Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Podezření na přemnožení kvasinek

Daniel . 24.6.2014

Dobrý den Trápí mě poměrně velké množství různých zdravotních problémů, některé trvají stále, některé se vyskytují jen některé dny. Vše u mě začalo asi před dvěmi měsíci, poté co jsem jeden celý víkend opravdu nadměrně konzumoval alkohol a skoro vůbec nic nejedl, celý další týden mě bolelo u žaludku a celkově to byla taková stěhovavá bolest pod žebry, někdy na pravě straně, někdy uprostřed, někdy na levé, celý týden mě také pálily oči a měl jsem je podrážděné a motala se mi hlava a celkově sem cítil velkou slabost, po návštěvě lékaře mi byly předepsán cinarizin na zmírnění bolestí a motání hlavy, po týdnu ležení se vše zlepšilo, následně po opětovném nástupu do práce opět zhoršilo do původního stavu, následně potom zase po nějáké době ležení se to zlepšilo, už v tuto dobu jsem získal podezření na to že mám v celém těle přemnožené kvasinky, mám takový bílý povlak na jazyku, často mám zimnici, studené končetiny, suchou kůži na rukách která se mi loupe,divný zápach z úst po ránu, mírné bolesti zadní části hlavy a krku, celkově mám takové jakoby zamlžené myšlení, někdy mám velký problém se soustředit, některý den je to lepší, jindy zase horší, během této doby jsem si také všimnul že mě často vyčerpá i chůze dlouhá cca 6 km, často mívám během toho i rychlý tep srdce kolem 90-110, a často v tu chvíli cítím takové celkové napětí, nebo vnitřní pnutí a na rukách se mi často objeví červené flíčky pod kůží(kvůli překrvení, nebo srážení krve to nevím) v klidu naopak se mi někdy stává že mám tep 55-60, když běžím po chvíli se u mě objeví mírné motání hlavy a zmatenost a dlouho mi poté trvá než se srdce zase uklidní, v mládí jsem hodně sportoval, ale posledních 5 let vůbec, žil jsem dost nezdravě, přeháněl to hodně s pitím a kouřením, dále velmi často mívám záněty nosních dutin ale ty trvají maximálně tak 2 dny a sám si je doma vyléčím, a také občas kašlu ale tak jenom 5 krat denně. Některé dny se mi také blbě dýchá. Celkově některé dny jsem na tom hodně špatně, že mám problémy zvládat náročnější věci a jindy je vše zase docela v pořádku. Dva měsíce už teď nepiji ani nekouřím, snažim se jíst jídla bez bílé mouky, cukru, a jídel co překyselují, od té doby bolesti břicha ustaly a únava už není tak hrozná ale bolesti hlavy, pálení očí, jakoby zamlžené vnímání okolního světa se vyskytuje pořád v různé míře. Celkové mám často pocit na omdlení ale ještě se mi to za tu dobu nestalo. Na té akci jsem se koupal ve studené vodě a poté na sobě měl v chladu dlouho mokré oblečení. Mám tedy podezření na přemnožení kvasinek v celém těle a potvrdil mi to i domácí test se slinami, kdy mi z hladiny sliny klesly na dno skleničky. Tlak mám kolem 125/75. Může jít o přemnožení kvasinek? Nebo to může být i nějáké jiné autoimunitní onemocnění (borelióza, celiakie, kl.encefalitida, chlamidie atd?) nebo nějáká porucha související s krví?. Omlouvám se za příliš dlouhý popis a předem moc děkuji za odpověď. Daniel

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, Vaše projevy jsou velmi různorodé a bez řádného vyšetřen nelze vyslovit konkrétní diagnosu. Doporučovala bych Vaše problémy konzultovat s praktickým lékařem, který dle vyšetření rozhodne zda-li je nutné vyšetření u specialisty . Neupínala bych se na kvasinkou infekci, domácí testy jsou nespolehlivé a v malém množství se kvasinky na sliznicích mohou vyskytovat zcela fyziologicky a jejich přítomnost nemusí znamenat příčinu Vašich obtíží. Pokud se na zavedené dietě cítíte lépe, tak v ní pokračujte, můžete přidat ještě probiotika.

