Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Palpitace

Praktické lékařství Jan 3.12.2016 redakce uLékaře

Dobrý den,

rád bych se zeptal ohledně svých problémů. Poslední dobou mývám často mdloby. Dostal jsem se až ke kardiologovi. Měl jsem 24h holtera a potom byl i na ultrazvuku. Ultrazvuk nic neukázal, doktor říkal že všechno v pořádku. Nález na holterovi podle pana doktora také v pořádku. Při té mdlobě, nebo spíše po ní, se mi jenom vždycky zrychlý tep na 150 až. Zrovna to tam bylo zaznamenané ten stav. Tak k tomu mi pan doktor uvedl, že se mohlo jednat o síňovou tachykardii vyprovokovanou blokací zad. Měl jsem je prý zablokovaná. Jinak zbytek nálezu na holteru respiorační arytmnie a a nějaké extrasystoly. Průměrný puls 77/min. Ale co mi přišlo zvláštní - minimální naměřený puls 45/min. Prý ve spánku. Podle pana doktora je to normální, že třeba sportovci to tak mají. A na námitku že nesportuji (posledni dobou jenom sedím u učení) mi řekl, že je v pořádku, ať se s tím nestrasuji. Panu doktorovi věřím, je to profesionál. Ale přijde mi to dost málo. A hlavně, jestliže je průměr 77, nemohlo se jednat přeci o nějaký delší stav během celého spánku, který by u mě byl běžný, jinak by tem průměr byl o mnoho nižší, když jsem spal cca 10 hodin z těch asi 23 co jsem měl holtera a během dne mám tak těch 70-80/min. Rád bych se zeptal na další pohledy. Byl jsem ohledně těch problémů za poslodení měsíc několikrát na pohotovosti. Brali mi odběry, vždycky dělali EKG, teď detailní vyšetření u karidiologa a nikdo nic nezjistil. Kromě doměnky ohledně zad. Přitom, náběhy na ty stavy mám pořád. Přijde mi, že když si posloucham zrovna srdce, třeba v klidu v leže, jakoby se mi zastavil tep, pár sekund nic, začně přicházet mdloba a pak se mi silně rozbuší. Nevím, jestli ten tep pouze neslyším, nebo jestli je to opravdu takto, ale mám z toho docela strach. Stalo se mi to i když jsem měl toho holtera a pan doktor mi nic o tom, že by se mi před tou "síňovou tachykardií" tep výrazně zpomalil nic neříkal, tak snad to tak není. Nicméně, co se týče srdce, podle pana doktora tedy v pořádku. Podobné mdloby dobrovázené pískáním v uších, slabostí, ztrácením citu v končetinách pokračují. Už nevím co mám dělat. Na pohotovosti mě mají za blázna. Odběry, ekg, holter, ultrazvuk srdce, všechno údajně dobré. I když ten puls 45 mě přijde zvláštní viz. výše. Podotýkám, že za pslední půlrok vůbec nesportuji. Byl bych moc rád za každou radu. (Jinak, na pohotovsti mi od oka hodili tetanii a udělali ze mě blázna :-)). Pan doktor na kardiologii říkal, že nikdy žádnou tetanii neviděl a že jsou to kecy. Už vážně nevím, potřebuju fungovat a do toho se mi děje tohle. Praktický doktor když mi napíše nějaké doporučení, budu všude čekat několik měsíců a mně ty stavy přidjou docela akutní a nepříjemné. Moc děkuji za radu a komentář. Vím, že nejlepší je zajít k doktorovi, ale tam už jsem pomalu častěji než doma. Jediný kdo se mi opravdu věnoval byl kardiolog a za to jsem moc rád. Ale co dál. Děkuji (přikládám lékařskou zprávu od kardiologa.)

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, primárně Váš problém vychází se srdíčka, na Holtru byly zaznamenány změny, které vy vnímáte jako nepříjemný prožitek, zejména extrasystoly, kdy srdíčko bouchne předčasně a pak následuje pauza, stejně jako ataky sinusové tachykardie, kdy srdíčko běží až 150/minutu. Toto není normální tepová frekvence, tou můžeme považovat frekvenci do 90-100/min. Zpomalení tepové frekvence tak jako uvádí Váš kardiolog během spánku je zcela normální, nemusí trvat celou dobu spánku, většinou závisí na hloubce spánku, na jeho kvalitě a co se trénovanosti týče, nemusíte vůbec sportovat a toto se děje i u nesportovců. U trénovaných lidí se s touto pomalou tepovou frekvencí setkáváme i během dne, během jejích normálního fungování, ne jenom přes noc. Já by jsem doporučila smířit se s diagnózou sinusové tachykardie a přítomností extrasystol a zahájila léčbu, ideálně Betaloc ZOK 25-50 mg dle Vaší hmotnosti, který stabilizuje frekvenci a nebudou se tyto ataky tachykardie opakovat pokud se bere pravidelně, anebo je možné si ho brát až ad hoc při záchvatu tachykardie. Domluvte se o této léčbě s kardiologem, který Vás vyšetřoval. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Palpitace
Dobrý den, po dlouhé době se mi objevilo opět rychlé...
Palpitace
Dobrý den, můj problém je v tom,že občas se v noci...
Palpitace
Dobrý den Je mi 23 let, aktivně cvičím, nekouřím,...
Palpitace
Dobrý den, Dnes jsem byla ráno v nemocnici. Měla...
Palpitace
Dobrý den paní doktorko,nezlobte se s tímto dotazem,ale...
Palpitace
Dobrý večer, jiz par měsíců mám problém s divným tepem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pálivé miesta po vyrážkach

Dobrý deň pani doktorka, po kozmetickom gély (Bioderma) určenom na vyrážky,...

