Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Po vyléčení mám stále tuto bakterií v sobě?

Simona 18.7.2018

Dobrý den, asi před měsícem a půl mi byla zjištěna přítomnost chlamydie trachomatis v aktivnim stádiu. Projevila se mi nevolnosti po jídle a špatnými jaterními testy. Držela jsem asi měsíc jaterní dietu. Byla jsem přeléčena azytromycinem 500 asi 3tydny léčba. Dietu už jsem tedy přestala řešit. Už týden mi je ale znova po jídle špatně. Je možné, že chlamydie byla vůči antibiotikum nějakým způsobem imunní a mám ji stále? Léčen byl i můj přítel, který to měl teprve v zacatku (dle slov paní doktorky). Po douzivani antibiotik jsme ale spolu meli nechráněno pohlavní styk a od té doby pravidelne. Taky bych se chtěla zeptat, zda po vyléčení mám stále tuto bakterií v sobě, jestli to není něco jako opar, který se vraci po každém oslabení organismu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, začnu od konce Vašeho zdělení. Ne, chlamýdie není něco jako opar, který se pravidelně při oslabení organizmu vrací. Užíváním antibiotik jste vyléčená a bakterie v organizmu není přítomná. Zdali byla rezistentní těžko říct, ale vzhledem k tomu, že po léčbě bylo období, kdy jste byla bez obtíží, řekla ba jsem, že jste rezistentní nebyla. Spíše by jsem viděla velký vliv na léčbu v dietě, kterou jste dodržovala a opětovný návrat potíží po tom, co jste dietu přestala řešit, jak píšete. Podle toho, že léčen byl i přítel by jsem předpokládala, že jste měla chlamýdiovou infekci v oblasti genitálu a že se spíše jednalo o koincidenci s trávicími potížemi, na které Vám stačila i samotná dieta. Takže jezte střídmě, nemusíte přísně dietně, ale vyhýbejte se tomu, po čem Vám není dobře a budete v pořádku. Kontrolní stěr Vám případně pro Váš klid ošetřující gynekolog provést může, domluvte se s ním. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Mám stále bolesti v žalud...
Mám stále bolesti v žaludku,Helicobacter pylori.děkuji
Stálé nemocná....
Dobrý den, měla bych na vás dotaz. v minulosti jsem...
Soustavný výskyt bakterií a hlenu v moči
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co značí soustavný...
Riziko přenosu bakterií na dítě
Dobrý den, mámě (62 let) našli ve výtěru z krku Haemophilus...
4 měsíce a mám stále problémy
Dobrý den, prosím o radu ohledně mého zánětu spojivek,...
Mám kotník stále trochu oteklý
Dobrý den. Před třemi týdny jsem hrál fotbal a protihráč...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Po usnutí se probudím s následnou dezorientací a panikou

Dobrý den, poslední dobou se mi stavá, že po usnutí se hned probudím, teda aspoň...

Po užití postinoru

Dobrý den,minulý týden v uterý(30.srpen) jsem měla pohlavní styk při kterém...

Po víkendu s přítelkyní mám nejspíše odřenou předkožku.

Dobrý den, po víkendu s přítelkyní mám nejspíše odřenou předkožku? Na části...

Po virovém onemocnení z prosince a března mi zústalo zahlenění

Dobrý den, v prosinci 2012 jsem pdodělal nějakou virózu (2 dny teplota, bolest...

Po vpichu mam na místě bouli

Dobrý den,chtěl bych se zeptat užívám rustovi hormon v pich provádím inzulinkou...

Po vrtání v zubu tepe

Dobrý den dnes jsem byl u svého zubaře s velkou bolesti zubu, byl hodně citlivý...

Po vyčůrání a otření je krev na papíru

Dobrý den nevím,zda je tento problém pro Gyn.nebo urologii.Maminka,nemohoucí...

Po vykonání potřeby mám rudou krev na toaletním papíře.

