Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

plánuji těhotenství

lenka . 26.2.2014

Dobrý den jsem v takovem začarovanem kruhu abych to shrnula mam smisenou poruchu osobnosti a socialni uskosti beru tedy 8let Lamictal 100mg tritico 150mg a atarax 25mg to vse vecer ve 21:00 dále pres den beru zoloft 100mg ráno 8:00 zoloft 100mg ve 12:00 a v 16:00 poslední zoloft 100mg planujeme s pritelem mimco nejprve jsme s doktorkou snizily tritico ze 150 na 75mg ale uz po necelm týdnu jsem mela deprese a nechut cokoli delat tak mi tedy pri dalsi navsteve psichiatr vratil davku tak jak mi vyghovuje se slovy ze tehotenstvi by mi nedoporucovala ten zoloft takhle beru tak měsic nově.Kdyyž volám ginekologovi rika ze tem lekum nerozumi ze je ginekolog ale ze si mysli ze by se toho nebal kazdy mi rika že je to vetsi benefit pro me nez pro plod co to znamena benefit? muze jit i o umrti matky? dalsi zase tvrdi ze ani nahodou bude mi 29 s pritelem by jsme si moc prali miminko cekame uz 4 roky ale pokazde po snizeni leku neubehne ani tyden a jsem v tom znovu vypada to tak ze leky musim brat tak jak beru a ze je uz jen na me jak se rozhodnem prosim vas vysvetle mi nac se ptam at uz ten zacarovany kruh mohu uzavrit moc dekuji jeste dofam ze takhle s temi leky jsem uplne v pohode :-)

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, Lenko, při plánování těhotenství je potřeba medikaci upravit na nejnižší účinnou dávku, což znamená ve Vašem případě postupně vysadit Lamictal i Trittico, Atarax a zůstat jen na jednom účinném léku- což je Zoloft, který by bylo potřeba snížit na 150mg za den, zvláště v prvním trimestru těhotenství / v prvních třech měsících/. Doporučuje se pro zvládnutí akutních úzkostí Oxazepam, který působí jen krátce, a je možné ho použít i po porodu v době kojení. Měla byste v době těhotenství přejít do intenzívnější psychiatrické péče s podpůrnou psychoterapií- např. u psychologa, minimálně jednou za dva týdny na psychoterapii.

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobry den chtela bych se zeptat mela jsem.styk pred...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ohnutý nehet

Dobrý den, dneska mě spolužák při floorbalu udeřil do prstu a ohnul mi nehet...

operacia ADENOMU HYPOFIZY

VAZENY PAN DOKTOR O MESIAC MA CAKA OPERACIA HYPOFIZY MAM VYSOKY PROLAKTIN...

opruzeniny

Dobrý den již delší dobu mám problém se kterým si opravdu nevím rady. Vše...

opruzeniny

Dobrý den již delší dobu mám problém se kterým si opravdu nevím rady. Vše...

otok po úrazu lokte

Dobrý den, prosím o radu.Mám týden po operaci zlomeniny lokte,co se týče rány...

pálení probel s erekcí

Dobrý den mám problém s erekcí a na penisu se mi oběvilo to co jsem vám poslal...

palenie v močovej trubici

Pred 10mesicom som podstupila operaciu na stresovu inkontenciu mocu.uretropexiu...

papily

Dobrý den Zmiznou někdy papily ? už je mám 3 roky a stále se nic neděje

pár kapek krve při ejakulaci

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat před pár dny mi při ejakulaci vytekla z močové...

Pichani u srdce

Dobry den, uz celkem dlouho me picha pod i nad levym prsem. Byla jsem na ultrazvuku...

pocrucha menstruace

dobry den byla jsem u sve gynekolozky protoze jsem pres 14.dni slabe krvacela...

POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM

Prosím Vás , čo je to INCIPIENTNÝ DEMYELIZAČNÝ POLYNEUROPATICKÝ SYNDRÓM. Toto...

postmalaticka pseudocysta

postmalaticka pseudocysta vel.5x5mm v zadnim ramenku kapsula interna,mnohocetna...

problém s vyprazdňováním močového měchýře

Dobrý den, mám problém s vyprazdňováním močového měchýře. Po vymočení cítím...

Problem so stitnou zlazou (zvysena funkcia?)

Dobry den pani doktorka. Chcela by som sa poradit co mam robit. Moja doktorka...

Problémy po zavedení cévky do moč. měchýře

Dobrý den. Mám již čtvrtý měsíc zavedenou cévku do moč.měchýře. Jen jednou mi...

problémy s výtokem

Dobrý den. Je mi 18 let jsem panna a gynekologií zatím nenaštěvuji.Antikoncepci...

prosáknutí stydkých pysků

Dobrý den, nevím, jak začít s problémem, který mě trápí. Mám dvouletého chlapečka,...

pseudocysta

Dlouho mě bolí koleno,bylo oteklé,tak jsem navštívila ortopeda. Ten mně vyndal...

pupík

Dobrý den. Ráda bych věděla, jakou může mít příčinu, že když si vycistim vatovou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sledujte růst dítěte pečlivě

Dívat se, jak dítě roste a sílí, je jistě snem každého správného rodiče. Sledovat...

Hiatova hernie

dobry den prosim o radu a vas nazor.V roce 2007 jsem byl operovan laparoskopicky...

Kůže při ekzému potřebuje vlhkost. Jak ji nejlépe dodat?


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Natržený lýtkový sval


MUDr. Martin Melichar

Ordinace lékaře specialisty - interna


Občas ji používáme jako účinnou metodu pro odražení nevítané mužské pozornosti....

Jak se vyšetřuje syndrom dráždivého tračníku?


Záškuby ve svalech


MUDr. Jindřich Sklenář

Ordinace praktického lékaře

Ztopořený úd

Dobrý den chci se zeptat mám penis12/3cm dase říct že ho mám pořád stoporeny...

Oteklé kotníky


Nadměrné pocení

Dobrý den. U moji 3-leté dcery, pozoruji nadměrné pocení, když spí. Nezaleží,...

Boule v nose

Dobrý den,už delší dobu mám problémy s rýmou,ale dnes jsem si prohlížel nos...

Svědění klitorisu

Dobry Den. Uz druhy den me trapi silne svedeni klitorisu a okoli. V pochve...

Čepy na mandlích


Herpes zoster

Dobrý den, je mi 24 let asi před týdnem, mě začala bolet hlava, první den se...

MUDr. Jiří Henzl

Ordinace stomatologa

Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×