Pálivé nateklé červené fleky

Dobrý den , poslední rok mám obtíže s pokožkou.Před 5lety jsem prodělala boreliozu...

Pálivé odřeniny v okolí rekta

Dobrý den, před dvěma dny se mi (tuším ze spodního prádla) rozedřela pokožka...

Pálivé půchýřky

Dobrý den, na dlaních a prstech se mi všude udělaly malé puchýřky (když je...

Pálivost na chodidle

dobrý den, moji mamince je 64 let, ztěžuje si na pálivost na chodidlech nejhorší...

Pálivý pocit za varlaty

(muž, 26 let) Občas pociťuji pálivý pocit za varlaty. Popis pocitu: Není to...

Pálivý,svědivý výtok; bolest při styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dvě otázky: 1)už delší dobu mám svědivý...

Palmoplantární hyperkeratóza

Dobry den,tento dotaz se netyka me,ale meho pritele...po par tydnech co se narodil,se...

Palpační bolest v oblasti žaludu

Zdravím, už několik měsíců mě trápí opravdu nesnesitelná bolest při jakémkoliv...

Palpiatce

Dobrý den prosim o radu už jsem téměř 2 měsíce na neschopence se subakutni thyeroitidou..Nejdrive...

Palpitace

Dobrý den pane doktore moc vas prosím za vas názor. Od 17 let trpím nepravidelnou...

Palpitace

Dobry den prajem. Idem si k vam po nazor. Asi tristvrte roka mam problem s busenim...

Palpitace

Dobrý den, jako dítě jsem měla šelest srdce, byla jsem pozorována do cca...

Palpitace

Dobrý den, mám potíže s usínáním, vždy, když usínám, tak mě vždy "něco" vzbudí,...

Palpitace

Dobrý den, je mi 33 let a jsem zdráva. Během posledních cca 6 měsíců mě ale...

Palpitace

Dobrý den, občas když jsem v klidu tak najednou cítím bušení srdce i mám pocit...

Palpitace

Dobry den, je mi 27 let, v noci kdyz se probouzim na toaletu, tak vzdy citim,...

Palpitace

Dobrý den, po dlouhé době se mi objevilo opět rychlé bušení srdce, kdysi dávno...

Palpitace

Dobrý den paní doktorko,nezlobte se s tímto dotazem,ale pomalu mi doma říkají...

Palpitace

Dobry den minule leto som bola u kardiologa s tym ze pocitujem ako mi obcas...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadměrné ochlupení u ženy

Dobry den, Mam na Vas velice osobni dotaz. Zkusim se to vzit trosku hloubeji,...

Silné olesti hlavy

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Prosím mám opravdu silné bolesti hlavy, hlava se...

Opožděná menstruace

Dobrý den, omlouvám se za možný hloupý dotaz. Beru pravidelně antikoncepci Minisyston....

Červi ve stolici - riziko u malého miminka

dobrý den ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční...

Psoriatická artritida a zvýšená teplota

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,jestli u Psoriaticke artritidy můžu mít stále...

Hnis

ako som spominala citim hnis po extrakcii zubu je to uz vyse tyzden po extrakcii...

Návaly po odebrání dělohy

Dobrý den, je 47 let, letos v dubnu mi byla pro myomy a cysty odebrána děloha...

Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Kožní vyráška

Dobrý den, již asi 5-6 týdnem mě trápí svědění celého těla už nevím co stím....

Zánět žaludku

Dobry den, pred rokem jsem prodelala zanet zaludku, delana gastroskopie, po...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

Bolest hlavy

dobrý den nedávno jsem měla opakovaně migrénu s aurou od té doby mám tlak v...

Bulka na varleti

Dobrý den, dnes jsem si na pravém varleti nahmatal nějaký malý pupínek. Nejde...

Resekce jater

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat ohledně diety co se týká jater..prodělala...

Infarkt očního nervu


Rakovina v bulce na koleni

dobrý den muj tatka mel bouli na koleni kterou mu vyoperovali ale po tet bylo...

Abscesy v tříslech


Výplach ucha

Dobrý den, chtěla bych jít na výplach ucha, ale na druhou stranu jsem strašná...

Deprese

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Již 2x v životě jsem musela brát sertralin....

Bolí mně kontník na vnější straně

Dobrý den. Před asi 5ti měsíci jsem špatně došlápla na levou nohu a od té doby...

Inzerce
×