Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Plicní problém

Alergie luboš . 9.11.2011 redakce uLékaře

Dobrý den chtěl jsem se zeptat byl jsem na preventivní prohlídce kterou mi nařídila firma kde pracuji a naměřili mi FENO-56ppb-známky eerosinofilního zánětu,můžete mi to nějak vysvětlit,je tato naměřená hodnota hodně překročena?

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, vyšetření vydechované oxidu dusnatého se používá k zjištění přítomnosti eozinofilního zánětu v dolních dýchacích cestách. Do hodnoty 25 je přítomnost eoz. zánětu nepravděpodobná, hodnota 56 znamená již významné zvýšení. Samozřejmě velmi závisí na klinikcých projevech pacienta, anamnéze. Eoz. zánět bývá příotmen u astma bronchiale, hodnota může býta navýšena i u alergické rýmy, při respričním infektu. Měla by se doplnit další vyšetření - spiroemetrie, alergologické vyšetření.

Související dotazy

Plicní embolie
Dobrý den, na konci srpna jsem prodělala plicní embolii...
Plicní embolie
Dobrý den, známá dnes u lékaře po krevních testech...
Diagnostika plicní embolie
Dobrý den, lze zjistit plicní embolii jen z krevního...
Plicní embolie
dobry den.chtela bych se optat.dnes jsem byla na ct...
Plicní embolie
Dobrý večer Chtěla bych se zeptat mam leidenskou...
Plicní embolie
Dobrý den, jsem po plicní embolii v roce 2012, zřejmě...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plicní Chlamydioza

Dobrý den, před 5 lety jsem se léčila s plicní chalydiozou Po 4 týdnech Klacidu...

Plicní choroba

Dobrý den, je mi 23 let a asi už měsíc, nemohu dobře dýchat, byl jsem kuřák...

Plicní karcinoid

Dobrý den, od září se léčím na plicní klinice ohledně CHOPN a regredujícímu...

Plicní lipom

Dobrý den. Před týdnem jsem byla z preventivních důvodů na RTG plic a byl mi...

Plicní metastázy

Dobrý den,manžel roč.1960 onemocněl poprvé před 6 lety - nádor na tlustém střevě...

Plicní mykobakterioza

Dobrý den Chtěl bych se jen zeptat, před dvouma rokama sem skončil léčbu s...

Plicní nález

Dobrý den, po déle trvajícím kašli jsem byla odeslána praktickým lékařem na...

Plicní parenchym

Dobrý den. S pomocí CT vyšetření mi byl diagnostikován plicní parenchym bez...

Plicní potíže


Plicní potíže

Dobrý den, mám problém s dýcháním, ale lékařsky mám vyloučené astma, prosím...

Plicní problém

Dobrý den, prosím o radu. Léčím se s revmatoidní artritidou a nefrotickým syndromem,...

Plicní sarkoidóza

Dobrý den,mám dotaz.V březnu 2015 mi byla diagnostikována plicní sarkoidiza...

Plicní sklípky

Dobrý den, už vícekrát se mi stalo, že mi ,,z těla vyšla,, (ústy) taková malá...

Plicní tumor s metastázemi do mozku

Dobrý den,mamince(77) byl náhodně zjištěn tumor plic s dvěma metastázemi do...

Plicní výpotek u zápalu plic

Dobrý den, mám 3 letou holčičku, která byla hospitalizována se zápalem plic,...

Plicnivka u lidí

Dobrý den, syn 1r snědl kus slimáka.Na netu jsem se dočetla,ze existuje parazit...

Plieseň v podpaží

Dobrý den, mám pleseň v podpaží, koža je zašedlá, obvodný lekár mi dal mastičku...

Plieseň v pošve

Dobrý deň p.doktorka. Už dlhšiu dobu mám plieseň v pošve a gynekológ mi už predpísal...

Plikace žaludku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by byla možnost provést u mne plikaci...

Plíse

Dobrý den, udělal se mi exém na rukou, šla jsem k lékaři. Krom rukou jinde exém...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×