Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Pásový opar, obrna lícního nervu

Infekce Karolína 9.3.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,

od konce října mám obrnu lícního nervu. 14 dní jsem byla v lázních, kde se mi k tomu přidal pásový opar. Tak jsem KLP musela přerušit. Myslím si, že tyto onemocnění spolu souvisí. Dá se z krve zjistit množství herpes virů? Pásový opar jsem už v minulosti několikrát měla ( na stejném místě jako mám obrnu) všechny jsem na to vždy upozornila. Paní doktorka na kožním mi na to dala mast Fusidin H, v příbalovém letáku však je, že se nemá používat při kožních infekcích způsobených viry a bakteriemi např. opar a neštovice. Tak tomu už vůbec nerozumím. Předem děkuji za odpověd

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, příčina obrny lícního nervu není známá. Uvažuje se o vlivu prochladnutí či infekce. V uzavřeném kanálku, kudy lícní nerv prochází z mozku přes lebeční kosti do svalů, dojde k otoku, který způsobí stištění a nedostatečnou výživu nervu a tím i specifické projevy. Potížím často předchází vystavení se průvanu, například při jízdě autem s otevřeným okénkem.
Pokud by byla souvislost s oparem a obrnou lícního nervu, čekala bych výsev oparu před obrnou lícního nervu (nebo velmi krátce, tj. 1-2 dny po vzniku obrny). Nevím, jak toto bylo u Vás. Ale jelikož se u Vás situace opakuje, je možná souvislost. Také by bylo dobré, pokud se situace opakuje, léčit Vás ihned při počátečních příznacích pásového oparu např. Herpesinem v tabletách (podává se 1 tableta po 4 hodinách s noční pauzou).
Virus varicella-zoster, který způsobuje neštovice a pásové opary, budete mít v sobě doživotně. Reaktivuje se v období, kdy jste oslabená (infekce, operace, stresové a nároční životní období apod.). Hladiny protilátek budete mít také doživotně zvýšené (protože jste infekci již prodělala, v období reaktivace může dojít jen k neznatelnému lehkému zvýšení protilátek; význam toto má především u primoinfekcí- kdy se člověk setká s touto infekcí poprvé).
S pozdravem BB.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obrna lícního nervu
Dobrý den,mám již jedenáct měsíců obrnu lícního nervu,podstoupila...
Obrna lícního nervu a alkohol
Dobry den, mam obrnu licniho nervu, chodim na rehabilitace...
Obrna lícního nervu
Dobrý den, 4 měsíci mám obrnu lícního nervu. Koutek...
Obrna lícního nervu
Dobrý den, po 10 letech se mi vrátila obrna lícního...
Obrna lícního nervu
Dobrý den,mám 15 let a před třemi dny se mi rozběhla...
Obrna lícního nervu
Dobrý den, zřejmě mám obrnu lícního nervu. Na pravé...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pasovy opar v tehotenstvi

Dobry den, chtela bych se vas zeptat ohledne pasoveho oparu a planych nestovic....

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, mojí mamince byl diagnostikován pásový opar (10 dní ji trápí bodavé...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná v 19.tt, pod kolenem (na zadní straně nohy) se mi udělala...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32. týdnu těhotenství a byl mi zjištěn pásový opar na zádech,...

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, v 16 tt mi byl diagnostikován pásový opar (lehký průběh bez bolestí,...

Pasovy opar v tehotenstvi 2

Pani doktorko Moravcova, moc vam dekuji za rychle zodpovezeny dotaz. Chci se...

Pásový opar-bolesti

Dobrý den, mamince je 83 let a v prosinci prodělala rozsáhlý pásový opar. Po...

Pásový opar, bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, V pátek se mi objevili pupínky na zádech a začal mě pálit pravý...

Pásový opar, možnost nákazy po měsíci a půl od výsevu puchýřků

Dobrý den, 18. 7. jsem se vrátila z Bertinných lázní. 20. 7. se mi projevila...

Pásový opar, neštovice v těhotenství

Dobrý den, přítel má pásový opar, já jsem nyní v 6 týdnu těhotenství a bohužel...

Pásový opar, použití Biolampy

Již druhý týden mám pásový opar na levé části zad, táhnoucího se v kříži od...

Pásový opar, těhotenství

Dobrý den, jsem v 7 tt a můj přítel ma pásovy opar. Den před tím než sel k doktorovi...

Pásový opar, znamená to něco ??

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala zřejmě pásový opar (kožní lékařka...

Pásový opar, žena 65 let

Dobrý den, moje babička trpí pásovým oparem... Její 65 let... je po operaci...

Pásový opar?


Pásový opar?

Ja by sa chcela informovať čo to je pasovy opar?

Pásový opar?

Dobrý den, v zátylku na hlavě se mi udělala vyrážka která ještě vystoupla jako...

Pasovy opar????

Dobry den, zasilam vam fotografii fleku co mam na tele. Prevazne prava strana....

Pásový opar.

Dobrý den prodělala jsem pásový opar ,teď je to vklidu ale blíží se léto a...

Pásový opar...

Dobrý den, v úterý se mi udělal pod pravým okem červený flek, ze kterého se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce a glaukom

Dobrý den,je mi 32let,jsem skoro 3 roky po sekci,léčím se s rettinopatií nedonošených,...

3 denní a 10 denní antibiotika


Bolest poloviny hlavy

Dobrý den, před týdnem jsem se uhodil do spánku, rána malá, ani jsem necítil...

Zlomenina kléční kosti

Dobrý den Chtěla bych se zeptat. Manžel si zlomil klíční kost. Bydlíme v Anglii...

Zlomenina horní části holenní kosti

Dobrý den chtěla jsem se zeptat začínám rozcvičovat 3.týden zlomeninu horní...

Antikoncepce a ginko biloba / guarana


Nahle vysazeni AD

Dobry den, Rok jsem (po terapii v PL) uzivala antidepresiva Escitalopram 20mg...

Staphylococcus aureus

Stěry z jazyka mi zistili staphylococcus aureus. Doktorka mi však o tom nic...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den. Už víc než měsíc mám bolest v krku jako při nachlazení a těžko se...

Bílkovina v moči a ukončení těhotenství

Dobrý den, jsem v 35+4 tt aktualne hospitalizována na gynekologii z důvodu vysokého...

Antikoncepce a genetická mutace MTHFR C677T/homozygot


Kožní potíže

Dobrý den, je mi 21 let a tak poslední měsíc pozoruji, že se mi občas natrhne...

Pálení stehen, opakovaná trombóza, operace křečových žil

Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Pálí mě přední strana stehna, někdy...

Operace patních ostruh

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat jakým způsobem probíhá operace patních...

Kožní obtíže

Dobrý den , mám takový problém odstěhovala jsem se od rodičů do svého bytu a...

Rychlý tep, tresavka

Dobry den. Měla bych dozat. Jsem objednana na kardiologii ale az za tyden. Moje...

Antikoncepce a flebotromboza


Horečka

Dobrý den paní doktorko.Chtěla jsem se zeptat.Moje mamča / 69let/ měla 3 dny...

Antikoncepce a epilepsie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, beru HA Katya a mám epilepsii, užívám...

Antikoncepce a endiaron

Dobrý den, při užití první tablety antikoncepce po 7 denní pauze jsem užila...

Inzerce
×