Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Trpím častými synusovimy tachykardiemi a častými extrasystolami

Vnitřní lékařství Miroslav 21.3.2017

Dobrý, trpím častými synusovimy tachykardiemi a častými extrasystoly. mam i vysoký krevní tlak na to beru carzap 8mg a časté bolesti na hrudi. ekg a krevní testy v normálu to samé i holter před 2 lety. tep mívám při obtížích 90-110 a velký výskyt extrasystol za minutu tlak mi také občas houpne i přes prašky naposled 145/110. podle lékařky je vše v pořádku a ze to bude asi psychicky a při potížích brát neurol 0,5mg což od problému nepomáha ani po 4 tabletách. alkoholu se snažím vyhýbat pač nejčastěji mam problémy po něm to neni problém mít tep okolo 140tepu a ještě větší výskyt extrasystol a bolesti na hrudi. mam dále zkusit urgovat lékařku ať udělá další vyšetření nebo to mam hodit za hlavu a je to normální děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, u sinusové tachykardie a frekventnějších extrasystol je důležité, jestli se jedná o důsledek nějaké organické poruchy, jak na úrovní srdce, tak například štítné žlázy a podobně, kde je nutno posléze řešit vyvolávající příčinu těchto symptomů. Pokud ale je srdíčko strukturálně v pořádku, mineralogram, štítná žláza a další příčiny vyloučeny a vše v pořádku, poté lze stanovit psychosomatický původ potíží a následně ale adekvátně léčit. Kromě léku na zpomalení tepové frekvence, který zároveň snižuje i TK, např. Nebilet či Betaloc, kterým by jsem 100% nahradila užívaný Carzap (který TF vůbec neovlivní) by jsem doporučila psychiatrické vyšetření, místo návykového Neurolu, který opět nic neřeší, zvolila vhodné antidepresívum ze skupiny SSRI a vhodnou psychoterapii k ovlivnění těchto symptomů. Hypertenze ve Vašem věku není běžná a doufám, že proběhlo komplexní dovyšetření sekundární etiologie ideálně v centru pro léčbu sekundární hypertenze. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Trpím častými nevolnostmi
Dobrý den, jsem 20-ti letá žena a trpím častými nevolnostmi....
Imunologie hodnoty IgE 158
Co prosím znamená takto naměřená hodnota? Trpím častými...
Zácpa
trpím častými zácpamy, nemohu jít na stolici i přesto...
Fermalac vaginal v těhotenství
Dobrý den ,jsem v 16 týdnu těhotenství, má lékařka...
Bolesti, začátek těhotenství, srůsty po operacích
Dobrý den, jsem těhotná 5.-6. týden, už přes týden...
Fromen
Dobrý den, trpím častými záchvaty migrén i několikrát...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trošičku odřená hlava

Dobrý den, včera jsem řezala jabloň a nějak si nevšimla větve nademnou a celá...

Trošku dvojité vidění

Dobrý den, občas když se podívám na nějakou věc např. tv tak ten černý rámeček...

Trpí silnými sexuálními úzkostmi

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, rád bych se na Vás obrátil s prosbou...

Trpím arytmii?

Dobrý den,mám takový problém a potřebovala bych poradit.Už od malička jsem mívala...

Trpím asi tři roky opakovanými záněty močových cest.

Dobrý den, mám takový problém, se kterým si nevím rady. Jsem žena, 40 let,...

Trpím autismem?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Je mi 18 let a mám podezření, že jsme aspoň...

Trpím bolestí pravého ramene, i při mírné zátěži v ramenu mi "přeskakuje"

Dobrý den, trpím bolestí pravého ramene i při mírné zátěži v ramenu mi "přeskakuje"...

Trpím bolesti zad v kříži asi 10 roků

Dobrý den,trpím bolesti zad v kříži asi 10 roků ,s postupem času je bolest...

Trpím bolestmi dolních končetin

Dobrý den. Trpím bolestmi dolních končetin-nejvíce večer ale někdy i přes den....

