Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pálení a bílý výtok z močové trubice

Urologie David 27.10.2020

Dobrý den postihl mě problém, začalo to před týdnem, začalo mě pálit při močení a byl i patrný výtok, , který ze mě vytékal během dne (bílé, až žluté barvy), neotálel jsem a zašel k doktorovi, sebou sem si vzal ranní moč, moč byla naprosto v pořádku a byl mi napsán furolin na přeléčení pro jistotu. Čekal jsem, že antibiotika zaberou a výtok a pálení přejde. po týdnu jsem tedy byl opět u doktora, a opět jsem přinesl ranní moč a nyní tam byl nález 500 Leukocytů /ul. A dostal jsem Biseptol, který má údajně zabrat do 2 dnů, tak jsem zvědavý.

Moje otázka je, zda zvýšené leukocyty mohou znamenat i nějakou pohlavní chorobu, třeba hiv, kapavku, chlamýdie atd.. Nechráněný pohl. styk jsem měl před 3-4 týdnama, a to by mohla být doba kdy se údajně projevuje primoinfekce. Něco jsem četl, že tam hapruje s leukocytama, zda se to projeví i takto v moči. Před tím, než mě začal pálit penis a měl jsem výtok z něj, jsem neměl pohl. styk bez ochrany, jen jsem se chvíli nechal orálně uspokojit bez. Co jsem si četl na https://www.wikiskripta.eu/w/Nitrofurantoin, tak by furolin měl zabírat i na kapavku, kdybych ji měl.

Možná jsem jen vyděšený, ale rád bych aby biseptol zabral a vyhnul jsem se dalšímu vyšetření a případně i zjištění, že problém je jinde. Nebo mám jen zánět močové trubice, a hold mi předepsané antibiotika předtím nezabrali? Bojím se dalšího vyšetření, jako je stěr z močové trubice, případně když mám výtok po nějaké době, je možné odebrat ten a dále mi netrápit penis? mám z braní krve a případně této procedůry velký strach. Děkuji za vyčerpávájící odpověď co mi asi tak je, a snad budu uklidněn.

1.doplňující informace 27.10.2020.:
Kapavku ani HIV asi nemám, ale chlamýdie ano? já měl sex nechráněný cca před měsícem, + týden zpět jak sem měl problémy, jsem byl jen orálně uspokojen bez ochrany, i to může způsobit kapavku a další nemoci ne? jen mě zaráží proč na prvním vyšetření přístroj nezaznamenal zánět (zvýšené leukocyty) a nyní ano :(

jsem vystrašen z vyšetření u urologa (stěry) zda se musí do močové trubice strkat 2-4cm tyčinka i několikrát na stěr, zda nestačí jen "výtok", nebo hnis, co se za dobu než dojdu k doktorovi vytvoří a neotřu. Zda se dá zjistit případná pohl. nemoc i z toho hnisu, nebo případně ze slin. Nejsem zastánce drastických metod, už teď mě penis bolí a je rozdrážděn z toho všeho a nechtěl bych čůrat tzv žiletky.

u chlamydii sem četl ze vytok je bílý, ale já ho mám nažloutlý až lehce do zelena, a když se během dne "vzruším" tak se tvoří víc a víc a je to velmi nepříjemné, snad mě rozumíte. děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Davide.
Děkujeme za Váš dotaz. Problém může být v pohlavně přenosné nemoci jako je infekce např.chlamydie, ureaplazmata. V případě, že máte výtok z močové trubice, tak si myslím, že se nebude jednat o běžnou uroinfekci a vhodný bude stěr z močové trubice, který bych určitě doporučila. Pokud jste neměl orální sex s rizikovou osobou, tak je málo pravděpodbné onemocnění kapavka, syfilis. HIV je nepravděpodobné. Jestli za 3 dny nedojde ke zlepšení, tak doporučuji návštěvu dermatovenerologické nebo urologické ambulance. Nemusíte se obávat, ale chápu, že se jedná o nepříjemnou záležitost. Do přeléčení a vymizení problému doporučuji sexuální abstinenci, dostatek tekutin, pobyt v teple. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, základní vyšetřovací metodou při Vašem problému je výtěr z močové trubice, jen na základě tohoto vyšetření by se měly dělat diagnostické závěry. Moč je vyšetření základní, ale není dostatečné pro zánět močové trubice.
Správným antibiotikem pro léčbu chlamýdiové uretritidy je makrolidový Azytromycin nebo tetracyklinový Doxyhexal

Související dotazy

Pálení v močové trubici a výtok
Dobrý den, zhruba před 14ti dny jsem začal pociťovat...
Výtok z močové trubice
Dobrý den, již přes týden pozoruji výtok z močové trubice,...
Výtok z močové trubice
Dobrý den, rád bych se zeptal na malý vytok z močové...
Pálení močové trubice po koupeli v hypermanganu
Dobrý den, dělal jsem koupel penisu ve hypermanganu....
Zánět močové trubice
Dobry den. Kdyz mam paleni pri moceni vytok z penisu...
Pálení močové trubice
Zdravím. Mám cca rok tento pupínek na penisu. Trpím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pálení při močení

DObrý den, před 14 dny, jsem já i můj partner dobrali prášky Entizol./na 10...

