Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Plicní chlamydie

Eva . 11.12.2013

Dobrý den, již více než dva měsíce se cítím velmi špatně. Nejdříve jsem asi týden měla příznaky chřipky - velká bolest hlavy, zvýšené teploty, bolest rukou, nohou, noční pocení třas v rukou, brnění rukou i nohou. Po asi 10 dnech těchto příznaků jsem dostala anginu. Předepsán OSPEN 1500 mg 3x denně. Ustoupila bolest v krku, ostatní výše popsané obtíže však přetrvávaly. Jinak mám sníženou imunitu a často se u mě objevuje kašel, anginy, záněty močového měchýře ( již asi 10 let od prodělané mononukleosy ). Lékař nyní zjistil reinfekci ( chronickou infekci ) plicních chlamydií - hodnota IgA 3,5, hodnota IgG 2,9. Nasazen byl Klacid 500 mg 2x denně, který jsem již dobrala, ale o moc lépe se necítím. Jinak se už asi 2,5 roku potýkám s padáním vlasů, což se nyní výrazně zhoršilo. Na kožním na žádnou zjevnou příčinu nepřišli - všechna vyšetření ( krevní obraz, štítná žláza ) v pořádku. Je možné, že toto padání vlasů souvisí s chlamidiemi? Jaké pokračování léčby byste doporučili? Kontrolní obdběr u mě zatím nebyl, na kontrolu bych měla jít až za měsíc. Dočetla jsem se ale, že u chlamidií je vhodná dlouhodobá lečba. Předem moc děkuji za vaši odpověď. Eva

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, pro dostatečné posouzení příčin všech popsaných potíží by bylo nutné znát celou řadu dalších detailů, které se týkají Vašeho zdravotního stavu, životosprávy a dosud proběhlých vyšetření. Proto si dovolím odpovědět opravdu jen na konkrétní body z konce Vašeho dotazu. Souvislost dlouhodobého padání vlasů s chlamydiovou infekcí považuji za velmi nepravděpodobnou. Ohledně pokračování léčby - nutno zdůraznit, že z jednorázového výsledku sérologie plicních chlamydií nelze v žádném případě vyvozovat, že trpíte chronickou chlamydiovou infekcí. Je možné, že Vámi popsané nedávné onemocnění bylo způsobeno chlamydiemi (jedná se o běžného původce infekcí dýchacích cest a infekce bývá spojena s popisovanými celkovými příznaky) a to by uváděný laboratorní výsledek vysvětlovalo, stejně tak ale nutno říci, že zvýšené hodnoty IgA a IgG mohou po prodělané infekci plicní chlamydií (kterou někdy měla většina z nás) přetrvávat velmi dlouho i u osob, které se cítí zcela dobře. Léčba akutní infekce plicními chlamydiemi by měla trvat 2-3 týdny (po tuto dobu jste tedy měla užívat Klacid, pokud bylo usuzováno na chlamydiovou infekci), pokud léčba nemá žádný efekt, je třeba se hlavně zamyslet nad tím, zda potíže nemají nějakou jinou příčinu. Prodlužování ATB léčby nedoporučuji - na toto téma se setkáte s pestrou škálou názorů, je ale fakt, že nebylo nikdy jasně prokázáno, že by dlouhodobá léčba antibiotiky (i v kombinaci) byla nějak přínosná a je spojena s celou řadou rizik souvisejících (nejen) s nežádoucími účinky antibiotik. Celou věc musí ale samozřejmě posoudit především Váš ošetřující lékař, který má k dispozici potřebné další informace o Vašem stavu.

Související dotazy

Plícní chlamydie
Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti...
, přeléčují mne na Chlamydii plicní
Dobrýden pane doktore, přeléčují mne na Chlamydii...
Infekce chlamydiemi
Dobrý den, ráda bych se zeptala na hodnoty mého vyšetření...
Borelioza a plicní chlamydie
Dobrý den, mám na vás takový dotaz. Již před dvěma...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobrý den. Od listopadu min.roku se neustále léčím...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plicní fibróza - závažnost nálezu

Dobrý den, nález na HRCT hrudníku - mírná subpleurální intersticiální plicní...

Plicni hypertenze

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda moje potíže nemohou souviset s touto chorobou....

Plicní hypertenze a nedomykavost chlopně

Dobrý den, byla mi zjištěna lehká až střední PH a významná TRI REG 3 plíce jsou...

Plícní chalyidie

prosím dá se vyléčit?

Plicni chlAmidie

pred mesicem jsem dobral antibiotika (dalacin na 3 tydny) na prokazanou plicni...

Plicní chlamidie

Dobrý den. Manželovi zjistili plicní chlamidie a stafilokoka( asi to píšu špatně...

Plicní chlamidie

Dobrý den. Paní doktorko Moravcová děkuji Vám za odpověď, jste mě uklidnila,...

Plicní chlamidie

Dobrý den. Nechala jsem si dělat krevní testy na chlamidi plicní. Výsledky jsou...

Plicní chlamidie - je možné, aby odezněly samy?

Dobrý den, nejsem si úplně jistá, čím začít... Od počátku června stále kašlu....

Plicní chlamidie a borelioza

Dobrý den,jsem nemocná od března a je to čím dál horší.Měla jsem velkou rýmu...

Plicní chlamydie

Dobrý den, vážená paní doktorko, můj dotaz se týká nákazy plicními chlamydiemi...již...

Plicni chlamydie

Dobry den ,mel bych dotaz ohledně plicních chlamydii ,před rokem jsem pokašlaval,a...

Plicní chlamydie

Dobrý den, po té co mně po angíně trápí už skoro dva měsíce zvýšená teplota,...

Plicni chlamydie

Dobry den ,mel bych dotaz ohledně plicních chlamydii ,před rokem jsem pokašlaval,a...

Plicní chlamydie

Dobrý den. Při vyšetření krve na boreliosu, mi lékař sdělil, že jsem kdysi prodělala...

Plicní chlamýdie

Jsou plicní chlamýdie trvalé? Dají se léčit? Jak dlouho asi přetrvávají? Děkuji...

Plicní chlamydie

Dobrý den. Moje obvodní lékařka mi z krevních testů zjistila, že mám plicní...

Plícní chlamydie

Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti v krku a podobné příznaky...

Plicní chlamydie

Dobrý den, už téměř 5 let se potýkám s opakovanými infekcemi dýchacích cest,...

Plicní chlamydie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na správné možné hodnoty , moje současné jsou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×