Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Panické ataky

Psychiatrie Michaela 31.10.2018

Dobrý den, ráda bych se akutně poradila s nějakým odborníkem. Moje doktorka není k zastižení. Takže už dlouhodobě užívám s kratšími přestávkami sertralin 25 mg. No asi před rokem jsem ho vysadila a bylo to fajn. Teď v září jsem nastoupila do nové práce. V práci se mi líbí ale je to pár týdnů, co jsem měla panickou ataku v tramvaji, jen z toho, že se mi chtělo na velkou a že už vlastně nemůžu ani vystoupit a nemám jít ani kam na záchod. Od té doby jsem měla ráno průjmy, a jak jsem nastoupila do tramvaje, pokoušela se o mě panika. Už mě to začalo dost omezovat, cítila jsem se přes den taky už nic moc. Tak jsem se rozhodla, že si ad zase nasadím, nikdy jsem s tím neměla problém, vždy mi velmi rychle pomohly, s drobnými nežádoucími, počátečními příznaky. Vzala jsem si první tabletu v neděli a už jsem si ji vzala třikrát ale to co to se mnou dělá, je fakt šílený. Průjem se zhoršil, nic moc do sebe nedokážu dostat, takže jsem slabá a nezvládám ty stavy účinku antidepresiv. Možná jsem je tentokrát neměla začít brát, ale nikdy jsem s tím takový problém neměla. Chci se Vás zeptat jestli si myslíte že bych je měla vysadit a pokud ano, tak jestli mám tu půlku ještě přepůlit a snížit dávku? Nebo mám vydržet? Mám tady neurol a oxazepam. Který je vhodnější? V noci je mi hrozně, nespím, je mi strašně vedro, mám pocit že snad zešílím. Dnes se budu snažit do sebe dostávat více jídla a tekutin, tak snad to bude lepší. Moc Vám děkuji za rychlou odpověď, pokud to bude možné.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
to je velmi nepříjemné, co Vás potkalo. zřejmě bude potřeba změnit medikaci, kterou jste užívala. Na spaní byste mohla krátkodobě užívat Oxazepam, ale vzhledem k možnosti vzniku závislosti je většinou lepší nasadit jiný lék.
Váš dotaz předám k doplnění specialistovi, prosím tedy o strpení.
S pozdravem

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.


Dobrý den, potíže jsou při nasazení na úzkostné potíže typické. Jedná se efekt přirozeného prohloubení potíží, kdy sertralin ještě nepůsobí, navíc možná celkově mírně aktivizuje. Pod dávku 25mg nemá smysl jít, nepůsobí. Navíc výhledově základní účinná dávka je nejméně 50mg denně. Na potíže lze užít Neurol, při pořebě jej lze pro rychlý efekt rozkousat a rozpustit v ústech. Po nastoupení efektu sertralinu jej již dále neberte. Brzkou úlevu přeje Luboš Janů

Související dotazy

Panické ataky
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co jsou to panické...
Panické ataky
Dobrý večer, můj manžel trpí panickými ataky. Momentálně...
Panické ataky
Dobry den, chcem sa opytat aka je doba ucinku sedativ...
Panické ataky
Dobrý den,již měsíc mě sužují problémy typu bolest...
Panické ataky
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že...
Bolest hlavy z panické ataky?
Zdravím, zhruba před 2 lety jsem měla asi 14 denní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panická úzkostná porucha

Dobrý den, od svých 21 let( nyní je mi 40 ) trpím následkem postraumatického...

Panická úzkostná porucha

Dobrý den, od roku 2010 jsem začala mít postupně, více či méně, psychické potíže....

Panická úzkostná porucha

Dobrý den, moc děkuji za Vaši odpověď. Máte pravdu, jsem vnímavá nejen ke svému...

Panická úzkostná porucha

Dobrý den, před dvěma měsíci mi byla diagnostikována panická úzkostná porucha....

Panická úzkostná porucha

dobrý den, manžel trpí panickou úzkostnou porochou 5 měsíců, navštěvuje lékaře...

Panická úzkostná porucha

Když má člověk např. angínu, má m.j. třeba zvýšenou sedimentaci. Je onemocnění,...

