Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pocit houpání a nestability

Mozek a nervy Tereza 21.7.2018

Dobrý den, již 2 mesícem mne trápí pocit houpání a nestability. Byla jsem na vyšetření ORL vše negativní. Dále také MR mozku, také bez nálezu. Byly mi udělány odběry krve na Boreliozu a výsledky vyšly hraniční, byly mi předepsány antibiotika Doxyhexal 1x denne 200mg. Antibiotika beru již 8 den a potíže se spíše zhoršují. Chci se zeptat, zda je to normální reakce na antibiotika? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Vaše potíže mohou mít hodně příčin. Je potřeba vyloučit onemocnění ucha (což již proběhlo). Další příčinou jsou neurologická onemocnění (na MR mozku ale byly vyloučeny příčiny jako roztroušená skleróza, cévní malformace, nádory apod.). Dále je potřeba vyšetření očním lékařem (poruchy zraku také mohou vyvolávat potíže). Dále je potřeba se zaměřit i na oblast krční páteře (při blokádě krční páteře se mohou vyskytnout příznaky jako točení hlavy, nevolnost, nestabilita apod.). Příčina potíží může být i v interním onemocnění (vysoký či nízký tlak, onemocnění srdce, poruchy rytmu, onemocnění štítné žlázy, dehydratace, anémie- tedy nedostatek červených krvinek, a dále mnoho druhů infekcí - např. chřipka, spalničky atd., a dále onemocnění provázená horečkou). Příčin je tedy opravdu mnoho a je potřeba Vás komplexně vyšetřit. Já mám málo informací, abych mohla určit nejpravděpodobnější příčinu. Dle toho, co píšete, by příčina neměla být v ORL oblasti. Pokud tedy potíže trvají, je potřeba pátrat po dalších příčinách.
Po antibiotikách Doxyhexal (což je lék standardně používaný na boreliózu) se poměrně často vyskytují nevolnosti, průjmy. Z tohoto důvodu doporučím probiotika. Potíže stran nestability by se po antibiotikách zhoršovat neměly. Pokud se potíže zhoršují, je potřeba znovu navštívit lékaře a pátrat po dalších příčinách Vašeho zhoršeného zdravotního stavu stavu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Nováková

Specializace: Neurologie, Rehabilitační lékařství‎, Celostní medicína (Psychosomatika) Pracoviště: Lékařská poradna Ave-Vita-Mea

Dobrý večer, z neurologického hlediska může být nestabilita projevem mnoha příčin. Ty popsala již praktická lékařka,která vám odpověděla přede mnou.
Reakce na antibiotika , která by se projevovala závratěmi, mi není známa.

s pozdravem NOJ

Související dotazy

"Houpání" těla
Dobry den, chtěla bych se poradit jak předcházet houpání...
Krční a zádové svalstvo,
Dobrý večer, chci požádat o radu. Mám problém s krční...
Pocity nestability
Dobrý den píšu jako člověk který už v 28 letech začíná...
Nevolnosti pri houpání a skákání
Dobrý den, asi před rokem mi začalo bývat hodně zle...
Nestabilita
Dobrý deň. Na MRI mi bolo zistené poškodenie ACL,...
Nestabilita kolena
Dobrý den. Mala som úraz kolena, po ktorom som bola...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pocit horečky obličeje

Dobrý den, mam takový to dotaz ns obtíže asi cca jeden týden az 10 dní mam v...

Pocit horečky, osláblost

Dobrý den, odjakživa mám slabou imunitu, i přes to že jsem užíval nejrůznější...

Pocit horka na hrudi

Dobrý den, posledních pár dní mám zvláštní nepříjmný pocit horka na hrudníku....

Pocit horka na hrudi

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na tento problém. Večer pocit tíhy na hrudi,...

Pocit horka v lýtku

Dobrý den,již týden mám problém s levou nohou v lýtku.Občas mi projede pocit...

Pocit horka v nohou

Dobrý den, nevím jestli tento dotaz patří do praktického lékařství... Poslední...

Pocit horka v pravé noze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, již 3. den mám pocit horka v pravé noze,...

Pocit horka, na zvracení, bolest hlavy a teplota 34st C

Dobrý den, je mi 41 a jsem maminka na mateřské dovolené. Včera me vylekal můj...

Pocit horkosti pri polykani

Ai mesic mam pri polykani jidla pocit horkosti v krku. Myslela jsem, ze mam...

Pocit horkosti v hlavě

Dobrý den, už delší dobu mě trápí jedna věc. Někdy mám pocit, jakoby mi něco...

Pocit hrudky v krku

Dobrý den, již asi 3 dny mám pocit hrudky v krku. A nevim jestli je to jen nachlazení...

Pocit husí kůže

Dobrý den, paní doktorko. Již třetí den zažívám několikrát denně jakýsi podivný...

Pocit hybani se

Jiz rok a pul mam pocit,ze stojim a hybu se ze strany na stranu. Neurologicky...

Pocit chladného bodu na ruce

Dobrý den,můj manžel má druhý den pocit,že ho "studí" malá plocha asi o velikosti...

Pocit chladu

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat, jak casto by se mela vysetrovat...

Pocit chladu

Dobry den pani doktorko, dekuji za odpoved. Radeji si stitnou zlazu necham zkontrolovat...

Pocit chladu

Dobry den pani doktorko, pred cca 3 tydny jsem Vam psal, jesli pocit chladu...

Pocit chladu

Dobrý den, měříme 175 cm a vážím 60 kg. Už druhý rok mám problém se studenými...

Pocit chladu na hrázi při běhání

Dobrý den, již delší dobu mě trápí takový neobvyklý problém a to, že při běhu/jízdy...

POcit chladu na stehně

Dobrý den, chtěla bych se poradit, jak moc bych měla řešit své potíže. Již...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené mandle

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem, neboť už nevím jak dál......

Nespavost


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Svrab


Ztráta pigmentu

Dobrý den, na penisu se mi udělali bílé skvrny dost mě to vyděsilo. A jelikož...

Riziko nakažení od nosiče MRSA v nose a krku


Vysazování Mirtazapinu

Dobrý den, prosím o radu- před 1 rokem jsem začal brát antidepresiva (mirtazapin...

Pravidelné ranní bolesti břicha


Změna charakteru menzes a vliv stresu

Dobrý den, je mi 42 let , jsem bezdětná a neberu antikoncepci. Menstruaci mám...

Natekla leva mandle

Dobry den, od vcerejska me trapi zdurela leva mandle, pricemz tam prava je v...

Zlatý stafylokok v rukou, krku a konečníku

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zlatého stafylokoka, jedná se o to, že mi...

Hyperplazie sliznice maxilární dutiny


Vysazení mirtazapinu

Dobrý den. Nedávno sem vysadila antidepresiva (mirtazapin sandoz) a chtěla bych...

Krev z ucha


Chlamydie


Svrab


HPV infekce

Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce. Bohužel ji ale má i...

Svalové záškuby

Dobrý den, chtěla bych poradit, a zjistit Váš názor na můj stav. Minulý rok...

MS o 8 dní dříve

Dobrý den, mám dotaz :) ... poslední MS jsem měla od 08.06. - 12.06. ... mívám...

Krev a bílkovina v moči


Reklama