Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Plísňová infekce

David 26.2.2015

Dobrý den,

Chci se vás zeptat ohledně mého problému. Domnívám se, že mám plísňovou infekci v těle, ale nevím k jakému lékaři s tímto problémem zajít, aby mi to potvrdil, nebo vlastně vůbec zjistil, jestli se pletu, či nikoliv. Hlavním důvodem je to, že jsem asi 1,5 roku bydlel v pokoji v bezprostřední blízkosti s plísní. Někdy jsem to přepískl s alkoholem a ideální prostředí pro šíření plísně bylo na světe. Všechny mé příznaky mě vedou k domněnce, že je to právě plísňová infekce. Podstoupil jsou spoustu testů, ale stále nic. Našli mi pouze mírně zvětšenou slezinu, zvětšený krevní tlak a lehkou alergii na plísně, ale zatím mi nikde nebyla zjištěna právě Plísňová infekce. Byl jsem na Hematologii, Alergologii, ORL, ultrazvuku břicha, rentgenu plic. Stále nic. Proto se vás ptám, kam s těmito potíži zajít, aby mi mohli zjistit plísňovou infekci a nasledně mi předepsat nějaké léky na to, nebo alespoň mi nějak umožnit sledovat průběh léčby, protože by bylo dobré, kdybych věděl, jestli plíseň mizí nebo ne.

Příznaky: chronická únava - neustále bez energie (ať spím jak dlouho chci, stále jsem unaven), chronická rýma - potvrzená na ORL (zduřelé sliznice), dušnost, vysoký krevní tlak 170/95, svědění těla (hlavně při zahřátí organismu), návaly horka, neprokrvování končetin, nadýmání po sladkém jídle, bolest kloubů a svalů, zvětšená slezina - zjištěno na ultrazvuku břicha, léčbě vzdorující akné.

Těmito problémy trpím už přes rok. Zpočátku jsem to bral jako nějakou chřipku (začalo to přibližně v zimě) a potom jsem to moc neřešil, protože plíseň v mém pokoji stále byla. Pár měsíce zpátky jsme konečně vyřešili problém s plísní na zdi a já začal řešit můj problém pravděpodobně s plísní. Je mi 18 let a jsem sportovec, proto mě tyhle potíže dostatečně štvou.

Budu rád za každou radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den, Davide. Plísňové, nebo-li mykotické infekce jsou u zdravých lidí velmi vzácné. Plísně jsou problém zejména u pacientů trpících nějakou poruchou imunity, což Vy předpokládám nejste. Vyšetření ukazují na určité problémy, které se ale dají vysvětlit i jinak, než je plísňová infekce. Vy jste se na to upnul, tak teď svalujete všechnu vinu na plísně. Vysoký krevní tlak, který máte, byste měl řešit v první řadě. Zduřelé sliznice a dušnost, návaly horka, neprokrvování končetin, to vše může souviset s vysokým krevním tlakem. Léčbě vzdorující akné může být jen špatně léčeno. Chronická únava může být způsobena přepracováním, chronickým stresem. Nadýmání po sladkém jídle je vcelku obvyklá věc. Jak jste sám napsal: "Podstoupil jsem spoustu testů a stále nic". Pravděpodobně Vaše potíže nejsou způsobeny plísní. Doporučila bych v první řadě řešit Vás krevní tlak. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
HCV infekce
Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit...
HCV infekce
Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi...
Infekce
Zdravím, zajímalo by mne jestli oboustranný zánět oční...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plíseň X zdraví

Dobrý den, bydlíme u rodičů ve starém baráku.V zimě nám po oknech teče voda...

Plíseň za nehty

Dobrý den,vytvořila se mi plíseň na palcích u nohy. Už jednou mi nehet trhali...

Plíseň?

Dobrý den, už nějakou dobou mám na penisu hnědý "pruh" viz. foto. A červeno...

Plisen?

Dobry den, prosim o radu, jsem uz zoufala. Pred 2 mesici se mi na predlokti...

Plísen?

Dobrý den, je mi 18 let a mám takový problém. Na kožním lékařství mi doktorka...

Plísně a rakovina

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda plísně jsou karcinogenní a mohou vyvolat...

