Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Podezření na zápal plic, terapie

Plíce, dýchání Jirina 1.12.2016

Dobry den. Mela jsem anginu a p. doktorka mi napsala Amoksiklav 1g. Baleni jsem dobrala cele (14 tablet 1 po 12 hod.). Tyden po dobrati jsem jeste lezela. Beru echinaceu, vitamin c a probiotika. Na posledni kontrole jsem doktorce rikala, ze me skrabe po ranu cca na miste jak je jamka mezi klicnima kostma. P. doktorka se mi podivala pouze do krku. Sla jsem do prace a po tydnu me rano zaclo vyrazneji skrabat a ptestavala jsem mluvit. Vysoke horecky 39,5 ibalgin nesrazel az zabal. P. doktorka me poslechla a rikala, ze ma pocit ze neco slysela na spodni strane zeber a ze by se z toho mohl vyklubat zapal plic. Napsala mi znovu amoksiklav 1g po 12 hod a jeste klacid 500mg po 24 hod. Leky beru 2,5 dne a projevil se mi prujem, skrka mi v brise.... Mam sileny kasel az mi tecou slzy a nemuzu spat. Pri kasli me boli na hrudniku. P. doktorka me poslouchala pouze na zadech. Nejsem si ja ani ma rodina jista postupem p. doktorky. Nevim zda nasadit stejna antibiotika co pred tydnem jsem dobrala je spravne a stejne tak ten poslech. Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud měla paní doktorka podezření na zápal plic, nasadila antibiotika podle nejčastějších původců zápalu plic. Amoksiklav se dává na pneumokoka (jako typického původce zápalu plic), Klacid se zas dává pro atypické původce zápalu plic (jako Mykoplazmata, Chlamydie). Bohužel jako nežádoucí účinek antibiotik je nejčastěji průjem, protože antibiotika ovlivní i naší přirozenou střevní mikroflóru. Proto je vhodné užívat zároveň s antibiotiky i probiotika. Průjem (pokud není opravdu nesnesitelný a spojený se zvracením) není důvodem vysazení již započaté léčby. Pokud máte suchý dráždivý kašel, jsou vhodné kapky např. Ditustat, Stoptussin (pokud by toto nepomáhalo, připadá v úvahu ještě Codein, ale ten je na lékařský předpis). Pokud vykašláváte hleny, je vhodný např. Ambrosan. Co se týče poslechu- vepředu jsou slyšet většinou jen vrzoty- pokud má člověk produktivní vlhký kašel (a nemusí se jednat o zápal plic, stejně je tomu i pří zánětu průdušek). Při zápalu plic jsou typicky slyšet vzadu (a po stranách) na hrudníku, při jeho dolním okraji, tzv. chrůpky. Přeji brzké uzdravení BB.

Související dotazy

Zápal plic
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jak se umírá na...
Zápal plic
Dobrý den, syn 15 let kašel ne moc silný a horečky...
Zápal plic a cestování po zaléčení
Dobrý den, manželovi před týdnem diagnostikovali oboustranný...
Zápal plic a rentgen
Dobrý den,mohu se zeptat zda na rentgenu vidí zápal...
Příznaky zápalu plic
Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo...
Podezření na zápal plic
Dobrý den, v pátek jsem byla u obvodního lékaře s podezrenim...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na Varikókelu

Dobrý den. Je mi 13 let a mám podezření na varikókelu na pravé části levého...

Podezření na vdechnutí žvýkačky

Dobrý den, Příjde mi, že jsem usnul se žvýkačkou a když jsem se vzbudil, tak...

Podezření na výhřez ploténky

Dobrý den, obracím se na Vás, jelikož si už prakticky nevím rady. Déle než 3...

Podezření na výhřez ploténky

Dobrý den, můj dotaz je rozsáhlejší a vím že sním musím jít k doktorovi.. Ale...

Podezření na zánět

Dobrý den, tento měsíc jsem nedostala menstruaci a mám výtok, který je jiný...

Podezření na zánět ledviny

Dobrý den, reaguji na tento dotaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/cotrimoxazol-al-forte-95353...