Dobrý den, už pár let vždy jednou (někdy vícekrát po sobě) za několik měsíců...

Po vykonání potřeby našel na stolici pruh červené krve

Dobrý den, včera jsem byl u lékaře-chirurga kvůli tomu, že jsem po vykonání...

Po vyndání kanyly mě bolí zápěstí

Dobrý den. Dne 18.10.2017 jsem podstoupila vyšetření gastroenterologické a...

Po vyndání krčních mandlí

Dobrý den Od mala jsem míval cca 4-6 angín ročně. Jsou to 3 roky co jsem si...

Po vyndání stehů

Dobrý den, v pátek mi byly vyndány stehy po odstranění pihy v obličeji. Po...

Po vypálení bradavice

Dobrý den, po vypálení bradavice a pozdějším odpadnutí puchýře mi připadá že...

Po vypití i malého množství tekutin se mi chce po pár minutách močit

Dobrý den, v posledních cca 3 měsících jsem si začínal všímat, že po vypití...

Po vyprázdnění se objeví na toaletním papíře krev


Po vyrážce tmavé fleky

Dobrý den, Před dvěma týdny se my na stehně objevila svědivá vyrážka,velke...

Po vysazení antikoncepce

Dobrý den , je to 11 měsíců co jsem vynechala antikoncepci a snažíme se s přítelem...

Po vysazení antikoncepce není menstruace

Dobrý den je mi 30let a po vysazení antikoncepce je to již 60dní od poslední...

Po vysazeni antikoncepce se nedostavila menstruace

Dobry den ! 17.9 jsem vysadila po 3 letech pravidelneho uzivani antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chci si udělat tetování na předloktí, beru 2x denně ( ráno a večer) 25 mg léky Eliquis

Zdravím, chci si udělat tetování na předloktí (už tetovanej jsem, ale před plicní...

Zvýšené hodnoty ALT a AST

Dobrý den, již delší dobu mám zvýšené hodnoty ALT a AST. Nemám nadváhu, nepiji...

Bolest v lýtku po protažení

Silná bolest v noze Dobrý den~ Ráda bych se zeptala na jednu věc co se mi...

Ztráta čichu při rýmě


Strach z pohlavní choroby


Klacid a brufen


Stres

Dobrý den. Můj problém je že jsem strašný hypochondr a nesnáším to a nevím jak...

Pupínky na zadku

Dobrý den, mám dlouhodobější problém. Tvoří se mi pupínky na zadku. Nijak nesvědi,...

Snížená funkce štítné žlázy a jód

Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné žlázy, doktorka to sledovala...

Neustálé nucení na močení


Přechod z jedné antikoncepce na druhou

Dobrý den, nyní užívám antikoncepci Chloe a budu přecházet na Lindynette...

Escitil a Triticco

Dobry den... Beru Escitil 10 mg rano a Triticco celou tabletu na noc. Triticco...

Svědivé pupínky na zadku

Dobrý den, pane doktore. Objevily se mi na zadku svědivé pupínky, tak Vás chci...

Triticco

Dobrý den,prosim vas za jak dlouho vznikne zavislost na triticu? Uživam 1 tabletu...

Pálení nad kolenem

Dobrý den, už dlouhou dobu mě pálí a bolí nad kolenem v oblasti asi 5 cm nad...

Nebolestivé vřídky na penise

Dobrý den, asi týden mě trápí problém, když jsem na předkožce našel 3 vřídky,...

Výrůstky na stydkém pysku

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat na můj problém.Asi před 2 dny se mi na velkém...

Počůrávání u dospělých

Dobrý den chci se zeptat přítel-23let má problém s tím,že spí tak tvrdě,že se...

Průjem


Nevolnost po pivu

Dobrý den, je mi 16 let a 10.12 jsem vypila za 1 hodinu 3 litry piva gambrinus...

Zavřít reklamu