Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pilulka vzatá se zpožděním

Gynekologie Tomáš 12.8.2013

Vážený pane doktore, přítelkyně již cca 5 let ze zdravotních důvodů (rakovina prsu v rodině) užívá antikoncepci Cerazzete. Bohužel před prázdninami nebyla z důvodu chyby v příbalovém letáku k dostání a v lékárně jí byla vydána antikoncepce Azalia, která má stejné množství stejné účinné látky. Azalií plynule navázala na Cerazzete a užívá ji již cca měsíc. Pilulku užívá vždy ve stejnou dobu (v 9 hodin večer - maximálně +30 minut). Bohužel si ji jeden den zapomněla vzít - ten den jsme také měli pohlavní styk (cca o půlnoci), ovšem z mé strany nedošlo k vyvrcholení. Na to, že si zapomněla pilulku toho dne vzít, přišla až druhý den, když si měla brát další. Dle návodu si tedy vzala pilulky dvě. Od té doby jsme styk neměli. Rád bych se zeptal na riziko otěhotnění v tomto případě - jak jsem již uvedl, pohlavní styk jsme měli cca 3 hodiny poté, co si opoměla pilulku vzít a k ejakulaci nedošlo.
Dále bych se rád zeptal na další věc související s užíváním antikoncepce Azalia - za cca měsíc, co přítelkyně tuto antikoncepci užívá, přibrala cca 2,5 kg, což se jí s Cerazzete nestávalo. Je možné, že by tento nárůst hmotnosti mohla způsobit Azalia, i když se má jednat o indentické pilulky jako Cerazzete?
Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Dobrý den,postupujte přesně podle návodu -Uplynulo-li od okamžiku, kdy jste si měla tabletu vzít, více než 12 hodin, spolehlivost přípravku Cerazette může být snížena. Čím větší počet po sobě následujících tablet jste vynechala, tím větší je riziko narušení kontracepčního účinku. Poslední vynechanou tabletu si vezměte ihned, jakmile si vzpomenete, a následující tablety užívejte v obvyklou dobu. Během následujících 7 dní užívání tablet používejte navíc kondom. Pokud jste vynechala jednu nebo více tablet v prvním týdnu užívání tablet a měla jste pohlavní styk v průběhu jednoho týdne před vynecháním tablety, existuje možnost otěhotnění.Ve vašem případě myslím,že gravidita není pravděpodobná, a ani příbytek na váze není asi způsoben antikoncepcí,protože oba preparáty obsahují naprosto stejnou látku a i ve stejném množství.
Příjemný den

Související dotazy

Potratová pilulka a opětovný potrat
Dobry den. Jsem po potratove pilulce. 3 tydny po mi...
Zapomenutí pilulky
Dobrý den, beru už dva roky antikoncepci Belara,...
Zapomenutá pilulka
Dobrý den...zapomněla jsem si v prvním týdnu užívání...
Opomenutí pilulky v 1. týdnu
Dobrý den, zapomněla jsem užít 6. pilulku v prvním...
Pilulka po
Dobrý den, v pondělí jsem užila pilulku po a dnes mi...
Vynechaná antikoncepční pilulka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Brala jsem antikoncepci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pilulka po

mohu se zeptat 14.3 jsem měla pohlavní styk praskla nám kondom já hned užila...

Pilulka po

Dobrý den, v pondělí jsem užila pilulku po a dnes mi začalo slabé krvácení,...

Pilulka po

Dobrý den Měla jsem nechráněný pohlavní styk a s přítelem si zkratka nejsme...

Pilulka po

Dobry den, meli jsme s pritelkyni nechraneny sexualni styk a nasledujici den...

Pilulka po sexu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké jsou reference na nouzovou antikoncepci...

Pilulka po sexu proti otěhotněni´

Dobrý den, byla jsem na dovolené s přiltelem ve Španělsku. Měli jsme sex,...

Pilulka po, otěhotnění a t. test

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat poslední normální menstruace byla 10.12.,...

Pilulka proti početí

Dobrý den. Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při pohlavní...

Pilulka RU 486

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně pilulky RU 486. V české republice...

Pilulka v ústech

Dobrý den, beru denně dva prášky, jeden ráno a druhý večer, večer beru antikoncepci...

Pilulky pro zvetseni penisu

Dobry den.Chtel bych se zeptat na vas nazor na pouzivani ruznych pilulek (sizegain...

Pimentové skvrny na předkožce

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda se může vyskytovat rakovina kůže na místě,...

Pindík

Dobrý den je mi 10 let myslím si že můj pindík je moc malý má asi 4cm a když...

Pineální cysta

Dobrý den, ráda bych se zeptala na problémy při porodu spojené s stacionární...

Pineální cysta

Dobrý den, již několik měsíců mám silné bolesti hlavy, před cca měsícem se mi...

Pineální cysty

Dobrý deň Vám prajem Mám otázku na skúseného neurológa pripadne neurochirurga Pred...

Pinguceula

Dobrý den, na dotaz ohledně skvrnky v oku mi bylo odpovězeno, děkuji, nyní jsem...

Pipínek na penisu

Dobrý den. Před pár dny se mi oběvil na penisu nejprve lehounce vystouplá boulička-bolela...

Pipínek na velkém stydkém pysku

Dobrý den , Byla jsem již tak před dvoumi měsícemi na venerologii . Proběhla...

Pipinky

Dobry den chtel bych se zeptat, na celem zaludu se mi vyskytli cervene a bile...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Genitální opar


Závratě, nevolnosti při záklonu hlavy

Dobrý den, nejsem si úplně jistá, ale předpokládám, že můj dotaz je pro neurologa....

Brnění rtu a spodní čelisti, bolesti hlavy a krční páteře

Dobrý den, mám jeden dotaz. Občas se mi stává, že mě brní ret případně oba,...

Dávkování léku Trittico 150

Dobrý den,pro nespavost jsem dostala po Zolpidemu lék Trittico.Mám užívat 1/3...

Hlen v kuku


Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Dysplazie čípku děložního

Dobrý den Paní Doktorko/Pane Doktore, Chtěla bych se zeptat, mám diagnózu :...

Pískání v hlavě

Dobrý den, Už asi rok mně neustále píská v hlavě. Někdy méně, někdy více. Výskyt...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Mokvání za ušima

Dobrý den, pár měsíců mám problém se suchou kůží vzadu za ušima a občas mi z...

Výsledky PH v moči

Dobrý den, nevyznám se ve výsledkách, které jsem si naměřila z papírků na měření...

Průjem

Dobrý den, již 4. den mám průjem (střídavě řídký, vodnatý, někdy pouze hlenovitý)...

Ložiska na MR mozku

Dobrý den, partnerku už delší dobu trápí intenzivní a časté migrény, a proto...

Bolest a brnění levé ruky.


Bolest zubu

Dobrý den, Potřebovala bych poradit jak řešit svůj problém. Před 5 dny jsem...

Migrující varle

Dobrý den, mám problém, který dávám za vinu nehodě, která se mi stala...

Cysty na jatrech

Dobrý den,ráda bych se chtěla zeptat.Lékař mi sdělil že mám cysty na játrech...

Bulka na vulve a v pochve

Dobry den,pred cca tremi dny jsem si nahmatala relativne tvrdou bulku v oblasti...

Streptokok v krku po 3 antibiotikách

Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka od 04/2017 marodí...

Parestezie, úzkostná porucha

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o názor, případně o pomoc. Moje zdravotní...

Reklama