Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Plísně v bytě

Andrea N. 21.7.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, obracím se na Vás s velkou prozbou o radu-informace. Jsem 21 letá žena. Od ledna 2016 mě již po deváté znepříjemňuje život zánět nosohltanu, který se mi pravidelně vždy vrací po uplynutí cca 3týdnů... Při prvním zánětu jsem absolvovala léčbu Pamykonem + nějaké ATB v tabletách + clarinase, při druhém zánětu ATB druhé generace + codein na kašel, při třetím zánětu léčba nosním sprejem Tinkair, čtvrtém zánětu ATB Klacid + clarinase, při pátém opět Tinkair+Jovesto+ Sanorin Analergin, při šestém Gentamicin + Sterimár s Manganem, při poslední návštěvě léčba Avamys + Jovesto. Podotýkám, že mezi tím 2x jsem zánět nosohltanu takzvaně přechodila bez léků opět však 3 týdny klid a vrátil se znovu. V minulosti jsem nikdy podobné obtíže neměla. Celkově jsem jedinec, který i v dětství velice málo marodil. Nutno zmínit, že od září 2015 pracuji v MŠ, do ledna 2016 však problémy žádné nebyly. Absolvovala jsem již alergologické vyšetření s výsledkem - alergie na roztoče, hraničně trávy (násl. odstranění věcí z bytu, kde by mohlo být větší množství roztočů - zakoup. nové matrace, vyhozeny starých koberců...) . RTG plic -vše v pořádku. Výtěr z krku - bez nálezu. Za dobu od ledna 1x odběr krve, 1x odběr z prstu - CRP vždy hodnota pod 30. Myslela jsem si, že když přijde léto, potíže odstoupí avšak potíže jsou stále stejné, nejvíce mě omezují kypré růžové sliznice - přes které mi nejde vzduch, ráno horší, přes den se ucpané dírky střídají , rýmu ani zánět konkrétně v tuto chvíli nemám, ale dýchat nemohu nosem stejně (předtím vždy po odstoupení zánětu byly průchodné nosní dírky) a také únava, vyčerpání, stavy bez energie. Velmi často mě při těchto zánětech nosohltanu doprovází zánět v int. part., padání vlasů, horečka. K rychlé úlevě zduřelých sliznic vždy nejlépe pomohl Vibrocil , Sanorin Analergin - ani jeden však už nepožívám, protože mi přijde, že jsem na nich za těch 6 měsíců začala být závislá a doba po kterou mi působí (uleví) se zkracovala...Poslední věc, kterou chci zmínit a kterou jsem ještě u mého ošetřujícího lékaře nepodotkla , je že žiji v bytě, kde je velký problém s plísněmi na stěnách, cca před 2 týdny však i všechny stěny byly oškrábány a ošetřeny proti plísním, dány nové nátěry. Chci se tedy zeptat, zda by i plísně mohli mít na mé zdraví takto radikální dopad a nepůsobily by na ně ani přípravky, kterými jsem byla doposavad léčena. Prosím Vás tedy celkově o doporučení, rady co v mém případě dělat, co chtít po lékaři za vyšetření....Děkuji za soucítění.

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


zdravím Andreo, obávám se že musím začít od konce...samozřejmě že pobyt s plísněmi je to nejhorší co se člověku může stát a NEEXISTUJE lék, který by vás uzdravil, pokud budete vystavena nepříznivému účinku plísní... i když proběhne jakási sanace bytu od plísní, bohužel ty stále někde zcela jistě a skrytě přežívají pokud se přímo nepodřízne barák nebo neopraví střecha, aby do obydlí nezatékalo či nevlhlo od spodu, je ošetření zdí zcela marné a neúčinné a potíže se vám budou vracet a žádný lékař s tím nic neudělá a prostě musíte prchnout pokud se nedá nic jiného dělat... nevím je samozřejmě chybou lékařů pokud vás takto nepoučili a neodebrali anamnézu že jste vystavena plísním... já se vždycky ptám na plísně, kočky, kanáry a křečky a jiné příšernosti...veškerá ATB léčba je pak spíše kontraproduktivní a stav ještě zhoršuje, takže smysl mají pouze léky na alergii, třeba ten Analergin, ten můžete brát dlouhodobě i častěji než jeden denně, když jedna tableta nestačí a nemuste se obávat "návyku", Avamys třeba již "návykový" je v tom smyslu že oslabuje sliznici při delším užívání, ale při zhoršení na pár dní by se brát měl... antibiotika mají smysl jen pokud budete mít teploty a hnisavé zelenožluté hleny a vysoké CRP přes 50 třeba... jinak ATB situaci jen zhoršují protože po jejich vysazení je ihned sliznice napadena jinými odolnými bakteriemi a dostáváte se do začarovaného krhu... prostě je lepší často nechat tělo bojovat bez ATB a tím posilovat vlastní imunitní systém a často záněty horních cest dýchácích odezní samy i bez ATB i když to pár dní samozřejmě trvá a není to příjemné, lokální ATB třeba Pamykon bych také nedal ani nepříteli... prostě každý organismus potřebuje dobrou vlastní imunitu jinak se stává závislým na ATB léčbě což je samozřejmě zoufalá situace... záněty int. partií jsou samozřejmě nejčastěji také nepříznivým vedlejším účinkem ATB léčby... takže prchejte, jeďte k moři, vypláchněte si dutiny potápěním v moři a už se do toho bytu nikdy nevracejte a uvidíte že se uzdravíte... pokud se nemůžete odstěhovat pak holt budete trpět na lécích... i když situace se může zlepšit po takové dovolené a nebráním antibiotik pokud to nebude nezbytně nutné... žádné jiné vyšetření nepotřebujete, pokud máte jiné odběry v pořádku, alergolog vám pouze zjistí na co jste alergická, ale léky dokáží pouze projevy částečně ztumit, nikoliv odstranit... základním předpokladem je se expozice alergeny zbavit... pokud to nejde tak "zvyknout"... i těžké reakce se mohou časem zmírnit, ale ty plísně jsou vážně nejhorší... díky, pěkný den

