Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Padání vlasů

Kožní obtíže Blanka 29.5.2018

Dobrý den,

Ráda bych se zeptala, jestli bych mohla předejít zhoršení stavu pleti a vlasů po vysazení antikoncepce Yasminelle tím, že bych antikoncepci nevysadila ze dne na den, ale snížila bych postupně dávku? Samozřejmě bych nemohla antikoncepci dále vnímat jako ochranu a musela bych se chránit jiným způsobem, ale může si tak tělo lépe zvyknout, když nedojde k náhlému poklesu hormonů, které by muselo tělo vyrovnat? Spočívalo by to v tom, že bych dva měsíce brala 3/4 pilulky, další dva měsíce 1/2 pilulky, dále 1/4 a nakonec vysadila - byl by to proces na půl roku.

Hrozně se děsím toho, že bych přišla o většinu svých vlasů anebo měla akné v takové míře, že by mi to zničilo partnerský vztah nebo společenský život tím, jak by to ovlivnilo mou psychiku - antikoncepce mi byla nasazena v pubertě, akné jsem měla, ale nyní jsem ve věku kdy bych ho mít už neměla. Hodně lidí říká, že se to vrátí, když ho člověk měl, ale proč ho má v tom případě i ten, kdo akné před antikoncepcí nikdy netrpěl. Je tedy možné, že by se mně to úplně vyhnulo?

Pokud by to nebylo možné a musela bych vysadit ze dne na den a neustála negativní účinky, je možné nasadit jinou variantu jako je antikoncepční tělísko nebo cokoliv s hormony snižuje libido, protože to je důvod, proč nad vysazením uvažuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Blanko, děkuji za Váš dotaz. Je vidět, že jste nad svým dotazem pořádně přemýšlela. Sice jsem nikdy o takovéto prevenci výpadu vlasů neslyšela, ale možná by to fungovalo, alespíš k vůli vaší psychice. Doporučit Vám ale tento způsob nemohu. Jste mladá, jestli se dobře stravujete, ale k tomu nestresujete, důvod pro výpad vlasů by být neměl. A o se týká akné, tak opravdu kolikrát stačí překlenout léčbou určité období a po vysazení se už obtíže neobjeví.
Osobně bych Vám doporučila spíš antikoncepci vysadit standardně a přidat si do stravy nějaké potravinové doplňky na podporu růstu vlasů či lok. terapii a hlavně se opravdu nesmíte stresovat, co se stane když...
S pozdravem Dr. Novotná

Související dotazy

Padání vlasů
Dobrý den je možné umřít, když používám minoxidil na...
Padání vlasů
Dobrý den, mám jemné a ne příliš husté vlasy. Již...
Padání vlasů
Dobrý den, již přes rok řeším padání vlasů a zvýšený...
Padání vlasů u čtyřletého dítěte
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu ohledně padání...
Akne a padání vlasů
Dobrý den, mám několik příznaků:akne,občasné padání...
Padání vlasů
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální že...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Padání vlasů

Dobrý den,mám dotaz,jestli se při padání vlasů může kombinovat Biosil Plus a...

Padání vlasů

Dobrý den,už skoro dva roky mi padají vlasy.Začalo mi to 2 měsíce po porodu.Byla...

Padání vlasů

Dobrý den, chtěla bych poradit s léčbou padání vlasů. Již delší dobu mi padjí...

Padání vlasů

Dobrý den, je to asi měsíc co mi začaly padat vlasy. Dr. mi uděla krevní test...

Padání vlasů

Dobrý den, už jsem sem ohledně mého problému psal, ale měl bych ještě jeden...

Padání vlasů

Dobry den , Chcel by som sa opytat ,pred mesiacom som mal este len 20 rokov...

Padání vlasů

Dobrý den, je mi 37 let a již dlouhou dobu mám problémy s padáním vlasů.Užívám...

Padání vlasů

Dobrý den, Je ni 38 let.kouřila jsem od 15 let. V 35 letech jsem prodělala...

