Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pásový opar, možnost nákazy po měsíci a půl od výsevu puchýřků

Kožní obtíže Eva 29.7.2017

Dobrý den,
18. 7. jsem se vrátila z Bertinných lázní. 20. 7. se mi projevila vyrážka na pravé straně těla, t. je na pravém rameni, paži, předloktí a zápěstí. Vypravila jsem se do FNKV a na kožním oddělení mi potvrdili, že se jedná u mne o pásový opar, dali mi recept na Zovirax 800 mg a na tekutý pudr. V nemocnici byla lékárna zavřena a tak jsem jela na Plaňanskou, kde mi Zovirax vydali. Ráno jsem si nechala udělat tekutý pudr v lékárně v místě bydliště. Od večera 20. 7. beru zovirax po 4 hodinách a mazala jsem si puchýřky pudrem. Protože lékařka na kožním nastupovala dovolenou, navštívila jsem ji ještě ve středu a ta mi dala další dávku Zoviraxu a změnila mi mast. 22. 7. se mi vyrazila vyrážka na
stejných místech ale na levé straně , kromě zápěstí. Vyrážku mám zaschlou, ale nic se neodlupuje. 3 měsíce mám zaplacený týdenní pobyt v termálních lázních v Podhájské, kam jezdím první týden v září již několik let. Atak se vás chci zeptat zda mám pobyt zrušit nebo když bude vyrážka pryč, tak jet a nechodit asi do toho nejteplejšího bazénu, nebo co mám dělat? Nakazit bych snad nikoho po měsíci od výskytu vyrážky nemohla, nebo se mýlím? Prosím o radu? zdraví vás Eva Dluhošová

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pobyt bych ještě nerušila. Je to přece jen je ještě čas a kožní projevy by se měly do té doby zhojit a zcela zmizet.
Pokud nebudete mít puchýřky s tekutinou ani zaschlé puchýřky, neměla byste již nikoho nakazit.
Virus varicela-zoster způsobuje neštovice. Kdo prodělá neštovice, už ho má v těle doživotně. Při oslabení organismu (stres, onemocnění apod.) se může projevit v podobě pásového oparu. Ten je potřeba zaléčit, jak je u Vás správně provedeno. Ještě můžete zakoupit vitamíny skupiny B a C.
Pokud se již opar nebude dále vysévat a všechny projevy, které nyní máte, budou zhojené, do lázní jet můžete (ale raději ještě běžte na kontrolu k lékaři, aby posoudil stav).
Určitě vynechejte ten nejteplejší bazén, choďte do vody max. 40°C (ale ideálně do 37°C) teplé.
Pokud by se vysely nové puchýřky cca 2 týdny před odjezdem do lázní, pak pobyt raději zrušte.
S pozdravem BB.

Související dotazy

Pásový opar, znamená to něco ??
Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový...
Pásový opar.
Dobrý den prodělala jsem pásový opar ,teď je to vklidu...
IgM a pásový opar
Dobrý den, ovlivnuje pásový opar i výši IgM? ( při...
Pásový opar
Dobrý den, tyto pupínky se objevují příteli na zadku,...
Pásový opar
Dobrý den. Mám čtyřměsíční dceru. Neštovice ještě neprodělala....
Pásový opar
Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32. týdnu těhotenství a byl mi zjištěn pásový opar na zádech,...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná v 19.tt, pod kolenem (na zadní straně nohy) se mi udělala...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, mojí mamince byl diagnostikován pásový opar (10 dní ji trápí bodavé...

Pasovy opar v tehotenstvi

Dobry den, chtela bych se vas zeptat ohledne pasoveho oparu a planych nestovic....

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možná rizika pro plod. Jsem v prvním trimestru...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mohu nakazit pásovým oparem od své...

Pasovy opar v tehotenstvi 2

Pani doktorko Moravcova, moc vam dekuji za rychle zodpovezeny dotaz. Chci se...

Pásový opar-bolesti

Dobrý den, mamince je 83 let a v prosinci prodělala rozsáhlý pásový opar. Po...

