Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Panické ataky

Psychiatrie Marcela 7.1.2018

Dobrý den. Chtěla bych doplnit můj předešlý dotaz který jsem Vám přiložila fotkou. Moje potíže začali již před 4 měsíci kdy jsem se přepnula. Mám tři děti 7 let syn má autismus a Adhd pak dcera 4 a dcera 2 roky a musela jsem neustále fungovat a pořádně díky nejmenší dceři nespala a ráno musela vstávat abych děti odvezla do školy a školky. A pak byl celodenní kolotoč. Jednoho dne jsem se už cítila unavená ale chtěla ještě poskládat prádlo. A když jsem ho skládala ucítila jsem jakoby mravenčí na hrudi v těle. Pak jsem se v noci vzbudila a bylo mi zle myslela jsem že je moje poslední hodinka, bušilo mi srdce, trepala jsem se a měla průjem. Tyto stavy jsem měla po té i nadále s tim že přes den mi bylo šíleně zle na kolaps měla jsem tedy i chvilky kdy mi bylo líp ale za to v noci mě šíleně bušilo srdce. A tak jsem navštívila praktického lékaře tep kolem 90 až 100 ten mě poslal na EKG které bylo v pořádku po té mě poslal na EKG holter kde byl 8% záznamu sin.tachykardie jinak nevyznamne SA blokády. Prakticky lékař mi udělal i odběry krve krevní obraz, včetně TSH, vyloučení hepatitidy, chlamydie, jaterní testy,mononukleóza která výška že jsem ji prodělal o čemž vím. Měla jsem jen zvýšený bilirubin kolem 30, 34 jinak se na nic nepřišlo. Ale bylo mi stále takto zle a tak jsem jela na pohotovost kde mi udělali EKG odběr krve a poslali mě domů s tím že je vše v pořádku jenže můj stav se nezlepšoval ba naopak zhoršoval měla jsem k bušení srdce i pálení rukou, na hrudi pálení i tlak, pálení v krku trepaly se mi nohy ruce,citila jsem se slaba. Opět jsem navštívila tu stejnou pohotovost a tentokrát už jsem zůstala v nemocnici.Prikladam vám zprávu co vše mi bylo provedeno za vyšetření. Doufám že vše bude dobře čitelné. Začala jsem mít v nemocnici i tlaky do hlavy, rozmazané vidění. Chtěli mi udělat ct hlavy ale to provedeno nakonec nebylo ani můj Prakticky lékař ho neudělal i když ho chtěli. Po propuštění jsem měla nadále zvýšený bilirubin 34 a přidali se špatné jaterní testy ALT 1,20, AST 0,59 a GGT 1,82 byla jsem odeslána na infekční kde zkoumání ještě nějaký jiný druh žloutenky a nějakou jinou nemoc, plus vyter stolice vzhledem k průjmu plus krevní obraz, plus jaterní testy a na nic se nepřišlo jen jaterní testy byli ještě zvýšené ale kleslo to. Teď už jaterní testy mají klesající trend a bilirubin už je v pořádku. Můj prakticky lékař také chtěl vzorek stolice a také vše v pořádku.Měla jsem vzhledem k tomu že mi byl naměřen tlak 90/60 i tlakový holter kde se zjistil kolisavy tlak, opět mi přístroj naměřil i 90/60 a pak z toho mi naměřil třeba 128/80. Jenže můj stav se stále nezlepšoval a stále mi bylo takto a tak jsem několikrát navštívila pohotovost kde mi byl zaměřen tlak a natočeno EKG a dvakrát odebrana krev a vše v pořádku jaterní testy měli opět klesající trend. Jenže můj stav se bohužel nezlepšuje. Stále mám mravenčeni nohou někdy konečky prstů na rukou bolí mě stehna někdy se mi úplně podlamuji nohy. Musím napsat že tohle se mi stalo i v nemocnici nemohla jsem se jednou postavit na nohy a museli mě doprovázet jeden den i na WC. Pak mi tam bylo dvakrát tak zle že jsem jim tak brečela že nechci ještě umřít po prve jsem se třepala a po druhé cítila jak pomalu odpadavam jak mi padala hlava na stranu něco mi píchly a bylo mi líp. Teď mívám tlaky v hlavě které nejsou pořád, motani hlavy taky není pořád, je mi celý den pomalu zle, slabo,divné vidění nebo rozmazané vidění, na očním jsem byla vše v pořádku jen jsem dostala brýle na dálku které občas nenosím, bušení srdce srdíčko mi i divně tluče někdy jak kdyby vynechalo, někdy jak kdyby sotva tlouklo, někdy buší, pak z toho tluče rychle, mám kolikrát tlak na hrudi, včera mě píchalo na levém prsu, někdy mě bolí pod levou lopatkou, někdy mám tlak v páteři pod lopatkami, někdy mě pálí ty ruce na bicepsech, do toho ty stehna mě pálí, mám ty nohy slabé kolikrát,do toho když se snažím usnout tak mi občas jak kdyby skubne třeba v ruce nebo sebou já skubnu nemám to pořád, dvakrát jsem cítila jak kdyby jsem snad odpadla spadla mi hlava na stranu skublo mi v hlavě nebo jak to popsat a jak jsem se lekla tak jsem to pak rozdychavala,myslela jsem že mi snad chvilku netlouklo srdce, pak mám někdy tep ráno 86 nebo i kolem 90 a pak třeba během dne přes 70 a pak třeba z toho přes 60.Ty divné pocity mě teď i budí je mi hrozně divně to srdíčko někdy