Související dotazy

Premnozeni kvasinek?
Dobry den. Cca 2x za rok mam plisen mezi prsty na nohou,...
Kvasinky
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít...
Kvasinky?
Dobry den. Jsou toto kvasinky? Viz foto. Pochva uvnitr...
HAC a kvasinky
Prosím o radu a pomoc! Už půl roku se mi každý měsíc...
Kvasinky
Dobrý den, už delší dobu mám problém s kvasinkami,...
Kvasinky
Dobrý den, zhruba před rokem jsem si vzala v jednom...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na PCOS

Dobrý den, po několika letech jsem se rozhodla v 18 vysadit antikoncepci. Po...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobrý den, je mi 15 let a na předkožce mám jakési pupínky, které se nerozšířují...

Podezření na pohlavní chorobu

V neděli jsem měl náhodný nechráněný pohlavní styk. V úterý ráno se na jazyku...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobry den, můj dotaz se týká pohlavních chorob. S přítelem máme vztah na dálku,...

Podezření na pohlavní chorobu

Dobrý den, pred 2 týdny se u mě projevilo pálení v močové trubici, 2 dny na...

Podezření na pohlavní nemoc

Dobrý den, mám strach, že nejsem v pořádku. 16.9. jsem byla u gynekologa, svědily...

Podezření na pohlavni nemoc

Dobrý den pane doktore, jsem heterosexual a nechráněný pohlavní styk jsem měl...

Podezření na pohlavní nemoc

Dobry den, asi pred 3 tydny jsem mel nechraneny sex (pouze oralni), cca po dvou...

Podezření na pohlavní nemoc či bradavice

Dobrý den, asi před týdnem se mi na penisu objevila bílá tečka (viz foto), která...

Podezření na prodělanou mozkovou příhodu, krátkodobá ztráta vizu, popis RTG páteře

Prosím o přeložení do češtiny. RTG-sin. konvexní skolioza, napřímená lordoza,...

Podezření na přetrhlý křížový vaz

Dobrý den, chci se zeptat pokud mám podezření na přetrhlý křížový vaz, tak jestli...

Podezření na příušnice

Dobrý den, Psal jsem vám včera že mám nateklé uzliny u ucha ( spoluhrac to...

Podezření na psychické neléčené problémy bratra

Dobrý den, rád bych se zeptal jaké jsou možnosti když můj 35 letý bratr žije...

Podezření na rakovinu kůže

Dobrý den, mamka si během návštěvy u nás začala stěžovat na bolest znaménka,...

Podezření na rakovinu oka

Dobrý den. Je mi 18 let a narodila jsem se s šedým zákalem na obou očích. V...

Podezření na rakovinu prsu

Vážený pane doktore Je mi 14 let jsem kluk, ovšem mám podezření na to, že mám...

Podezření na rakovinu tl. střeva

Dobrý den. Je mi 44 let. Zhruba před měsícem jsem zaznamenal první bolesti...

Podezření na rakovinu tlustého střeva

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat již několik let mám problém s trávením, kdy...

Podezření na rakovinu vaječniķu

Dobrý den, před rokem jsem ležela v nemocnici, kde mi našli cystu na levém vaječniků....

Podezření na rakovinu varlete.

Dobrý den, k mému problému: na levém varleti jsem začal pozorovat něco, co bych...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět nadvarlete


Bustural


Počurávání

dobrídem cose nosí na počurávání

Vyrážka v oblasti konečníku


Vyrážka s puchýřky


Zapomenutá pilulka


Coca cola u dětí


PhDr. Milan Štěpanovič

Ordinace klinického psychologa

Tahání, napěti a otok varlete


Borelióza


Nalez z EEG

Dobry den, v roce 2011 mi byla diag. panicka porucha. Již skoro 3 roky jsem...

Puzlování u oka


Cysty


Hnědý výtok po menstruaci


Zarudlá předkožka


Vyrážka na penisu


Dulek na cele


Tabák ničí žíly, nekuřte!


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×