Pásový opar, bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, V pátek se mi objevili pupínky na zádech a začal mě pálit pravý...

Pásový opar, herpes zoster

Dobrý den, mám to tak cca 2-3 dny. Svědí to. Jsem po antb.

Pásový opar, neštovice v těhotenství

Dobrý den, přítel má pásový opar, já jsem nyní v 6 týdnu těhotenství a bohužel...

Pásový opar, obrna lícního nervu

Dobrý den, od konce října mám obrnu lícního nervu. 14 dní jsem byla v lázních,...

Pásový opar, použití Biolampy

Již druhý týden mám pásový opar na levé části zad, táhnoucího se v kříži od...

Pásový opar, těhotenství

Dobrý den, jsem v 7 tt a můj přítel ma pásovy opar. Den před tím než sel k doktorovi...

Pásový opar, znamená to něco ??

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový opar (kožní lékařka...

Pásový opar, žena 65 let

Dobrý den, moje babička trpí pásovým oparem... Její 65 let... je po operaci...

Pásový opar?


Pásový opar?

Ja by sa chcela informovať čo to je pasovy opar?

Pásový opar?

Dobrý den, v zátylku na hlavě se mi udělala vyrážka která ještě vystoupla jako...

Pasovy opar????

Dobry den, zasilam vam fotografii fleku co mam na tele. Prevazne prava strana....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Viróza (nachlazení) před operací

Dobrý den, prosím moc o odpověď na mou otázku. Příští týden mám nastoupit na...

Řídké vlasy- volumizér ?

Dobrý den. Měla bych k Vám dotaz: mám geneticky podmíněné jemné,řídké vlasy,...

Parametry miminka

Dobrý den, v příloze jsou parametry miminka, co si o tom myslíte?

Bolest třísla

Dobry den, uz asi dva mesice me trapi tlak v trisle pri sezeni, uz jsem navstivil...

Bolesti nad pupkem

Dobrý den, už 4 den mám bolesti nad pupkem, teploty jsem měla 38, jsem i teď...

Správné stravování

Dobrý den,ráda bych se zeptala na to,jak bych se měla správně stravovat. Je...

Fibrocystická mastopatie

Dobrý den, nejsem si jistá, zda-li jsem svůj dotaz orientovala do správné...

Pálení a brnění horních a dolních končetin

Dobrý den, už tři měsíce mě trápí střídavé pálení a brnění horních i dolních...

Při erekci mi nejde vidět žalud

Dobrý den, při erekci mi nejde vidět žalud, jak je to možné a dá se s tím něco...

Pupínek u kořene penisu

Dobrý den, na těle penisu se mi objevil tento pupínek. Co by to mohlo být? Děkuji...

Gynekologické vyšetření panny

Nedávno jsem získala odpověď na můj dotaz, ke kterému byl přiložen fotografický...

Pupínek na stydkém pysku


Prohlubeň na lebce

Dobry den, Na lebce na prave strane se mi objevila prohluben, kterou na druhe...

Parazit

Dobrý den,prosím o informaci zda se na přiložené fotografii jedná o střevního...

Vysazení warfarinu

Dobrý den, prodělala jsem po operaci drobnou plicní embolii, po 7 měsících léčby...

Bolesti hlavy, brnění končetin

Dobrý den . Trápí mě dlouhodobě menší potíže . Sestra mé matky měla nádor...

Naražení svalu, brnění prstů, bolesti kotníku

Dobrý den, před třemi dny mě na tréninku sebeobrany soupeř nakopl kolenem do...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, asi 25 let se léčím s vysokým TK (je mi 70) a mé hodnoty byly ještě...

Tiky, vysazování Tiapridalu

Dobrý den. Už asi 10 let užívám lék Tiapridal kvůli tikové poruše (1 - 0 -...

Různé stále se opakující dlouhodobé bolesti

Dobrý den, paní doktorko. Je mi čerstvě 15 let. Učím se průměrně ale mám...

Reklama
Zavřít