Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Podezření na zápal plic

Plíce, dýchání Romana 6.11.2019

Dobrý den, v pátek jsem byla u obvodního lékaře s podezrenim na bakteriální rýmu spojenou s kašlem, při poslechu mi ale bylo řečeno, že se zřejmě jedná o zápal plic (výrazné temneni na L straně plíce, do 1/2 vrzot), byla mi předepsala ATB Klacid 500g na 10 dní, avsak CRP pouze 12. V pondělí (tj. 3 dny po užívání ATB) jsem byla na rentgenu plic, kde mám napsáno drobná cípatá adheze na levé bránici, jinak normální nález na nitrohrudnich orgánech. Chápu to dobře, že se jedná o jakési srůsty, které mohli vzniknout po prodělaném zánětu? Musí se nějak řešit nebo zmizí sami? A poznám podle této zprávy, zda se opravdu jednalo(jedná) o zápal plic? Ještě dodám, že jsem kromě kašle a rýmy neměla žádné jiné obtíže, jako například horečku. K lékaři jdu na kontrolu v pondělí. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Romano.
Dle rentgenového nálezu adheze znamenají jakoby vazivový pruh - srůst...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Anna Prchlíková


Vážená Romano, na rentgenu je popsána adheze v dolní části pravé plíce, možná po proděla...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zápal plic
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jak se umírá na...
Zápal plic
Dobrý den, syn 15 let kašel ne moc silný a horečky...
Zápal plic a cestování po zaléčení
Dobrý den, manželovi před týdnem diagnostikovali oboustranný...
Zápal plic a rentgen
Dobrý den,mohu se zeptat zda na rentgenu vidí zápal...
Podezření na zápal plic, terapie
Dobry den. Mela jsem anginu a p. doktorka mi napsala...
Zápal plic
Dobrý den.Jsem už 2 měsíce v prac.neschopnosti.Lékař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na Varikókelu

Dobrý den. Je mi 13 let a mám podezření na varikókelu na pravé části levého...

Podezření na vdechnutí žvýkačky

Dobrý den, Příjde mi, že jsem usnul se žvýkačkou a když jsem se vzbudil, tak...

Podezření na vrozenou vadu

Dobrý den..dnes nas cekal šok na UZ...prosím o objasnení trochu..je nutný odber...

Podezření na výhřez ploténky

Dobrý den, obracím se na Vás, jelikož si už prakticky nevím rady. Déle než 3...

Podezření na výhřez ploténky

Dobrý den, můj dotaz je rozsáhlejší a vím že sním musím jít k doktorovi.. Ale...

Podezření na zánět

Dobrý den, tento měsíc jsem nedostala menstruaci a mám výtok, který je jiný...

Podezření na zánět ledviny

Dobrý den, reaguji na tento dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cotrimoxazol-al-forte-95353...

Podezření na záněť střev

Dobrý den, je mi 23 let. Poslední 3 měsíce objevuji po vykonání velké potřeby...

Podezření na zánět střev

Dobrý den, je mi 23 let. Už 3. měsíc občas pozoruji ve stolici výskyt malého...

Podezření na zánět v uchu

Dobrý den, před 2 dny jsem pociťovala po ráno opravdu silnou bolest v pravém...

Podezření na zápal plic, terapie


Podezření na zlomené žebro

Dobrý den, jsem muž, 30 let, již pět měsíců mě trápí nepřetržitá a intenzivní...

Podezření na zlomeninu hrudního obratle

Dobrý den, Pred 3 dny jsem upadl na lyžích, v tu chvili mě nic nebolelo, po...

Podezření na zvýšenou funkci štítné žlázy

Dobrý.Mám 34 a včera mi namerali v krvi nejakú nízku hladinu ths som tehotná..vôbec...

Podezření na žaludeční vředy


Podezření na žilní trombózu nohy

4 měsíce nelze došlápnout na celou plochu chodidla jen na patu.Otok lýtka, otok...

Podezření na žloutenku

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz směřující k játrům. Když jsem si četl...

Podezření nádoru na mozku

Dobrý večer,mám strach z nádoru na mozku. Už nějakou dobu koktám,většinou když...

Podezření pohlavní nemoci

Zdravím mám obavu z pohlavní nemoci nevím jak to popsat a navíc stydím se s...

Podezření s boreliozy

Dobrý den,paní Doktorko, Chtěl bych Vás poprosit o váš názor už asi 3 týdny...