám na vás dotaz ohledně nálezu metabolitů thc v mé moči. Kouřil...

Pocit na zvracení, ale nikdy nezvracím

Dobry den, Je mi 21 let a už několik let (od 14ti přibližně) jsem míval pocit...

Masturbace v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor. Jsem ve 36. týdnu těhotenství...

Skrotální kýla

Dobrý den. Mám skrotální kýlu vpravo, kterou jsem poprvé zpozoroval cca asi...

Bolest po prvním pohlavním styku

Dobrý den, s přítelem jsme spolu už dlouho a asi před měsícem jsme po prvé zkoušeli...

Bolest plosky nohy, otok pod palcem

Dobrý den, obracím se na Vás, protože si už nevím rady. Již delší dobu mě pobolívalo...

Nedostatek pohlavních hormonů u muže

Dobrý den jmenuju jan Je mi 25 a mam dotaz skerým se trapim a nevim jestli...

Zvýšené PSA

moje obvodní lékařka skončila svoji činnost,byl jsem po operaci kolene a ona...

Cysta

Dobrý den, před cca měsícem mi byla diagnostikována 5 cm cysta na veječníku....

Tiky a záškuby po celém těle

Dobrý den, mám problém se záškuby a tiky celého těla,už si se mnou doktoři...

Časté tvoření modřin na nohou

Dobrý den, často se mi dělají modřiny na nohách, aniž bych se někde bouchla...

Prasklinka na prstu u nohy, suchá kůže na chodidlech

Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala na vhodný prostředek v vyřešení...

Jakého věku se dožívají pacienti bez štítné žlázy?

Dobrý den, zajímá mě, jaký je rozdíl ve výši věku, kterého se průměrně dožívá...

Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve...

Zvětšená uzlina nad klíční kostí

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na jeden dotaz. Jak je to v praxi s hmatatelnymi...

Alkohol po operaci slepého střeva


Brnění rukou a nohou, točení hlavy

Dobrý den! Prosím o radu, už delší dobu, tak 3 roky, mám takové problémy, brní...

Reklama