Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Po vykonání potřeby našel na stolici pruh červené krve

Psychika Matěj 16.7.2018

Dobrý den, včera jsem byl u lékaře-chirurga kvůli tomu, že jsem po vykonání potřeby našel na stolici pruh červené krve a také se na stolici nacházel místy takový krvavý žlutohnědý hlen. Jako kdybych na to plivl a bylo to krvavé. Poslední dny jsem měl tvrdší, ale pravidelnou stolici.
Velmi jsem se zděsil a vydal se k lékaři. Jeho závěr: susp. haemorhoides ani. Předepsal mi Detralex a Faktu (rektální čípky). Měl jsem podobný problém už i v březnu, bral jsem Ginkor a problémy vymizely. Poté v dubnu pro jistotu dělán test na skryté krvácení do stolice - negativní. Pak i kvůli něčemu jinému sedimentace - v pořádku.
Nyní se to ale zase objevilo. Od doktora jsem však moc nepochopil, jestli mohou hemoroidy způsobovat i ten krvavý hlen na stolici. Avšak se obávám, jestli to nemůže být něco závažnějšího než hemoroidy... Bojím se, aby to nebyl nádor konečníku nebo tlustého střeva. Jinak mi nic kromě výše uvedených problémů není - stolice je pravidelná, normální barvy, konzistence, tvaru. Akorát si nejsem jistý, jestli jsem 1 kg nezhubl... bojím se, abych nehubl dále, aby to nesouviselo s tou krví ve stolici a hlenem... jinak nic jiného nepociťuji. Diagnozu mi ale stanovil jen vyšetřením vlastní rukou.
1. Bojím se, že to hubnutí souvisí s tou krví a hlenem a že mám nádor... Mohl by to být nádor? Když mi byl před cca 2 měsíci dělána sedimentace, která byla v pořádku a ktera je prý zvýšená, když je v těle nádor?
2. Nemohl by krvavý hlen znamenat přítomnost nádoru? Ten hlen mě děsí snad více než krev... ten hlen jsem tam, když se mi to stalo poprvé, neměl
3. Je kolorektální karcinom v mém věku častý? Mám velký strach. Je mi 19 let.
4. Může krev ve stolici způsobovat něco jiného, co nemusel doktor prstem nahmatat? Bojím se, že by to mohl být právě nádor či POLYP... hlavně kvůli tomu hlenu.. nebylo ho nepatrné množství, ale ani hodně.
5. Může se v mém věku vyskytnout prekancerózní polyp?

Mám z toho hrozný strach, ještě zajdu k proktologovi, kde si můžeme i počkat bez objednání, ale je tam až za týden... Ale mám obavy, že mi tam najde nádor a můj život se úplně převratí... nedokážu si tu sitiaci představit...

Přeji hezký den a kdyžtak děkuji za odpověď na všechny mé otázky u čísel.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den Matěji, po tom, co jsme v posledních měsících řešili opakovaně Vaši obavu z nádoru pankreatu v souvislosti s hubnutím, poté strach z poruch paměti, neschopnosti učit se a podobně, kde VŠECHNO bylo jasně psychického původu u Vaší kancerofobie a celkově fobické úzkostní poruchy, jste nyní pojal podezření na nádor konečníku. Budu zodpovídat Vaše dotazy podle číslování, jak jste zadával, ale opět již po několikáté doporučuji především navýšit psychiatrickou medikaci a zintenzivnit psychoterapeutickou péči, protože je toto bludní kruh a nikam se v životě neposunete, pokud budete neustále hledat další a další možné nádory a prekancerózní stavy. Zásadně Vám to zhoršuje kvalitu života.
1. Hubnutí 1 kg, často i více, je běžná změna váhy během dne v závislosti na jídle, vyprazdňování, příjmu tekutin, pocení, proto ne, nejedná se o souvislost s jednorázovou krví a hlenem ve stolici a není to známkou nádoru. Sedimentace je zcela nespecifický ukazatel, který nám nic podstatného neříká, její normální hodnota je ale určitě pozitivní, nevylučuje ale nic z čeho máte obavy, v počátku nádorového onemocnění může být klidně normální.
2. Krvavý hlen by přítomnost nádoru znamenat mohl. Ale taky by mohl znamenat přítomnost hemoroidů, trhliny, divertiklů, divertikulitídy, nespecifických střevních zánětů, polypů či podráždění sliznice tužší stolicí a jiné.
3. Není, je ve Vašem věku RARITNÍ a zcela nepravděpodobní, zejména při negativní rodinné anamnéze.
4. Krev a hlen by přítomnost nádoru znamenat mohl. Ale taky by mohl znamenat přítomnost hemoroidů, trhliny, divertikulitídy, nespecifických střevních zánětů, polypů či podráždění sliznice tužší stolicí a jiné.
5. Polyp v konečníku je poměrně častým nálezem, byl by nejspíše hmatný při vyšetření per rectum a žádné další vyšetřování a pátrání není nutné. Proktolog bude dle mého stejného názoru a maximálně doplní rektoskopii/sigmoideoskopii, která Vás ale nejspíše neuklidní, protože se nejedná o vyšetření celého tlustého střeva, proto při vyloučení problému v konečníku, Vy budete hledat problém proximálněji v tlustém střevě. Proto pokud by proktolog přistoupil k endoskopii, doporučuji naléhavě udělat kompletní kolonoskopii, která bude pro Vás určitě vhodnější a přinese Vám spíše psychickou úlevu. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Krev po vykonání potřeby
Dobrý den, je mi 16 let a poslední dobou se mi vyskytne...
Po vykonání potřeby mám rudou krev na toaletním papíře.
Dobrý den, už pár let vždy jednou (někdy vícekrát po...
Světlá krev po vykonání stolice
Dobry den. Již tyden me trapy svetla krev(odkapaní)...
Krev po stolici
Dobrý den, je to cca. 3 roky co jsem měl veliké bolesti...
Krev po vykonání stolice
dobrý den,po vykonání stolice,sem měla světle červenou...
Krev ve stolici
Dobrý den,asi před měsícem jsem si v konečníku našel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po usnutí chrápu

Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak postupovat s danou problematikou....