buší. Budilo mě to i dřív ale to jsem měla k tomu ještě ten třes, včera jsem cítila jak kdyby mi vybrovalo, nebo mravenčilo srdce nebo u srdce nedokáži to popsat. Dřív jsem brávala v nemocnici lexaurin a pak neurol který jsem brala i doma, nasadily mi antidepresiva na tu úzkostnou poruchu s panickymi ataky které jsem vyzkoušela dvoje ale neseděli mi a byla jsem po nich úplně jiná nepřemýšlelo mi to, každopádně mi psychiatr antidepresiva vysadil kvůli jaterním testům. Beru jen magnesii lactici na tu tetanii. Můj prakticky lékař ještě udělal testy na tu boreliózu burgdorfer kterou mám stále hraniční ale prý je důležité že to klesá přiložila jsem také foto z výsledky v nemocnici jsem na to brala antibiotika pak mi dělal jaterní testy které taky jsou lepší 18.12 bilirubin celkový 19, ALT 0,37,AST 0,39 a GGT 0,95 a ASLO 112, pak na černý kašel ktery je negativní, dále na chromogranin který je v normě a teď ještě čekám na výsledky na kyselinu hydroxyindoloctovou,pak mi dělal revmatoidni faktor který je v pořádku, kyselina močova v pořádku. A na to pálení v krku mi promackaval břicho a jak je ten trojúhelník tak mě to bolelo on teda říkal nad pupkem jinak mě to nebolí řekl že je to zaha a dal mi na to Nolpazu kterou občas zapomenu vzít. Na gastrofibroskopii jsem nešla. Ještě jsem zapomněla napsat že se teplota 37,1 37,2. Crp v pořádku. Mám ještě sliny zabarvené krví ale bylo mi řečeno že to mám od zubů rentgen plic a srdce je v pořádku. Můj prakticky lékař mě poslal na neurologii a neurolog řekl že nemůže vzhledem k potížím vyloučit neuroinfekt, nebo roztroušenou sklerózu a poslal mě na hospitalizaci na neurologicke oddělení ale já se nakonec domluvila na ambulantnim dosetreni. Proto jsem byla na té magnetické rezonanci mozku, ale předtím než jsem tam šla jsem byla hodně nervózní a bylo mi hrozně a pak po vyšetření mi bylo jak jsem psala v dotazu předtím. Na neurologii mi vzali i odběry krve. Ještě jsem nenapsala že dělám tu chybu že hledám na internetu co by mi mohlo být. Hodně řeším jak mi je co mi je atd. Všichni mi říkají že vše co se mi děje mám díky tetanii a k tomu ta panicka porucha,jeden psycholog řekl tuto diagnózu a druhý úzkostná porucha s těmi ataky tak nevím rozdíl. Je pravda že mám pořád strach že umřu atd. Na té neurologii mi chtějí dělat ještě EEG, myslím že i ct, lumbalni punkci na kterou moc jít nechci a vyšetření evokovanych potenciálu. Ale nevím jestli množstvím podstoupenych vyšetření se mi vše ještě víc neprohlubuje. Chtěla bych se zeptat na váš názor na můj stav. A také na to jestli by případně mi mohli něco říct z té magnetické rezonance a z krve a já už nemusela třeba nic podstoupovat.Jeste jsem zapomněla napsat že si k magnesii lactici beru b-komplex, vápník a nebo centrum a od včerejška jsem začala brát koenzym q10 60 mg
Omlouvám se za dlouhý dotaz ale neuměla jsem to napsat ve zkratce. Děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k Vašemu věku, anamnéze, kterou jsem vyčetla v přiložené zprávě a obrovskému rozsahu vyšetření, které doposud proběhly a které i přes opakovaně negativní výsledek jenom posílili Vaší úzkost, strach, panické ataky doprovázené řadou somatických projevů by jsem potvrdila psychiatrický závěr, a to panická úzkostní porucha s tetanií. Na prvním místě by jsem našla takové antidepresívum, které budete tolerovat a moc tak užívat dlouhodobě, anxiolytika typu Neurolu či Lexaurinu užívat pouze přechodně, jsou to léky návykové. Dále intenzivní psychoterapii ambulantně či v rámci psychiatrických stacionářů. Psychoterapie typu koginitivně behaviorální či skupinové Vás naučí panické ataky lépe zvládat, často jim i předcházet, zdílením potíží ze stejnou skupinou nemocných Vám taky pomůže lépe se s poruchou srovnat. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den přestože dotaz je dlouhý, odpověd bude krátká.
Asi nemá smysl se brodit tunou negativních výsledků, spíše bych se zabýval výsledky pozitivními (jsou-li nějaké) domnívám se, že vaším hlavním problémem je úzkostná porucha a něco so můžeme nazvat "zdravotní fobie" (chcemel i se vyhnout termínu hypochondrie) myslím že kromě psychiatra byste jiné lékaře navštěvovat neměla (maximálně praktického lékaře jednou ročně z důvodů prevence) Měla bystě užívat léky proti úzkosti (věřím, že kvůli vaší úzkosti nebude lehké je nasadíš) a specifickou psychoterapii, kde byste se měla věnovat sama sobě a vašim psycholocickým a ne zdravotním problémům
s pozdravem
MUDr Miroslav sekot

