Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Otrava zapařenou hlívou

Mozek a nervy Jiří . 16.1.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, ponechal jsem v lednici asi tři hodiny po zakoupení hlívu v uzavřeném mikrotenovém pytlíku (přiléhal k plodnicím houby). Po zkonzumování jsem si uvědomil, že byla zapařená. Mohlo dojít k procesům, které představují zdravotní riziko pro játra, mozek či jiné orgány - otravě, byť byla houba uchovávána po dobu tří hodin, navíc v chladu? Děkuji za odpověď a zdravím.

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, pokud jste po jídle nepociťoval žádné příznaky, není třeba se ničeho obávat. M. Hlavačková

Související dotazy

Otrava krve
Minulý týden nám strejdu odvezli do nemocnice. První...
Otrava PHA
Dobrý den, existují po požití neuvařených fazolí (které...
Otrava
Dobrý vecer chci se zeptat omilem jsem snedla hrasek...
Otrava
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Včera jsem...
Otrava krve
Dobrý den, před čtyřmi dny jsem si vrazila hřebík do...
Otrava rtuťí
Dobrý den, nedávno jsem četl několik článků o otravě...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Otrava PHA

Dobrý den, existují po požití neuvařených fazolí (které obsahují http://www.wikiskripta.eu/index.php/Phytohaemagglutinin) i...

Otrava při odběru krve

Dobrý den, předem se omlouvám za svůj dotaz, neboť je poměrně hloupý, ale nemám...

Otrava rtutí

Dobrý den, Moje dcera (14 let) byla v šatně před tréninkem a rozbila se jim...

Otrava rtutí

Dobrý den, je mi 18, včera se mi povedlo rozbít rtuťový teploměr. Kuličky se...

Otrava rtuťí

Dobrý den, nedávno jsem četl několik článků o otravě rtutí, především z klasických...

Otrava rtutí

Dobrý den, Moje dcera (14 let) byla v šatně před tréninkem a rozbila se jim...

Otrava tisem

Je možné se otrávit tisem aniž by došlo k jeho konzumaci? Konkrétněji při jeho...

Otrava tisem červeným

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné přiotrávit se při manipulaci...

Otrava z jader broskví?

Dobrý den, pane doktore, mám prosím dotaz týkající se jader v pecce broskve,...

Otrava z potravin

Dobrý den, dcera (10 let) dnes v poledne snědla malý kousek nepropečeného grilovaného...

Otrava, parazit

Dobry den, 4. mesic cestuji. Sri lanka, thajsko, kambodza vietnam a laos....

Otravení

Co se stane když se 12 leta holka otravi ibalginem400 a veme si jich 10 kousku?

Otravna menstruace

Dobry den. Je mi 14 let a momentalne mam MS. Tedka je 2.5. a mam ji uz 3.den....

Otravna menstruace v lete

Dobry den.. Je mi 14 let. Tedka je leto a chtela bych se zeptat, co mam delat,...

Otres mosku

uderil jsem se do horni casti dlavy o trubku asi 5vterin tma ale zatim kromne...

Otres mozku

Dobrý den, před třemi týdny jsem prošel otřesem mozku po rane do hlavy. Od te...

Otres mozku a Schleudertrauma

Dobry den. Pred 14-ti dny jsem mela autonehodu,kdy do me zezadu ve velke rychlosti...

Otrivin spray

Dobrý den, pane doktore, moc děkuji za odpověď na můj dotaz o možnosti použít...

Otrivin spray u dítěte

Dobrý den, moje 14timěsíční dcera má často rýmu. Přes den zvlhčuji sliznici...

Otruby x hemoglobin

Na chronickou zácpu mi bylo po vyšetření tlustého střeva doporučeno užívat k...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Luxace ac kloubu, postup


Bolest zad


MUDr. Jan Škorpík

Ordinace stomatologa

Sluneční brýle si pěčlivě vybírejte vybírejte podle UV indexu


Bolest krku po pádu


Bolest v podbříšku


Genitální bradavice


Brnění nohou při sezení


Boule na konci páteře


Problémy s menstruaci


Vysoky krvni tlak


Bakterie v moči u 3-letého dítěte


Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání


Popis EKG, desaturace


MUDr. Vladimír Holoubek

Ordinace ortopeda

MUDr. Marta Velebilová

Ordinace stomatologa

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Neurovaskulární konflikt


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×