Související dotazy

Plisen v byte
Dobry den chtela jsem se zeptat 14.2.12 jsem byla na...
Plísně a rakovina
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda plísně jsou karcinogenní...
Alergie na plísně
Dobrý den, byla mi zjištěna alergie na plísně. Ráda...
Plísen v bytě a zdraví člověka
Dobrý den mám dotaz máme v bytě plíen jaké zdravotní...
Alergie na plísně
Dborý den, byla mi zjištěna alergie na roztoče, plísně,...
Kašel a teplota v bytě
Dobrý den, mám takový dotaz. Máme doma normální pokojovou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plíseň v uchu

Dobrý den, syn byl před týdnem na trhání nosních mandlí. Dnes jsme byli na kontrole,...

Plíseň v uchu

Dobrý den, prosím o radu. Už 3 měsíce se léčím s opakovaným zánětem středního...

Plíseň ve vlasech

Dobrý den, prosím o radu. Můj 9 letý syn má již měsíc 2 ložiska plísně ve...

Plíseň X zdraví

Dobrý den, bydlíme u rodičů ve starém baráku.V zimě nám po oknech teče voda...

Plíseň za nehty

Dobrý den,vytvořila se mi plíseň na palcích u nohy. Už jednou mi nehet trhali...

Plísen?

Dobrý den, je mi 18 let a mám takový problém. Na kožním lékařství mi doktorka...

Plisen?

Dobry den, prosim o radu, jsem uz zoufala. Pred 2 mesici se mi na predlokti...

Plíseň?

Dobrý den, už nějakou dobou mám na penisu hnědý "pruh" viz. foto. A červeno...

Plísně a rakovina

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda plísně jsou karcinogenní a mohou vyvolat...

Plísně a roztoč mlékohub

Dobrý den, jsem v úplném začátku těhotenství a včera jsem s malou dcerou snědla...

Plisní hils

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat co znamená apikalizace plisních hilsů....

Plísnivé ořechy

Dobrý den, stala se mi nemilá věc. Během 3 večerů jsem postupně snědla 200...

Plísňová infekce

Dobrý den, Chci se vás zeptat ohledně mého problému. Domnívám se, že mám...

Plísňové onemocnění

Před měsícem se mi objevil na stehně flek. Nechal jsem to být po týdnu se to...

Plísňové onemocnění

Před měsícem se mi objevil na stehně flek. Nechal jsem to být po týdnu se to...

Plísňové onemocnění kůže

Dobry den, chci se zeptat co to je? Pohlavni styk nemam.Udelalo se mi to asi...

Plísňové onemocnění kůže

Dobrý den, udělaly se mi fleky na stehnech, pořád se to rozrůstá, jsou jakoby...

Plísňové onemocnění nohou

Dobrý den, mám dotaz, chtěla jsem se zeptat, jak se zbavit plísnš nohou, v mládí...

Plísňové onemocnění penisu

Dobrý den, s dovolením bych se Vás rád zeptal na možné řešení mého problému:...

Plísňové onemocnění?

Dobrý den, objevila se mi vyrážka na tříslech, svědí občas, ale není to příjemné...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti dásní u zubní náhrady

Dobrý den.Prosím mám dotaz ohledně dásní.Mám 64 let.Mám vyndávací náhradní zuby...

MUDr. Hana Dvořáková Romanová

Diabetologická ordinace

MUDr. Hana Benešová

Ordinace stomatologa

Kouření: situace s cigaretou

Asi nejzásadnějším problémem kuřáka je tzv. psychická závislost. Lidé si kouření...

Výrustek na noze??

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na pravé noze na hraně chodidla pozoruji začínající...

Strach - NK buňky

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko 4 měsíc.Je mi 29 let a manžel má...

Kýla

Dobrý den, po prvním porodu (akutní sekce) se mi vytvořila bolestivá pupeční...

Svědění konečníku, černé drobky na toaletním papíře

Dobrý den, posledních pár měsíců mě svědí okolí konečníku. Koupila jsem si...

Kouření po tonsilektomii

Dobrý večer, nevíte za jak dlouho po vyndání krčních mandlí se může pít a kouřit?...

Svědění hlavy

Dobrý den chtěla bych se zeptat je mi 57Let a stále mě svědí hlava,nechala...

Zlomenina zápěstí

Dobrý den, mám zlomené zápěstí, 2 týdny v sádře. V noci vždy od 4 hod. mám veliké...

Výtok v těhotenství

Dobrý den, mám prosím dotaz. Jsem 8 tt. a začala jsem trpět výtoky. Již v době...

Bílý povlak na jazyku

Dobrý den, Už po dobu dvouch měsíců mám bílý povlak na jazyku. Jak obvodní...

Pálení při močení

Dobrý den, může pálení při močení způsobovat mykóza?

Fimoza

Dobrý den, mám problém přetáhnout si predkozku a bylo mi zde řečeno, že se to...

Délka menstruace

Už od středy mám první menstruaci..no a dneska je pondělí a pořád nemám pocit,že...

Bolest v krku při mluvení a polykání

Dobry vecer, jmenuji se Marie a je mi 19 let.Uz pres dva tydny me trapi pocit...

Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy

Poranění zkřížených a postranních vazů patří bezesporu mezi časté sportovní...

Preventivní užívání Wobenzymu

Dobry den. Dostali jsme s manzelem od dcery k vanocum Wobenzym. Chtela jsem...

Modřiny vznikající bez příčiny


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×