Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

PCOS a plánování těhotenství

Gynekologie Tereza 23.9.2020

Dobrý den,

je mi 27 let. Ve 22 mi laparoskopicky odebrali cystu na vaječníku, ve 25 jsem byla na konizaci čípku, vysadila jsem HA, od té doby mám menstruaci nepravidelnou. Ve 26 mi můj gynekolog řekl, že mám PCOS.
Ráda bych otěhotněla. Jak v tomto případě postupovat? A mám vůbec šanci po všech těch problémech a zákrocích?
Mimochodem, příští týden jdu ještě na dilataci a kyretáž děložního hrdla, protože mi odtamtud nemůžou nabrat vzorek po té konizaci - mám tam srůsty.
Na předooperačním vyšetření se zjistilo, že mám nižší hladinu cukru v krvi. Myslela jsem ale, že při PCOS je hladina cukru spíš vyšší.

Doplňující dotaz: Ovulaci nemám, menstruaci mám tak jednou za tři měsíce. Ale myslím, že jsem se ptala také, jestli může mít souvislost nižší hladina cukru v krvi s PCOS. Jestli u mě třeba nemůže docházet k nadměrné produkci inzulínu??

Odpovídá lékař:

MUDr. Xenie Zatloukalová


Dobrý den pani Terezo!Šanci na otěhotnění máte vždycky,i když vzhledem k diagnóze PCOS menší než ostatní dívky /ženy ve Vašem věku,ale tato diagnóza těhotenství nevylučuje.Při dlouhodobém nezdaru je možnost umělého oplodnění.Předám ještě Váš dotaz gynekologům.S pozdravem!

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Maděrka

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Porodnicko-gynekologická klinika FN Olomouc

Dobrý den Terezo. Určitě můžete začít s partnerem spontánně otěhotnět při pohlavním styku. Doporučil bych k výpočtu ovulace využít nějakou aplikaci v mobilním telefonu, kolem tohoto termínu bude šance na početí největší. Pacientky se syndromem polycystických ovarií mohou mít problém otěhotnět, protože nemusí docházet k ovulaci. Tyto pacientky také mohou trápit častější těhotenské ztráty. Pokud by to byl toto Váš případ, nejprve to budete řešit se svým ošetřujícím gynekologem a případně v některém specializovaném centru asistované reprodukce. Metod jak pomoci těmto pacientkám je více, od vyvolání ovulace léčivy až po umělé oplodnění (in vitro fertilizace). Přeji Vám brzké a úspěšné těhotenství.

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Maděrka

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: Porodnicko-gynekologická klinika FN Olomouc

Dobrý den Terezo. PCOS bývá spojeno s vyšší hladinou inzulinu, dochází k inzulinové rezistenci (nižší citlivosti na inzulin). Hladina cukru v krvi bývá tedy spíše vyšší. Udává se, že u cca 10% pacientek s PCOS se vyvine během života cukrovka.

Související dotazy

PCOS
Dobrý den, když jsem chtěla otěhotnět, zjistili mi...
PCOS
Dobrý den, gynekoložka mi zjistila PCOS. Vysadila...
PCOS
Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Mám PCOS, pozitivní...
Pcos
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jde syndrom pol....
Antidepresiva Elicea a plánování těhotenství
Dobrý den, je mi 22 let a už 7 let beru antikoncepci...
Plánování těhotenství
Dobrý den.Planujeme s manželem třetí dítě."Problémem"je,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

PCOS

Dorý den, je mi 27 let a před více než rokem jsem vysadila HA, abych věděla...

PCOS

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Mám PCOS, pozitivní účinek měla vždy HA....

PCOS

Dobrý den, když jsem chtěla otěhotnět, zjistili mi PCOS. Podstoupila jsem úspěšně...

PCOS

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak se léčí PCO syndrom když chci otěhotnět??...

Pcos

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jde syndrom pol. ovarií zjistit pouze...

PCOS - proč nebývá menstruace?