Související dotazy

Panické ataky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co jsou to panické...
Panické ataky
Dobrý večer, můj manžel trpí panickými ataky. Momentálně...
Panické ataky
Dobry den, chcem sa opytat aka je doba ucinku sedativ...
Panické ataky
Dobrý den,již měsíc mě sužují problémy typu bolest...
Panické ataky
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že...
Panické ataky
Dobrý den,cca 10 let se lecim s panickymi ataky.Na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panicke ataky

Dobry den,mam dotaz,jiz od ledna se mi stavalo,ze se mi delalo spatne od zaludku,motani...

Panické ataky

Dobrý den, ráda bych se akutně poradila s nějakým odborníkem. Moje doktorka...

Panické ataky

Dobrý večer, už asi 4 měsíc mě trápí,dříve občasné ,tak jednou za 14dní ,ted...

Panické ataky

Dobrý den, mívám problém s celkem silným bušením srdce a přitom se mi špatně...

Panické ataky

Dobrý den před 14 dni jsem měla panickou úzkost, zvýšený tlak,zpocené ruce a...

Panické ataky

Dobrý den, beru AD Itakem 5mg a při potížích rivotril 0.25mg na panickou poruchu....

Panické ataky

Dobry den. Nedavno jsem dostala panicky atak bylo to pred dvoumi mesicemi, mela...