Plísně a roztoč mlékohub

Dobrý den, jsem v úplném začátku těhotenství a včera jsem s malou dcerou snědla...

Plísně v bytě

Dobrý den, obracím se na Vás s velkou prozbou o radu-informace. Jsem 21 letá...

Plisní hils

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat co znamená apikalizace plisních hilsů....

Plísnivé ořechy

Dobrý den, stala se mi nemilá věc. Během 3 večerů jsem postupně snědla 200...

Plísňové kožní onemocnění

Dobrý den , Chtěla bych se zeptat , začli se mi dělat bílé flicky na ramenech,(v...

Plísňové onemocnění

Před měsícem se mi objevil na stehně flek. Nechal jsem to být po týdnu se to...

Plísňové onemocnění

Před měsícem se mi objevil na stehně flek. Nechal jsem to být po týdnu se to...

Plísňové onemocnění kůže

Dobry den, chci se zeptat co to je? Pohlavni styk nemam.Udelalo se mi to asi...

Plísňové onemocnění kůže

Dobrý den, udělaly se mi fleky na stehnech, pořád se to rozrůstá, jsou jakoby...

Plísňové onemocnění penisu

Dobrý den, s dovolením bych se Vás rád zeptal na možné řešení mého problému:...

Plísňové onemocnění?

Dobrý den, objevila se mi vyrážka na tříslech, svědí občas, ale není to příjemné...

Plísňové sýry

Dobrý den, všude na internetu čtu, jak jsou v těhotenství nebezpečné plísňové...

Plísňové sýry v těhotenství

Dobrý den, asi před týdnem jsem zadávala otázku na téma plísňové sýry v těhotenství...

Plísňové sýry v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s plísňovými sýry v období těhotenství(Niva,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest v zádech


Přenos salmonely


Antikoncepce a Euthyrox

Mohu brát antikoncepci minisiston když beru léky eythyrox?A chtěla jsem se zepatt...

Stenóza páteřního kanálu

Dobrý den,jaká je prosím normální šíře durálního vaku?mam v nálezu,že durální...

WPW syndrom

Dobrý den, ted nedavno mi zjistili wpw syndrom nahodou při kolapsu a potom jsem...

Depo provera a Euthyrox

Dobrý den, od ledna 2008 používám antikoncepční injekce Depo provera. V listopadu...

Bolest pod hrudním košem

dobrý den,manžel má v poslední době potíže stím,že při nějaké činnosti mu proletí...

Alergická vyrážka

Dobry večer,beru prasky Menoxin a objevila sem na tele nejaku viražku muze byjt...

Tenka ztvrdnuta zila na penise

Dobry den, moj manzel uz asi tyzden pocituje ztvrdnutu "zilu" na vrchnej casti...

Antikoncepce a Euthyrox


Svědění očí

Dobry den,chcela by som sa opytat,mám problém s ľavým okom ,stále mi pumpuje...

Přibírám na váze (12 kg) za 2 roky užívání Asentry

Dobrý den, co je způsobeno tím, že tloustnu - přibírám na váze (12 kg) za 2...

Doživotní užívání warfarinu


Psychosomatické obtíže

Dobry den.Prosím o radu.Již po několikáté mě bolí na pravé straně břicha i pod...

Oběry krve

Dobrý den,prosím Vás o zhodnocení laboratorního vyšetření krve, můj pan doktor...

Sinus pilonidalis

Dobrý den, Mám již 2 roky Sinus pilonidalis. Před 1 rokem mne byla doporučena...

Zvýšený bilirubin

Dobrý den mám zýšený bilitubin 20,0,ALT 1,61,GHT 3,49,LDL cholest.3,67,NON.HDL...

Myom v děloze

Dobrý den, chci se zeptat, kdybych měla v děloze myom a jsem ještě panna, laparoskopicky...

Zhmožděný kotník

Dobrý den, v pátek 12.1. jsem uklouzla na schodech - slyšela jsem prasknutí...

Perforace bubínku

Dobrý den, při tréninku boxu mi praskl po úderu ušní bubínek. Při vyšetření...

Zavřít reklamu