Padání vlasů

Dobry den , od července jsem ve stresu , v pulce srpna sem zacala pozorovat...

Padání vlasů

Dobrý den, je mi 30 let má dvou a půl letou holčičku jsem na mateřské dovolené,...

Padání vlasů

Dobrý den, obracím se na vás, protože už jsem opravdu zoufalá, vyzkoušela jsem...

Padání vlasů

Dobrý den, chci se zeptat na nějaký přípravek proti vypadávání vlasů a na podporu...

Padání vlasů

Dobrý den, chtěla bych se poradit jak postupovat. Před rokem a půl jsem musela...

Padání vlasů - Alpicort F

Dobrý den, před 5 měsíci jsem z důvodu trombofilní mutace vysadila HAK a od...

Padání vlasů - estrogen

Dobrý den, dlouhodobě mne trápí intenzivní padání vlasů. O štítnou žlázu se...

Padání vlasů - stítná žláza

Dobrý den, asi před půl rokem jsem zaznamenala zvýšené padání vlasů. Byla jsem...

Padání vlasů - testosteron - L -Glutamin, BCAA

Zdravím. Můj dotaz se týká ohledně padání vlasů. Posiluji, a tak používám různé...

Padání vlasů - vyšetření na endokrinologii/kožní+poděkování MUDr. Mackové

Dobrý den, paní doktorko - na úvod bych ráda poděkovala za rychlou odpověď na...

Padani vlasu = štitna žlaza?

Dobry den pani doktorko, ja bych mela na Vas dotaz ohledne padani vlasu. V poslednim...

Padání vlasů a antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Beru 1 měsíc antikoncepci Yadine. Zrovna...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Streptokok v krku


Doxybene a antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz. Začala jsem brát antibiotika Doxybene 100 mg a zajímalo...

Zánět v oku

Dobrý den, mám zánět na slzném kanálku. Oko mě svědělo a pálilo, proto mi paní...

Krční páteř C5-6

Dobrý den pane doktore. Prosím o vysvětlení mého rentgenu - C lordoza je vyrovnaná...

Bušení srdce po probuzení

Dobrý den,občas se mi stane,že se v noci probudím a po velmi krátké době mi...

Orální sex

Dobrý den, měl jsem orální sex od prostitutky, ale s kondomem. Hrozí i tak přesnos...

Kvasinková infekce

Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym paleni pri moceni. Svedeni...

Čím nejlépe nahradit lexaurin?

Dobrý den, od loňského června mám velké bolesti hlavy, zad a na hrudníku, vč....

Tromboza v lýtku?

Dobrý den. Už asi třičtvrtě roku chodím 3x týdně cvičit na Vibrogym (vibrační...

Zánět štítné žlázy

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ,zda u zánětu štítné žlázy (subakutní) mohou...

Mravenčení prstů

Dobry den mam dotaz mam mravenčeni rukou a prstu hlavne v noci az me to vzbudi...

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Pseudokyfóza

Dobrý den, není to tak dávno, co jsem trpěla víc jak týden neustálou bolestí...

Nepravidelná menstruace v 15 letech

Dobrý den bude mi 15 let. Prví menstruaci jsem dostala ve 12 a ješte doted ji...

Vyšetření rentgenem krčních mandlí

Dobrý den pane doktore, chci se zeptat, zda při vyšetření rentgenem krčních...

Clotrimazol v těhotenství

Dobry den, Mel bych dotaz moje manželka je v 7tydnu těhotenství,a byla ji...

Bariérové protiroztočové povlaky NanoSPACE

Přeji hezký den, u tříleté dcery alergolog zjistil přecitlivělost na prachy,...

Mirtazapin Sandoz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno jsou tabletky MIRTAZAPIN SANDOZ...

Gynekologicko-urologicke problemy

Dobry den, uz tri mesiace mam gynekologicky zapal v posve, dostala som vaginalne...

Zlomenina kosti v chodidle

Dobry den, spatne jsem doslapnul a zlomil si nartni kost co vede z maliku. Je...

Reklama