Po usnutí se probudím s následnou dezorientací a panikou

Dobrý den, poslední dobou se mi stavá, že po usnutí se hned probudím, teda aspoň...

Po užití postinoru

Dobrý den,minulý týden v uterý(30.srpen) jsem měla pohlavní styk při kterém...

Po víkendu s přítelkyní mám nejspíše odřenou předkožku.

Dobrý den, po víkendu s přítelkyní mám nejspíše odřenou předkožku? Na části...

Po virovém onemocnení z prosince a března mi zústalo zahlenění

Dobrý den, v prosinci 2012 jsem pdodělal nějakou virózu (2 dny teplota, bolest...

Po vpichu mam na místě bouli

Dobrý den,chtěl bych se zeptat užívám rustovi hormon v pich provádím inzulinkou...

Po vrtání v zubu tepe

Dobrý den dnes jsem byl u svého zubaře s velkou bolesti zubu, byl hodně citlivý...

Po vyčůrání a otření je krev na papíru

Dobrý den nevím,zda je tento problém pro Gyn.nebo urologii.Maminka,nemohoucí...

Po vykonání potřeby mám rudou krev na toaletním papíře.

Dobrý den, už pár let vždy jednou (někdy vícekrát po sobě) za několik měsíců...

Po vyléčení mám stále tuto bakterií v sobě?

Dobrý den, asi před měsícem a půl mi byla zjištěna přítomnost chlamydie trachomatis...

Po vyndání kanyly mě bolí zápěstí

Dobrý den. Dne 18.10.2017 jsem podstoupila vyšetření gastroenterologické a...

Po vyndání krčních mandlí

Dobrý den Od mala jsem míval cca 4-6 angín ročně. Jsou to 3 roky co jsem si...

Po vyndání stehů

Dobrý den, v pátek mi byly vyndány stehy po odstranění pihy v obličeji. Po...

Po vypálení bradavice

Dobrý den, po vypálení bradavice a pozdějším odpadnutí puchýře mi připadá že...

Po vypití i malého množství tekutin se mi chce po pár minutách močit

Dobrý den, v posledních cca 3 měsících jsem si začínal všímat, že po vypití...

Po vyprázdnění se objeví na toaletním papíře krev


Po vyrážce tmavé fleky

Dobrý den, Před dvěma týdny se my na stehně objevila svědivá vyrážka,velke...

Po vysazení antikoncepce

Dobrý den , je to 11 měsíců co jsem vynechala antikoncepci a snažíme se s přítelem...

Po vysazení antikoncepce není menstruace

Dobrý den je mi 30let a po vysazení antikoncepce je to již 60dní od poslední...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Peyronieho choroba

Dobrý den pane doktore, je mi 39 let, mám penis zahnutý do leva viz. foto, zdá...

Peyronieho choroba

Dobrý den, myslím si že mám Peyronieho chorobu. Penis mám hodně zakřivený jako...

Migréna - léky

Dobrý den, už kdysi se mi stávalo, že jsem viděla "vlnky" přes pravé oko a...

Hlen v kuku


Migréna

Ahoj , už čtvrty den mě boli hlava jako kdybych mela migrenu ( bolí na levem...

Pevnost panenské blány

Dobrý den, co přesně určuje pevnost věnečku, tedy lepé řečeno jeho dlouhou životnost....

Migréna

Dobrý den, již 8 let se léčím s migrénou , jako profylaxi užívám convulex 300...

Pevnější svaly pánevního dna

Dobrý den, rada bych se zeptala, když máme s přitelem sex tak mi řekne že jsem...

Migréna

Dobrý den , Co mam delat když mam silnou migrenu ? Vzala jsem si třetí...

Orgasmus

Dosažení orgasmu u muže. Po pár letech bez sexu mám skvělou ženu a milenku,...

Pevná prsa

Dobrý den, ráda bych věděla jestli existuje nějaký přípravek na zpevnění a posílení...

Pevná vůle

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat měřím 162 cm a vážím 84 kg už mockrát jsem...

Pevná zubní náhrada.

Čeká mne náhrada chlopně. Můj Kardiolog doporučuje umělou chlopeň. Tato operace...

Brnění nohou na wc


Pevaryl

Dobrý den, dnes jsem byl u kožního a předepsal mi na tmavé fleky v podpaždí...

Hepatitida C

Dobry vecer chci se zeptat. Pred dvema dny jsem se dozvedela ze byvaly ma hepatitidu...

Hepatitida c

Dobry den pred desiati tyzdnami som mal nechraneny oralny styk ja som bol pasivny...

Petting

Dobrý Den, chtěl bych se vás zeptat ,zda je možné ,že moje přítelkyně je těhotná?...

Hepatitida C

Přeji pěkný den. Před 21 roky jsem při porodu dostala dvě transfůze krve. Nyní...

Hepatitida C

Dobrý den Při mé zdravotnické praxi mě poškrábala pacientka pozitivní na hepatitidu...