Panické ataky

Dobrý den je mi 26 let přesně před rokem mi začali potíže jako rychle a silné...

Panické ataky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že při panické atace mám příšerné...

Panické ataky

Dobrý den, 23.5.2017 mně v 11:30 náhle "vystřelilo horko" jako by z břicha...

Panické ataky

Dobrý den mám dotaz ohledně mé navštěvy psychatra léčím se už 8 let na ůzkostné...

Panické ataky

Dobrý večer, můj manžel trpí panickými ataky. Momentálně je na 3 měsíční léčbě...

Panické ataky

Dobrý den,již měsíc mě sužují problémy typu bolest na hrudi vystřelující az...

Panické ataky

Dobrý den, Mám takový problém už asi 2 roky trpím panickou poruchou neboli...

Panické ataky

Dobrý den, poslední dny mě asi trápí psychické potíže, řekl bych, že mám dost...

Panické ataky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tyto stavy. Před měsícem jsem poprvé zkolabovala,...

Panické ataky

Dobrý den,cca 10 let se lecim s panickymi ataky.Na začátku lecby jsem nevychazela...

Panické ataky

Dobrý den, již 6 měsíců se léčím s panickou atakou, beru momentálně 6 kapek...

Panické ataky

Dobrý den, je mi 30 let, chodím dlouhá léta do posilovny a cca před 3 měsíci...

Panické ataky

Dobrý den.Popíši vám můj problém.Sem tam na mně vždycky přijde nějaká asi úzkost...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Natržená předkožka

Dobry den, mam mensi problem s mojou predkozkou. Nikdy som tomu nevenoval pozornost,...

Průjem po cvičení břišního svalstva

Dobry den, rád bych se zeptal na škodlivost cvičení břišního svalstva, pokud...

Ostré, nárazové píchání v koleni

Dobrý den. Po 2-3 měsících klidu mi vždy několik dní (i týden) píchá v pravém...

Pichanie na pravej strane pluc

Dobry den, uz asi stvrty den pocitujem obcas take mierne pichanie na pravej...

Fleky po alkoholu

Dobrý den mám dotaz ohledně fleků po alkoholu. Mam 180cm 95kg, endomorf, 30%...

Antikoncepce a krvácení

Dobrý den mám dotaz dneska jsem dostala předčasně o 2 tydny menstruaci je velmi...

Opožděná menstruace


Plicní metastázy

Dobrý den,manžel roč.1960 onemocněl poprvé před 6 lety - nádor na tlustém střevě...

Vřídek na dásni

Dobrý den, na vnější straně dásně u dolní 6 se mi udělal vodnatý vřídek velikosti...

Chondropathia

Dobrý den Pane doktore. Je mi 25 let. Před rokem mi ortoped diagnostikoval...

Imuran

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Užívám Imuran 2x denně ráno a večer. A zda...

Trávící potíže po operaci žlučníku

Dobrý den, 6.2.2015 mi byl laparoskopicky vyjmut žlučník. Bohužel tím se moje...

Půl roku mě trápí bolest kostrče po pádu z koně a zlomenině hrudního obratle

Dobrý den, už více než půl roku mě trápí bolest kostrče. Začátkem srpna jsem...

Dieta u salmonely


Bolesti na krku, levá strana z venku v okolí krkavice

Dobry den,3tydny zpet jsem vam psala s dotazem ohledne bolesti na krku,leva...

Bolest hýždí při sezení

Dobrý den, již několik let mám problémy s bolestmi hýždí při sezení. Poslední...

Nateklé ruce, syndrom karpálního tunelu

Prosim nevim co mam delat uz skoro rok mi natekaji ruce je to vzdy po nejake...

Noční křeče nohou

Dobry den, jiz asi treti den my neni dobre, pocit na zvraceni, nechutenstvi,...

Alergie v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 24. týdnu těhotenství už před těhotenstvím jsem se něčím...

Vyšetření CT

Mám jít na všetření CT břicha a dostala jsem antibiotika (bolesti v krku a...

Reklama