Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Plodová voda

Lida 14.6.2018

Dobrý den,bude mi 40 let,už mám jedno dítě a vše proběhlo v pořádku,ted jsem ve 13tt,screening ultrazvuk vyšel moc dobře NT 1.40mm,viditelna nosní kůstka,veškeré měření v pořádku,pote odběr krve a vše špatně Down 1:391 trizomie18 1:18. Trizomie 13 1:74 hcg 0,461MoM,Papp-a 0,139MoM,dnes mi mělo být provedeno CVS ale před děložní stěnou střevní kličky takže nemožné,za 3tydny odběr plodové vody,nazor mé lékařky že screening nic neznamená jen že jsem riziková,nazor genetika že si myslí že špatně ale vše se uvidí,pisu pro to,ze stres je hodně a já tím nechci ublížit miminku,3tydny čekání,muzete mi říct zda mám vůbec šanci na zdravé miminko a nebo je to už ztraceno,dekuji moc za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Lído, díky za dotaz. Je mi moc líto Vašeho trápení.. Přikláním se k názoru Vaší lékařky, že riziko existuje, ale rozhodně není vše ztraceno a rozhodující bude odběr plodové vody, podle něj budeme přesně vědět, na čem jsme.
Zkuste se prosím na celou situaci podívat z odstupu a racionálně, vznik a vývoj nového života je skutečně zázrak, lidský organismus je nesmírně složitý a bohužel někdy se může vloudit chyba, kterou Vy nijak nemůžete ovlivnit. Rozhodně netvrdím, že je to Váš případ, budeme moudřejší po amniocenteze, zkuste nyní dělat jakoby nic, nestresujte se, chodte hodně do přírody, pečujte o sebe,, jezte zdravá jídla a pokud by plodová voda vyšla špatně, vězte, že miminku bude lépe, když se vůbec nenarodí. Ovšem držím Vám všechny palce, aby to dopadlo dobře a narodilo se Vám krásné miminko, s pozdravem, KJ

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní
hlavně je nutno se zklidnit, pokud byl ultrazvuk zcela v pořádku je pravděpodobné že se screening se mýlil i to se může stát proto se metody kombinují rozhodující bude amniocentéza která jediná může dát jasnou a přesnou odpověď do té doby zbytečně nepropadejte panice,hlavní co gravidita potřebuje je psychická pohoda,nemyslete na nejhorší.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Plodová voda
Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat na...
Plodová voda
Dobrý den pane doktore, mohla bych se prosím zeptat,...
Zelená plodová voda při amniocentéze
Dobrý den . je mi 37 let . Včera jsem podstoupila při...
Plodová voda
Dobrý den pane doktore měla bych k Vám dotaz,který...
Plodova voda
Dobry vecer, jsem tehotna a rekli mi, ze mi budou brat...
Plodová voda
Dobrý den, jsem v 16.týdnu těhotenství, první ukončeno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plodnost

Dobrýden.Chtěl jsem se zetat s manželkou se snažíme už 9 měsíců o miminko a...

Plodnost

Dobry den,chtela bych se zeptat zda obezita u muže snizuje plodnost? Priklad...

Plodnost

Dobry den tabule doktor mam na vas takovy dotaz ja pijem kotryhelovy caj uz...

Plodnost

Dobrý den,můj dotaz zní zda může užívání warfarinu ovlivnit moji plodnost. Děkuji...

Plodnost muže

Dobrý den, ve svých 7 letech jsem byl na operaci nesestouplého varlete s...

Plodnost po mýdle

Chtěla bych se zeptat, jestli má pravidelné používání intimního mýdla Lactacyd...

Plodnost ženy

Dobrý den paní doktorko, chtěla sem se zeptat ohledně těhotenství. Ne že bych...

Plodný hlen

Dobrý den, s manželem se skoro rok snažíme o dítě, ale zatím se nedaří. Měřím...

Plodný hlen v perimenopauze

Dobrý den, je mi 49 let a až do této doby jsem měla pravidelnou menstruaci....

Plododvá voda x moč

Dobrý den, jsem ve 32tt a čekám dvojčátka. Včera jsem se zvedla z pohovky, abych...

Plodová voda

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat na informaci ohledně předčasného...

Plodová voda

Dobrý den, jsem v 16.týdnu těhotenství, první ukončeno v 16.týdnu pro odtok...

Plodová voda

Dobrý den pane doktore, mohla bych se prosím zeptat, jak vypadá odtok plodové...

Plodova voda

Dobry vecer, jsem tehotna a rekli mi, ze mi budou brat plodovou vodu je mi 18..........

Plodova voda

Dobry vecer, jsem tehotna a rekli mi, ze mi budou brat plodovou vodu je mi 18..........

Plodová voda

Dobrý den pane doktore měla bych k Vám dotaz,který mě moc trápí,nyní jsem ve...

Plodová voda

Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem byla na 4D UTZ přesně 29+2 týdnu, paní doktorka...

Plodova voda

dobry den mela bych asi pro vas blby dotaz,ale potrebovala bych poradit, jsem...

Plodová voda v uších kojence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na plodovou vodu v uších kojence. Mám dceru,...

Plodové vejce 5+5

Vážený pane doktore, prosím o radu. Dnes jsem byla u svého gynekologa k...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Řídká stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala,zda může být způsobena řídká...

Vertigo

Dobrý den, již více jak 2 měsíce trpím závratěmi(jakoby pocit opilosti), brní...

Hallux rigidus

Dobrý den. Lékaři mně diagnostikovali hallux rigidus v pokročilém stadiu. Navrhují...

Rozbor moči - epitelie

Dobrý den, paní doktorko, na biochemii mi byl zjištěn výrazně zvýšený výskyt...

Systémový lupus

Dobrý den mám systémový lupus zaměřený momentálně na ledviny a ted mám z poslední...

Augmentin, játra, GMT

Dobrý den, lékař mi předepsal Augmentin 625 mg. Při jeho užívání jsem začal...

Zarudlý lesklý žalud, zarudlá předkožka a loupání (žmolky) žaludu

Dobrý den, již několik měsíců se nemohu zbavit potíží s přirozením. Žalud...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz obrázek -téměř celý...

Pohmatová bolest holenní kosti

Dobrý den, před půl rokem jsem při lyžování upadla na kámen a narazila přímo...

Červené skvrny nad kotníky

Už 4 roky mám nad kotníky červené fleky s fialovými žilkami, bolest mi nepůsobí...

Očkování proti meningokokovi

Dobrý den, prosím info - jaký typ vakcíny proti meningokokovi je nejvhodnější...

Bolest břicha a plynatost


Červené skvrny různě po těle


Pálení v dutině ústní, hořkost v ústech

Dobrý den,můj manžel se léčí teď již 2 roky s tím,že ho pálí v cele ústní dutině...

Bolesti a tlaky v konečníku

5,zužení prostory v useku C4-C5,zužení meziobratlprostory.Tam mám prý všechno...

Vyšetření prsu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně termografie prsu. Přesnost...

Kapavka - zánět varlat/nadvarlat

Dobrý den, jako jeda z komplikací kapavky je uváděn i zánět varlat/nadvarlat....

Bodavá bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych prosím poradit.Dnes poprvé jsem po celý den cítila strašnou...

Štítná žláza a dávka Euthyroxu

Dobrý den,chci se zeptat,beru každý den euthyrox 75 a výsledky z odběrů mám...

Zavřít reklamu