Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Parestezie

Mozek a nervy Karel 24.2.2019

Dobrý den, mám následující problémy. Před 15 lety diagnostikován MB (5 st.), 8 let bioléčba (Remicade / 6 týdnů). Po celou dobu pravidelně cvičím, subjektivně i objektivně OK. Před 6 měsíci bolest při polykání v oblasti jícnu. Vyšetření endokrinologie + UZ krku, funkce štítné žlázy OK, velikost na horní hranici. Vyšetření ORL, bez nálezu. Polykací akt, vše OK. Před 2 měsíci se přidala svalová slabost, lehký třes rukou, bolest ramen a únava. Před měsícem pak mravenčení pravé ruky a nohy a také silné pískání v levém uchu. Dle fyzioterapeuta je krk i hrudník bez blokády. Pokud zadám příznaky do inet vyhledavače, "vyskočí" na mě RS. Pokles fyzické síly (přes únavu) necítím. Se stabilitou, viděním, chůzí nebo necitlivostí prstů problém nemám. Aktuálně jsem objednán na EMG. Rád bych se zeptal na názor. Můžou být mé obtíže spojeny s MB? Na co bych se měl zaměřit?

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Karle,
děkujeme za Váš dotaz. Obtíže , které máte, Vás jistě trápí. Byl jste již hodně vyšetřen, jak píšete, zatím jsou všechny nálezy v normě. Za sebe doporučuji komplexní laboratoř, neurologické vyšetření ( neurolog může navíc doporučit dovyšetření MRi ,CT ) , včetně plánovaného EMG vyšetření. Pomýšlet na RS je v tuto chvíli zbytečné, pro Vás akorát stresující. Nicméně pouze z pospaných projevů ji jistě vyloučit nemůžeme. Přeji Vám brzkou úlevu od obtíží. Hezký den.

prim. MUDr. Vladimír Šigut
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov, Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

Dobrý den Karle
Udávané potíže nejsou nikterak typické pro začátek RS. Nemusí mít dokonce ani společný původ. K neurologickému problému asi vede výskyt mravenčení na končetinách. P9skání v uchu bude mít příčinu spíše lokálně v ušní oblasti. Doporučil bych zatím hořčíkové tablety P5 g 2xd.
Podstoupit EMG a celkové neurologické vyšetření. Trnutí v končetinách může mít podklad k neuropatii- nervová vlákna jsou citlivá na různé léky látky ale i na jiné celkové nemoci, včetně revmatických chorob. Toto v kombinaci s možnou zvýšenou nervosvalovou dráždivostí a možnými blokádami až od horní krční páteře až po oblast pánve. K jejich nalezení a odstraní a posouzení zda mohou k potížím příspět chce vyšetření a ošetření zkušeným lékařem v oboru v oblasti myoskletární medicíny-provozují někteří neurologové, ortopedi a lékaři na RHB.

Zdravím dr. Šigut

Související dotazy

Parestezie
Dobrý den, před cca 10 lety jsem měl parestezie (mravenčení)...
Parestezie
Již delší dobu mám problémy s bolestí a i takové brnění...
Slabost lýtek a parestezie
Dobrý den, měl bych dotaz na infekce bakteriemi koaguláza...
Parestezie
Dobrý den, cca po 14 dnech od vysazeni antikoncepce...
Parestezie
Dobrý den, chci se zeptat.Jsem diabetička a dnes ráno...
Parestezie
Dobrý den, zhruba týden mě trápí lehké brnění v levém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Parestezie

Dobrý den. Před 6 lety se u mě objevili zdravotní problémy, které mám do dnes....

Parestézie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se může jednat o RS, popř. Jaké jiné...

Parestezie

Dobrý ,den.Je mi 56 let.Mám problém s bederní páteří. ct mám ,ještě mně čeká...

Parestezie

Dobry den, psal jsem zde ohledne problemu se zady a mravencenim prstu rukou...

Parestezie

Již delší dobu mám problémy s bolestí a i takové brnění v oblasti kolen, kotníku,...

Parestezie

Dobrý den, zhruba týden mě trápí lehké brnění v levém chodidle, převážně v...

Parestezie

Dobrý den, chci se zeptat.Jsem diabetička a dnes ráno se mi na oku objevila...

Parestezie

Dobrý den, cca po 14 dnech od vysazeni antikoncepce me zacaly lehce palit, brnit...

Parestezie

Už delší dobu cítím mravenčení v rukou, jednu chvíli přešlo do výrazného znecitlivění....

Parestezie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se opravdu v mém případě nedá nic dělat,...

Parestezie

Vážená paní doktorko, pane doktore, obracím se s prosbou o radu. Před deseti...

Parestezie

Dobrý den, před cca 10 lety jsem měl parestezie (mravenčení) v levé tváři a...

Parestezie 3-5 prstu, bolesti přechodně i v oblasti uln. strany zápěstí

Dobrý den, v polovině prosince se objevili problémy na pravé ruce s brněním...

Parestezie a bolesti končetin a bolesti zad

Dobrý den, Prosím o radu. Už půl roku mám bolesti. Začalo to brnění rukou v...

Parestezie a čichové vjemy

Dobry den.Posledni dva dny se mi stala takovato vec:Citila jsem doma pokazde...

Parestezie a třes

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, při jemných pracích nebo v určitě poloze se...

Parestezie a třes v těle

Dobrý den, již druhý měsíc pociťuji výrazný třes v těle, sem tam se objeví i...

Parestezie DK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, poslední asi 4 dny pociťuji horkost v lýtku....

Parestezie dolních končetin

Dobrý den, v příloze zasílám zprávy z Emg vysetreni a zprávu z MR,chtela jsem...

Parestezie horních a dolních končetin

Dobrý den, měla bych dotaz. Před cca 2mesici jsem měla zánět močového měchýře,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené mandle

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem, neboť už nevím jak dál......

Nespavost


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Svrab


Ztráta pigmentu

Dobrý den, na penisu se mi udělali bílé skvrny dost mě to vyděsilo. A jelikož...

Riziko nakažení od nosiče MRSA v nose a krku


Vysazování Mirtazapinu

Dobrý den, prosím o radu- před 1 rokem jsem začal brát antidepresiva (mirtazapin...

Pravidelné ranní bolesti břicha


Změna charakteru menzes a vliv stresu

Dobrý den, je mi 42 let , jsem bezdětná a neberu antikoncepci. Menstruaci mám...

Natekla leva mandle

Dobry den, od vcerejska me trapi zdurela leva mandle, pricemz tam prava je v...

Zlatý stafylokok v rukou, krku a konečníku

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zlatého stafylokoka, jedná se o to, že mi...

Hyperplazie sliznice maxilární dutiny


Vysazení mirtazapinu

Dobrý den. Nedávno sem vysadila antidepresiva (mirtazapin sandoz) a chtěla bych...

Krev z ucha


Chlamydie


Svrab


HPV infekce

Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce. Bohužel ji ale má i...

Svalové záškuby

Dobrý den, chtěla bych poradit, a zjistit Váš názor na můj stav. Minulý rok...

MS o 8 dní dříve

Dobrý den, mám dotaz :) ... poslední MS jsem měla od 08.06. - 12.06. ... mívám...

Krev a bílkovina v moči


Reklama