Dobrý den,prosím poraďte mi, 6 měsíců neberu horm.antikoncepci, zjistili mi...

PCOS - reaktivni hyperinsulinemie

v 18 letech mi byl diagnostikovan PCOS. Ted mi je 36 let, jsem matkou sestiletych...

PCOS a antikoncepce

Dobrý den, pane doktore, měla bych na vás dotaz. Již od puberty jsem měla...

PCOS a clostilbegyt

Dobrý den pane doktore, měla bych na Vás dotaz. Navštívila jsem gynekologii...

PCOS a ovariální drilling

Dobrý den, zajímalo by mě, jaké jsou výsledky žen při léčení PCOS po provedení...

PCOS a Siofor

Dobrý den, trpím syndromem PCOS a z důvodu škodlivosti a vedlejších účinků...

Pcos po porodu

Dobrý den, kvůli psoc a protilátkám proti spermiím jsem podstoupila IVF. Díky...

PCR a bakteriální infekce

Dobry den. Prosim o napsani, kdy se z testu zjisti Chlamydie Trachomatis. Mel...

PCR metoda

Dobrý den, byla mi u gynekologa udělána metoda PCR na urogenitalni infekce....

PCR na chlamýdie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li je metoda PCR z moči na průkaz chlamydie...

PCR testování oreliosa

Přeji hezký den, jsem po ATB léčbě Lymeské borreliozy a chci si nechat udělat...

PCR vyšetření

Dobry den, chci se zeptat na vyšetření metodou PCR. Zjistilo by se nakažení...

PD

Dobrý den,měla bych dotaz jake je me skutecné PD.Mírne silham na jedno oko a...

Pdající děloha

Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás, chtěla bych se zeptat, když mi gynekoložka,...

PE

Zdravím, je mi 17 let. Asi před měsícem jsem začal sexuálně žít a se svou partnerkou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest na hrudi pod pravým prsem

Dobry den, dnes jsem mela nocni a asi ve 2 rano mi zacalo pichaz jakoby pod...

Odstranění mandlí

dobry den mam dospivajici dceru jeji 17let a zjistili orl zema zvetsene mandle...

Zvětšená uzlina

Dobrý den, Moc vás prosím o odpověď, jsem trochu vystrasena. Cca 3 měsíce mě...

Píchání u srdce při nádechu


Jednodenní horečka

dobrý den,prosím o vysvětlení jednodenní vysoké horečky 39 st.malátnost,bolesti...

Panenská blána, odpanění


Žlutá stolice nevadí


Svědění chodidel a dlaní

Zdravim před 2 dny mě začli svědit chodidel a dlaní bez žádných vyditelnych...

Zánět mandlí


Bulka ve stehně

Dobrý den, před pěti lety jsem ošklivě spadl z kola. Na tom stejném místě se...

Klacid a nevhodné potraviny


Délka neschopenky po operaci karpálního tunelu

Dobrý den, jsem 5 týdnů po operaci karpálnního tunelu. Chodím na rehabilitace....

Bolest špičky nosu zevnitř

Dobrý den už asi měsíc mě trápí bolest uvnitř nosu. Zhruba na rozhraní přepážky...

Bolest v oblasti ledviny

Dobry den pane doktore/pani doktorko. Nedavno jsem prodelala nemoc. Byla to...

Intravenózní léčba kortikoidy při mírné diplopii a zánětem okohybných svalů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda si myslíte, že je nutné podstoupit intravenózní...

Zvětšené krční mandle

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsme se vrátili z nemocnice, kde měl můj 3 letý...

Zahleneny krk?

Dobry den, je mi 32, jiz delsi dobu pokaslavam ( od 14 let pravidelne kazdy...

BARNY´S Triple Blend

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je vhodné užívat BARNY´S Triple Blend Extra...

Stav po operaci kyčle


Pískání v uších

dobrý den už pěkných pár let mě trápí nesnesitelné pískání v uších :-( přes...

Reklama