Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Otrava PHA

Praktické lékařství Milan 18.2.2017

Dobrý den,
existují po požití neuvařených fazolí (které obsahují http://www.wikiskripta.eu/index.php/Phytohaemagglutinin)
i jiné následky než je otrava? Například něco dlouhodobého.
Děkuji a přeji hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, otrava PHA(Phytohaemagglutinin) se projeví 1 až 3 hodiny po jeho požití nevolností a zvracením, chronické dlouhodobé následky nejsou známe, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Otrava krve
Minulý týden nám strejdu odvezli do nemocnice. První...
Otrava
Dobrý vecer chci se zeptat omilem jsem snedla hrasek...
Otrava rtutí
Dobrý den, je mi 18, včera se mi povedlo rozbít rtuťový...
Otrava Hypnogenem
Dobrý den,chci se zeptat co způsobí požití 80 prášků...
Otrava Paralenem
Kamarádka se chtěla zabít na předávkování paralenem...
Rtuť, otrava
Dobrý den, jsem ve 38+2tt a včera jsem byla u zubaře....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otrava léky

Dobrý den. Už v sobotu jsem se předávkoval praskama. Cca 40 deniban 30 antideprsiv...

Otrava léky

dobrý den chtěla jsem se zeptat,moje kamarádka před časem chtěla spáchat sebevraždu(důvod...

Otrava marihuanou

Dobrý den po užití kvalitni marihuany s vysokym obsahem Thc v zimě hned po uziti...

Otrava oleandrem

Dobrý den Nevím, zda píšu správně, ale měla bych na vás dotaz ohledně otravy...

Otrava Oleandrem

Dobrý den dávala jsem tycku k oleandru a dotkla jsem se listů a pak si zapomněla...

Otrava olovem

Dneska jsem prave zjistil ze jsem olova mel pod posteli asi 10kilo primo pod...

Otrava olovem

Dobrý den. Při otravě olovem dochází k jeho zabudování do kostí. Po delší době...

Otrava olovem

DOBRÝ DEN, MÁM OBAVU Z OTRAVY OLOVEM V TĚLE. NA KOHO SE MÁM OBRÁTIT A JE POVINEN...

Otrava oxidem uhelnatým

Dobry den, vcera jsem byla cely den u znamych v Usti nad Labem. Maji tam vybudovany...

Otrava Paralenem

Kamarádka se chtěla zabít na předávkování paralenem a nevím kolik toho snedla...

Otrava plísní

Dobrý den, včera jsem snědla prošlou marmeládu, všimla jsem si plísně až po...

Otrava při odběru krve

Dobrý den, předem se omlouvám za svůj dotaz, neboť je poměrně hloupý, ale nemám...

Otrava rtutí

Dobrý den, Moje dcera (14 let) byla v šatně před tréninkem a rozbila se jim...

Otrava rtuťí

Dobrý den, nedávno jsem četl několik článků o otravě rtutí, především z klasických...

Otrava rtutí

Dobrý den, je mi 18, včera se mi povedlo rozbít rtuťový teploměr. Kuličky se...

Otrava rtutí

Dobrý den, Moje dcera (14 let) byla v šatně před tréninkem a rozbila se jim...

Otrava tisem

Je možné se otrávit tisem aniž by došlo k jeho konzumaci? Konkrétněji při jeho...

Otrava tisem červeným

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné přiotrávit se při manipulaci...

Otrava vodou

Dobry den mam takovy problem , trpim panickymi uzkostmi a mam ze všeho strach...

Otrava z jader broskví?

Dobrý den, pane doktore, mám prosím dotaz týkající se jader v pecce broskve,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílá suchá kůže na penisu

Dobry den, obevila se mi na penisu bila a obcas sucha kuze, na dotek je trochu...

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže


Bolesti a nateklá dáseň kolem osmičky


Bolest v podbříšku

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už asi druhý týden mě bolí v podbříšku....

Kapičky lásky - dotaz jinak

Dobrý den! Vím, že se dá z kapiček lásky otěhotnět a také vím, že pravděpodobnost...

Motání hlavy ze sezení

Dobrý den, již mnoho let mě trápí motání hlavy. Nejdříve jsem myslel že je to...

Zvětšení penisu


Světloplachost

Dobrý den, Chtěl by se zeptat na problém který má přítelkyně. Poslední dobou...

Nežádoucí účinky Biofenac

Dobrý den. Jak dlouhou dobu se múže užívat biofenac 100mg 2x denně? Pťedepsáno...

Bolest zad a invalidní důchod

Dobrý den, chtěla bych Vám moc poděkovat za vysvětlení mé zdravotní zprávy,...

Střídání teploty chodidel

dobry den, chtel bych se zeptat na problem s chodidly. v poslednich dnech...

Úbytek na váze

vážený pane doktore, manželce je 50 let, kdy byla silnější postavy. Píši byla...

Osteochondroza bederní páteře, Morbus Scheuermann, zvětšená hrudní kyfoza 35 stupňů, vypadávání SI skloubení

Dobrý den, je mi 18 let a už nějakou dobu mám diagnostikovanou osteochondrozu...

Nežádoucí účinek léku Elicea

Dobry den, bola mi potvrdenna neurogenna tetania, neurologicka mi predpisala...

Dlouhodobý průjem


Syfilis

Dobrý den, před 2,5 lety mě jeden muž dal francouzský polibek a já jsem měla...

Leidenská mutace

Dobrý den :-) ..mám dotaz, na který se bude asi těžko odpovídat, ale předem...

Pocit tepla v lýtku

Dobrý den, mám dotaz ohledně příznaku RS, který mne trápí. Předem avizuji, že...

Otoky nohou, žena 46 let, Detralex

Dobrý den, manželce (věk 46 let) během dne otekly nohy hlavně okolo kotníků....

Tmavě hnědý výtok


Reklama