Pálení - Bolest pochvy

Mám dotaz. Nedávno jsem masturbovala a od té doby mě bolí vstup do pochvy. Dám...

Pálení , bolest poševního vchodu

Dobrý den pan doktore Chtěla bych se zeptat už nejmíň pul roku mě trápí ukruta...

Pálení "žáhy"

Dobrý den, zhruba před 4 měsíci jsem měla bolesti v oblasti žaludku, dostala...

Pálení (Horkost) celého těla včetně penisu

Dobrý den, mám 3 roky přítele, a skoro vždy nás trápí pár věcí: a to, přítel...

Pálení / bolesti / horkost v celém těle

Dobrý den paní doktorko, prosím o vaší konzultaci a vyjádření k následujícím...

Pálení / bolesti / horkost v celém těle - 2. část

Dobrý den paní doktorko, děkuji vám za včerejší odpověd ohledně "Pálení /...

Pálení / bolesti / horkost v těle

komu: MUDr. Vendula Bartáková (Praktické lékařství) *** Dobrý den paní doktorko,...

Pálení / řezání při močení

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli by vás nemohlo napadnout, co by mohlo...

Pálení a bílé skvrny na rtu

Dobrý den paní doktorko, více než před rokem se mi začaly dělat na rtu světlé...

Pálení a bodání stehen

Dobrý den, posledních půl roku mám potíže ze stehny, při delším chozením,...

Pálení a bolení klitorisu

Dobrý den, chtěla sem se zeptat, mam zanět močových cest, úspěšně se to léčí,...

Pálení a bolení penisu při sexu

Dobrý den, Chtěla by jsme se zeptat.Mému příteli posledních 14 dní bolí a pálí...

Pálení a bolení v močové trubici/v penisu

Dobrý den, dovolte mi, abych se na Vás touto cestou obrátil se zdvořilou žádostí...

Pálení a bolest

Dobrý den, trapí mě bolest a štípání v pochvě. Bolest pochází z otvoru kde menstrujuji....

Pálení a bolest jazyka

Dobrý den, již půl roku mám mírně oteklý jazyk, který mě pálí. Prošla jsem krevním...

Pálení a bolest jazyka

Dobrý den, před týdnem mě začal pálit a bolet jazyk, mám ho růžový a vyhlazený...

Pálení a bolest konečníku

Dobrý den, jsem ve 22tt. Již nějakou dobu mam občas pálení mezi půlkami, nejlépe...

Pálení a bolest močové trubice

Dobrý den, již několik týdnů mě trápí pálení na špičce žaludu u močové trubice....

Pálení a bolest močové trubice

Dobrý den, obracím se na vás protože jsem už opravdu beznadějný a zrovna nyní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest hlavy na spánku

Dobrý den, pane doktore už je to týden a několik dní, co mě bolí na spánku,...

Bolest varlat

Dobrý den nedavno jsem byl u urologa bolí my varlata nevym pric urolog my rekl...

Léze nervu thoracicus longus

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o posouzení zdravotního stavu, případně...

Problémy s vniknutím penisu do pochvy.

Dobrý den, mám problém, je to týden co jsem měla s přítelem první sex. Dostavili...

Plicní embolie její léčba a doba pracovní neschopnosti

Dobrý den, včera jsem byla propuštěna z nemocnice, kde jsem byla 5 dní s plicní...

Noční bolest konečníku

Dobrý den, asi poslení 4 měsíce mě několikrát v noci budí intenzivní bolest...

Brnění prstů

Dobrý den, prosím Vás, už tak tři měsíce mi brní několikrát denně konečky prstů...

Boule na krku


Bodavá bolest spánku

Dobrý den, zhruba tyden mam bodavou bolest v pravem spanku, zhruba v minutovych...

Bulka na palci u nohy

Dobry den asi pred 3mesisci jsemi udelala na leve noze na prave strane u kloubu...

Horké tváře a uši


Ambulantní operace kýly

Dobrý den, v horní části břicha mám již delší dobu tukovou bulku, která mně...

Menopauza

Dobrý den,je mi 49 let a ráda bych zjistila,zda již prodělávám menopauzu. Nemám...

Cukání svalů v nohou a únava

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu a názor. Před pár dny mi začaly divně...

Bílé pupínky žaludu

Dobry mam na penise bile pupinky mam je asi od 14 - 15 let

Strupy v nose

Dobry den uz delsi dobu se mi delaji strupy na obou stranach nosni prepažky...

Bolesti varlete

Dobrý den, začalo mě bolet levé varle při pohybu s ním, respektive když se zhoupne...

Bolest pravého podžebří

Dobry vecer uz jsem Vam psala ohledne bolesti pravem podzebri.Chtela bych se...

Rivotril

Dobry den chtel bych se zeptat bral jsem rivotril 0.5mg kazdy den vecer pred...

Mirtazapin Sandoz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno jsou tabletky MIRTAZAPIN SANDOZ...

Reklama