Panická úzkostná porucha - mám ji?

Dobrý den, před měsícem a půl jsem měla typický záchvat paniky v MHD(bušení...

Panické ataky

Dobry večer. Je mi 20 let. Trpím panickou poruchou. Jednu attaku mam prave...

Panické ataky

Dobrý den, začalo to v roce 2014. Pracuji jako řemeslník na živnost ve...

Panicke ataky

Dobry den,mam dotaz,jiz od ledna se mi stavalo,ze se mi delalo spatne od zaludku,motani...

Panické ataky

Dobrý večer, už asi 4 měsíc mě trápí,dříve občasné ,tak jednou za 14dní ,ted...

Panické ataky

Dobrý den, mívám problém s celkem silným bušením srdce a přitom se mi špatně...

Panické ataky

Dobrý den před 14 dni jsem měla panickou úzkost, zvýšený tlak,zpocené ruce a...

Panické ataky

Dobrý den, beru AD Itakem 5mg a při potížích rivotril 0.25mg na panickou poruchu....

Panické ataky

Dobry den. Nedavno jsem dostala panicky atak bylo to pred dvoumi mesicemi, mela...

Panické ataky

Dobrý den je mi 26 let přesně před rokem mi začali potíže jako rychle a silné...

Panické ataky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že při panické atace mám příšerné...

Panické ataky

Dobrý den, 23.5.2017 mně v 11:30 náhle "vystřelilo horko" jako by z břicha...

Panické ataky

Dobrý den. Chtěla bych doplnit můj předešlý dotaz který jsem Vám přiložila fotkou....

Panické ataky

Dobrý den mám dotaz ohledně mé navštěvy psychatra léčím se už 8 let na ůzkostné...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce spots

Dobrý den, chtěla bych se zeptat..strašně dlouho mám na obou stydkých pyscích...

Herpetická infekce oka

Dobrý den, v listopadu 2016 mi byl diagnostikovaný pásový opar na čele, a v...

Warfarin a Viagra

Dobrý den, beru po embolii plic Walfarin, jak je to s používáním Cialisu nebo...

Odstranění kondylomat - rekonvalescence

Dobrý den, Jaké omezení mě čeká po chirurgickém nebo laserovém odstranění kondylomat,mám...

Bolest břicha na pravém boku a průjem


Stav po CT PRT

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je normální po zákroku CT PRT že mi po...

Výrůstek na spodní straně jazyka

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co by tohle mohlo byt a je-li to normální. Mam...

Jenamazol 2% v prvním trimestru

Dobrý den, jsem pravděpodobně v 5.tt a trápí mě svědění na jedné straně kolem...

Zčernalý penis

Dobrý den, mám na vás jeden dotaz. Kamarádka měla přítele, který byl dost při...

Kolonoskopie pod narkozou

Dobrý den, již téměř půl roku trpím chronickými průjmy. Asi před třemi týdny...

Bolest prsu a bradavky u muže


Vysvětlení nálezu na MR mozku

Dobrý den ,byl jsem na vyšetření MR mozku.Chtěl bych se zeptat co znamená tento...

Bolest v kříži až do nohou

Dobrý den, potřebovala bych poradit, co mám dělat. Mám sedavé zaměstnání a...

Mokvající strupy které si škrábu

Dobrý den, od mala mám atopický ekzém. Pár týdnu se mi v hlavě začali dělat...

Bolest břicha opakované zadání


Obnažení krčků (ústup dásní)

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně obnažení zubních krčků. Jeden se mi za poslední...

Rossova operace, srdeční vada

Dobrý den, je mi 15 let a mám vrozenou srdeční vadu - aortální insuficience...

Alkohol a antidepresiva

dobrý den, nevím si rady a nevím co je ještě normální a přijatelné. Manžel...

Zánět rohovky, neurologické obtíže

Dobrý den, obracím se na Vás s rozsáhlým dotazem, v úterý mi byl diagnostikovaný...

Přírůstek hmotnosti po Citalecu

dobrý den pane doktore(doktorko) moje maminka už rok užívá léky na úzkosti...

Reklama