Podezření na záněť střev

Dobrý den, je mi 23 let. Poslední 3 měsíce objevuji po vykonání velké potřeby...

Podezření na zánět střev

Dobrý den, je mi 23 let. Už 3. měsíc občas pozoruji ve stolici výskyt malého...

Podezření na zánět v uchu

Dobrý den, před 2 dny jsem pociťovala po ráno opravdu silnou bolest v pravém...

Podezření na zápal plic

Dobrý den, v pátek jsem byla u obvodního lékaře s podezrenim na bakteriální...

Podezření na zlomené žebro

Dobrý den, jsem muž, 30 let, již pět měsíců mě trápí nepřetržitá a intenzivní...

Podezření na zlomeninu hrudního obratle

Dobrý den, Pred 3 dny jsem upadl na lyžích, v tu chvili mě nic nebolelo, po...

Podezření na zvýšenou funkci štítné žlázy

Dobrý.Mám 34 a včera mi namerali v krvi nejakú nízku hladinu ths som tehotná..vôbec...

Podezření na žaludeční vředy


Podezření na žilní trombózu nohy

4 měsíce nelze došlápnout na celou plochu chodidla jen na patu.Otok lýtka, otok...

Podezření na žloutenku

Dobrý den, měl bych na Vás dotaz směřující k játrům. Když jsem si četl...

Podezření nádoru na mozku

Dobrý večer,mám strach z nádoru na mozku. Už nějakou dobu koktám,většinou když...

Podezření pohlavní nemoci

Zdravím mám obavu z pohlavní nemoci nevím jak to popsat a navíc stydím se s...

Podezření s boreliozy

Dobrý den,paní Doktorko, Chtěl bych Vás poprosit o váš názor už asi 3 týdny...

Podezření z rakoviny

Dobrý den, prosím o Váš názor na tyto příznaky u: muž-věk 70 let silný kuřák...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Skripnuty nehet po odpadnuti je nehet hrbolaty

Dobry den, pred 10 dny jsem si hodne priskripla prst u ruky do dveri ( presne...

Křeče nohou v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32tt a poslední ca 2t mám až nesnesitelné křeče nohou od...

Bolest ledvin a podbřišku


Přechod z Triquilaru na Softine

Dobrý den, chci se zeptat jestli jsem začala užívat správně antikoncepci Softine....

Absces

Dobrý den, už 2 týdny mám problém s 'podkožním akné', je to velka boule,...

Bolest krku

Dobrý den, Před týdnem jsem se začal cítit slabě a jen mírně mě bolelo v...

Červené fleky ze stresu

Dobry den. Pri nadmernem stresu se mi na krku a obliceji tvori cervene fleky,ktere...

Cysta na játrech a vaječníku


Bolest devitalizovaného zubu

Dobrý den, již nějakou dobu mě bolí okolí mrtvého zubu, na rentgenu však není...

Bulka v prsu a loupání kůže u bradavky

Dobrý den obracím se na vás s dotazem týkající se me dcery.Teď v listopadu...

Cukání svalů uvnitř břicha


Bolesti břicha a častá stolice po ránu

Dobrý den, ráno se mi stává, že mě boli v podbříšku ,jako kdyby měla při menstruace...

Antibiotika v práci


Hnědý a krvavý výtok

Dobry vecer, vysadila jsem na mesic antikoncepci pak jsem dostala menstruaci...

Svědění kůže + po poškrábání se objeví "šlehance"

Dobrý den. Už před několika týdny se mi objevil tento problém, ale nevěnoval...

Bolest zad a břicha

Dobrý den, již jsou tomu dva týdny, kdy pociťuji bolest zad a současně bolest...

Předávkování Helicidem

Co se stane když sním 8 kusů Helicidu naráz ? ..

Krevní obraz

Dobrý den, prosím o informace, k těmto hodnotám laboratorního vyšetření u syna...

Bolest pod uchem u čelisti

Přeji hezký den, včera večer mě začalo bolet pod levým uchem (u čelisti). Místo...

Bolest a tlaky hlavy


Reklama