Trpím častými nevolnostmi

Dobrý den, jsem 20-ti letá žena a trpím častými nevolnostmi. Začne mi být slabo,...

Trpím častými záněty, můžu používat menstruační kalíšek, tampony, nebo vložky?

Dobrý den, trápí mě časté záněty. Ráda bych se zeptala, zda je v takovém případě...

Trpim depresi?

Dobry den. Nevim jak mam začít. Mivam dost casto výkyvy nálad. Neustale...

Trpím extrémním strachem z toho, že můžu mít RS

Dobrý den, je mi 20 let a v poslední době trpím extrémním strachem z toho,...

Trpím hučením v hlavě, které provází nepříjemné "točení hlavy"

Dobrý den. Prosím o radu. Trpím hučením v hlavě. které provází nepříjemné "točení...

Trpím chudokrevností, hemoglobin 83

Dobrý den, byla jsem na odběru krve - základní krevní obraz. Lékařka mi sdělila,...

Trpím kandidózou?

Dobrý den, již mnoho let mám nálsedující obtížě: jsem neustále unavená, mám...

Trpím křečemi v oblasti břicha

Dobrý den, už delší dobu ( bolesti začali v listopadu minulého roku, poté na...

Trpím laryngofaryngeálním refluxem

Dobrý den, chtěla bych poprosit o konzultaci gastroenterologa, co se týče vhodných...

Trpím motáním hlavy

Dobrý den,trpím motáním hlavy a závratěmi už několik let. Léčím se s tím na...

Trpím na (herpes) opar na puse strašně často

Dobrý den trpim na (herpes) opar na puse strašně často občas se rozleze až k...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

GGT

Dobrý den. V prosinci 2014 jsem měla odběry krve, kde vše bylo v naprostém pořádku....

Spolknutí špendlíku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby 18ti měsíční dítě spolklo...

Fleky od Lapisu

Dobrý den, tento dotaz směřuji do expresní poradny z důvodu, že na to opravdu...

PH ejakulátu


Žluto-oranžové nehty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jde o houbovou infekci či nikoliv. Nehty...

Zvýšení GGT

Dobrý den, otec (ročník 1970) má na jaterních testech hodnotu ggt 4, klesla...

Cysta vaječníku, antibiotická léčba

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně "preventivního" nasazování antibiotik. Před...

Zapáchající výtok týden před menstruací

Dobrý den, cca 10 dní před menstruací se mi objeví jemně tvarohovitý výtok který...

Folikulitída po holení

Dobrý den, před týdnem jsem si všiml vyrážky/vřídků v oblasti genitálií. Jelikož...

Podávání pamyconu 7 týdennímu miminku

dobrý den pane doktore. Mám doma 7 mi týdení holčičku. Chytla slabou rýmu. Doktorka...

Bolest kyčle a dolní končetiny

Dobrý den, mám artrózu levé kyčle 4. stupně. Jsem v čekací lhůtě na výměnu...

GGT

Chci se jen zeptat, zda lze při zvýšeném GGT v jaterních testech občas zajít...

Bulka na vulve a v pochve

Dobry den,pred cca tremi dny jsem si nahmatala relativne tvrdou bulku v oblasti...

Vlhkost v oblasti konečníku

Vážená paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu. Již asi tři čtvrtě...

Bolest jizvy po laparoskopii v těhotenství

Dobrý den měla bych na vás dvě otázky. Za první :23.9.2015 jsme byla na laparoskopii...

Pálení v krku, ústech

Dobrý den. Uz cca měsíc me trápí pálení v krku, ústech a jazyka. Někdy je to...

Lymfatické uzliny na stehni pod tříslem

Dobrý den, na horní pravé straně stehna jsem si nahmatala bulku, která je...

Bolest hlavy v při sklonu

Dobrý den, prodělala jsem před měsícem a půl virózu - teploty 38.5, kterou jsem...

Rentgen kyčle

Dobrý den, již půlroku mě pobolívá kyčel, ne tolik jako na začátku, ale stále...

Uzliny

Dobry den, rada bych se zeptala na normalni velikost uzlin v podpazi? Na sonu...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.