Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

PCR testování oreliosa

Infekce Lucie 13.7.2017

Přeji hezký den, jsem po ATB léčbě Lymeské borreliozy a chci si nechat udělat PCR test z krve, kolik týdnů po ukončení léčby ho můžu podstoupit ?

Předem děkuji,

s pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková


Dobrý den paní Lucie. Testování přítomností Boreie metodou PCR se standartně neprovádí. Dle mého názoru můlžete po zaléčení absolvovat kdykoliv, otázkou je, zda je to indikované a jaká je výtěžnost vyšetření, když jste byla řádně zaléčena. Informujte se v dané laboratoři, kde si chcete test udělat. S pozdravem

Související dotazy

PCR na chlamýdie
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li je metoda...
Dioptrie a práce u PČR, MP
Dobrý den, vážená poradno, chtěla jsem Vás požádat...
Kapavka - moč metodou PCR
Dobrý den, zajímá mě spolehlivost diagnostiky kapavky...
Testování syfilis
Dobrý den, chci se zeptat na testování syfilis v době...
PCR a bakteriální infekce
Dobry den. Prosim o napsani, kdy se z testu zjisti...
Kapavka, Furolin a falešná negativita PCR
Dobrý den, Může být PCR výsledek na kapavku z moči...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pcos

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jde syndrom pol. ovarií zjistit pouze...

PCOS - proč nebývá menstruace?

Dobrý den,prosím poraďte mi, 6 měsíců neberu horm.antikoncepci, zjistili mi...

PCOS - reaktivni hyperinsulinemie

v 18 letech mi byl diagnostikovan PCOS. Ted mi je 36 let, jsem matkou sestiletych...

PCOS a antikoncepce

Dobrý den, pane doktore, měla bych na vás dotaz. Již od puberty jsem měla...

PCOS a clostilbegyt

Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás dotaz. Navštívila jsem gynekologii...

PCOS a ovariální drilling

Dobrý den, zajímalo by mě, jaké jsou výsledky žen při léčení PCOS po provedení...

PCOS a Siofor

Dobrý den, trpím syndromem PCOS a z důvodu škodlivosti a vedlejších účinků...

Pcos po porodu

Dobrý den, kvůli psoc a protilátkám proti spermiím jsem podstoupila IVF. Díky...

PCR a bakteriální infekce

Dobry den. Prosim o napsani, kdy se z testu zjisti Chlamydie Trachomatis. Mel...

PCR na chlamýdie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li je metoda PCR z moči na průkaz chlamydie...

PD

Dobrý den,měla bych dotaz jake je me skutecné PD.Mírne silham na jedno oko a...

Pdající děloha

Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás, chtěla bych se zeptat, když mi gynekoložka,...

PE

Zdravím, je mi 17 let. Asi před měsícem jsem začal sexuálně žít a se svou partnerkou...

Pearl index Pharmatexu

Dobrý den, ráda bych začala používat Pharmatex a na internetu jsem se dočetla,...

Pece o chrup u 3let ditete

Dobry den, nas 3 lety syn ma temer 50% vykazenych zubu (hlabne nahore). Vzdy...

Pece o vlasy

Dobry den, mam dlouholety problem s vlasy jsou zplihle, vysusene a konecky se...

Pece o vlasy

dobry den chtela mam problem s barvou na vlasy kdyz se odbarvuju tak jsou vlasy...

Pecička na stehně

Dobrý den. Již jsem Vám dotaz pokládal a tuto zprávu beru jako zpřesnění. Jedná...

Pecka z broskve

Jak moc je nebezpečná zavařená pecka z broskve v kompotu, pro 2,5leté dítě?...

Pectus carinatum

Dobrý den, lze někde najít seznam všech pracovišť v ČR zaměřených na operace...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka v prsu

Dobrý den Před pár měsíci jsem si nahmatal bulku v levém prsu. Po pár dnech...

Časté mytí rukou apod.

Dobrý den, Je mi 15 let a mám takový problém, hrozně často mám potřebu si mýt...

Pálení pochvy po sexu


Loupání chodidel

Dobrý den chtěl jsem se zeptat co dělat s loupajíci se mi chodidly.Vypadají...

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


Zánět/zarostlý nehet na noze


Antibiotika a alkohol

Dobrý den, slyšela jsem několik odlišných názorů na problematiku požívání alkoholu...

Křupání kyčle

Dobrý den. Při pohybu mi kyčle vydává občas celkem dost hlučné křupání,je to...

Vysoký krevní tlak -100-106/140-170

Již víc jak týden beru Prestarium neo půl tabl., ale zlepšení momentálně není....

Naražená žebra

Dobrý den, spadla jsem při lyžování na zmrzlou kupu sněhu tak, že jsem si narazila...

Štítná žláza

Dobrý den, z vysetreni krve pro samoplátce mi vyšly tyto vysledky: TSH 2,670...

Červené pupínky/štípance?

Dobrý den, na ruce (1) a na nohou (3) se mi udělaly červené pupínky. Jsou malinké...

Cukání v krku

Dobrý večer. Mám problém cukání v krku blíž ke klíční kosti. Třeba při stresu...

Bolest břicha a krev ve stolici

Dobrý den, mám přes měsíc střídavé bolesti břicha. Vpravo pod žebry, vlevo pod...

Vřídek v podpaží

Dobrý den, v podpaží se mi objevil nějaký vřídek, mám s tím problémy při holení...

Nahle leknuti a vzbuzeni

Dobry den v poslední době mam divne stavy v polospanku mam najednou jakoby explozi...

Vyrážka na penisu

Když stáhnu předkožku, tak mám vidět červené mapy/skvrny před žaludem kolem...

Bušení

Dobrý den. můžete mi prosím poradit co by to mohlo být? Často cítím bušení srdce...

Rakovina slinivky

Dobrý den, mamince dnes dali tuto zprávu (poslána v příloze). Jde o rakovinu...

Lupání v kloubech

Dobrý den, podle rady jsem si vyhledala podobné dotazy, ale.... Lupe mi ve...

Reklama
Zavřít