Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pinguceula

Oči Hana 22.10.2014

Dobrý den, na dotaz ohledně skvrnky v oku mi bylo odpovězeno, děkuji, nyní jsem se dozvěděla, že musím absolvovat slzný test, cena 500 a nehradí jej pojišťovna. Na základě výsledku testu budu muset údajně používat nějaký spray, jinak hrozí, že bude zasaženo i druhé oko - je to laická rada, je to pravda? Děkuji Hana

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladimír Korda Ph.D., MBA

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: OFTEX oční klinika

Dobrý den paní Hano, zřejmě se bude jednat o vyšetření osmolarity slz, který testuje stabilitu slzného filmu a opravdu jej nehradí zdravotní pojišťovna. Že by jste ho musela podstoupit, to opravdu ne, předpokládám, že vám to lékař pouze doporučil a je na Vás, zda ho podstoupíte. Onen sprej by jste mohla používat i bez absolvování tohoto vyšetření...příkladem je Opticalm, což jsou umělé slzy. Ovšem samotná aplikace umělých slz není všemocná, pinguecula je způsobena i vystavováním oka UV zářením a dalšími faktory.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pilulka po, otěhotnění a t. test

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat poslední normální menstruace byla 10.12.,...

Pilulka proti početí

Dobrý den. Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při pohlavní...

Pilulka RU 486

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně pilulky RU 486. V české republice...

Pilulka v ústech

Dobrý den, beru denně dva prášky, jeden ráno a druhý večer, večer beru antikoncepci...

Pilulka vzatá se zpožděním

Vážený pane doktore, přítelkyně již cca 5 let ze zdravotních důvodů (rakovina...

Pilulky pro zvetseni penisu

Dobry den.Chtel bych se zeptat na vas nazor na pouzivani ruznych pilulek (sizegain...

Pimentové skvrny na předkožce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda se může vyskytovat rakovina kůže na místě,...

Pindík

Dobrý den je mi 10 let myslím si že můj pindík je moc malý má asi 4cm a když...

Pineální cysta

Dobrý den, ráda bych se zeptala na problémy při porodu spojené s stacionární...

Pineální cysta

Dobrý den, již několik měsíců mám silné bolesti hlavy, před cca měsícem se mi...

Pipínek na penisu

Dobrý den. Před pár dny se mi oběvil na penisu nejprve lehounce vystouplá boulička-bolela...

Pipínek na velkém stydkém pysku

Dobrý den , Byla jsem již tak před dvoumi měsícemi na venerologii . Proběhla...

Pipinky

Dobry den chtel bych se zeptat, na celem zaludu se mi vyskytli cervene a bile...

Pipínky na penisu

Dobrý den, před pár dny jsem si na penisu (vis. foto) všiml červených pupínků....

Pipínky na žaludu

Hezký den, mám na žaludu tyto pupínky viz.foto. Na předkožce také ale trošku...

Pipínky v okolí penisu

Dobrý den, po pohlavním styku se mi před půl rokem objevily na a kolem penisu...

Pirabene

Dobrý den, chtěl bych začít užívat Pirabene 1200mg kvuli zlepšení učení, ale...

Pirabene+Letrox 50

Dobrý den, ráda bych se informovala, jaké mohou mít nežádoucí účinky (či něco...

Piracetam

Dobrý den paní doktorko, za necelé tři týdny mám státnice a jsem docela roztržitá...

Piracetam

Dobrý den paní doktorko, za necelé tři týdny mám státníce a jsem hrozně nesoustředěná...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Pneumatoza v pánvi

Dobrý den,jsem po 7 gyn. operacích-LAVH,včetně odstranění vejcovodů a obou vaječníků,vše...

Bolest v podbřišku a kolem konečníku

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Dnes odpoledne jsem začala pociťovat...

Léčba revmatoidní artritidy Salazopyrinem

Dobrý den, lečím se s revmatoidní artritidou. Lékař mi předepsal lék Salazopyrin....

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Krev v oku

Dobry vecer, jiz nekolik dni mám v oku rozlitou krev, nebo spise takovy krvavy...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní máme často nechráněný sex. Menstruaci očekává 1.5 ale...

Ložiska na mozku a motolice

Dobrý den, mám prosím dotaz k mému nálezu na MR mozku. Je uvedeno: drobná nejpr.post/para/infekční...

Hnisavá angína

Dobrý den. Jsou to dva dny, co jsem dostala na hnisavou angínu Azitromycin Sandoz...

Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Infekce po trhání osmičky


Krvácení z konečníku u dcerky


Pupínky na tříslech


PN po samovolném

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu žádat PN po obvodním lékaři z důvodu...

Mnohačetná ložiska v bílé mozkové hmotě

Dobrý den, po pádu jsem byla hospitalizovaná na neurologii, kde mi po několika...

Cytologie

Dobrý den, dnes mi lékař dělal cytologický stěr, ale na tyčince, kterou stíral...

Kinedryl a antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně užívání HA a Kinedrylu. Vím, že Kinedryl...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli během její menstruace sex. Bylo to ve Středu...

Angína, streptokok


Boule na žebru

Dobrý den,nevím jestli problém spadá k chirurgii,nebo ortopedii....myslím že...

Reklama
Zavřít