Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Porfyrie

Vnitřní lékařství J. Sedláček . 5.1.2010

Dobrý den. Určování porfyrií bývá někdy obtížné. Říká se, že úspěchem je na porfyrii vůbec pomyslet. V základním porfyrickém vyšetření se mi jednorázově objevilo mírné zvýšení porfobilinogenu. Může se takový nález vyskytnout u zdravých lidí nebo je to nevýrazný projev akutní intermitentní porfyrie? Patří k příznakům porfyrie Raynaudův syndrom a tetanický syndrom? Mám oba syndromy a souvislost s jinými nemocemi byla vyloučena. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokud byla hladina porfobilinogenu zvýšena pouze jednorázově a navíc ji neprovázely žádné klinické příznaky, není třeba mít strach. Přesto by ale bylo vhodné provést několik pravidelných kontrol + kompletná vyšetření, zda není pourucha některého z "hemových" enzymů. Hezký den.

Související dotazy

Porfyria cutanea tarda
Dobrý den chtěla bych vědět jak se léčí porfyrie,jaké...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poraněný prst

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co mám asi očekávat. V sobotu 16.7. to bylo...

Poraněný prst

Dobrý den, syn si pořezal o kámen prostředníček na ruce, docela úzká ranka ale...

Poraněný sval

Dobrý den, hraji fotbal a při špatném procvičení mě začal bolet stehenní sval,...

Poraneny zalud

Dobrý den. Před třemi měsíci jsem měl styk s partnerkou, při kterém jsem se...

Poranněí o rezavý plot

Dobrý den, dnes jsem se poranila o rezavý plot, tekla mi krev...ránu jsem sice...

Porázka ci alergia?

Mam 25, mam diagnostikovanu alergiu okrem ineho aj na chlad. Nielkedy je to...

Porblémy s kondomem

Dobrý den,Vaše pořešdchozí rada, je užitečná, určitě to udělám,tak že buď počkáme...

Poresekční pseudocysta na mozku

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem 3 roky po operaci...

POREZALA SEM SE KOLEM VAGINY

Dobrý den , mam takový problem . Nechtěne jsem se rizla při holní kolem...

Porfyria cutanea tarda

Dobrý den chtěla bych vědět jak se léčí porfyrie,jaké léky mám užívat a kdo...

Porno

Dobrý den, zjistila jsem, že můj přítel sleduje porno. Jsme spolu teprve dva...

Porno

Dobrý den, s přítelem jsem necelá 2 roky. Asi po roce jsem zjistila, že se dívá...

Porno a vztah

Chtěla bych se prosím zeptat ohledně problematiky závislosti na pornu. Po pročtení...

Porno vs. přítelkyně

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu. S přítelem budeme spolu cca 2 roky a je...

Pornografie

Dobrý den, před pár dny se se mnou rozešel přítel (37 let, mě 27) po pěti měsících,...

Pornografie ve vztahu

Dobrý den, jsme s přítelem spolu 4 roky. První 2 roky našeho vztahu byl sex...

Pornoherci

dobry den, jakto ze porboherci porad toci porna a nemaji zadnou pohlavni nemoc?...

Poroblém s erekcí

Dobry den.je mi 26 let a Mam problém s erekci.pred dvěma měsíci jsem dostal...

Porod

dobry den. posilam informace k dotazu: (Dobry den. Jsem v 35 tydnu tehotenstvi...

Porod

mam dotaz, ohledne vahy ditete vs panve...Maly ma odhad ze vcera v 38+4tt 3450...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


Zvětšený podbřišek


Bolest Achillovy šlachy


Svědění kůže


Pivo po dobrání Doxybene

Dobry den chci ze zeptat,vcera ve 23:00 jsem dobral posledni prasek Doxybene...

Hnědé skvrny na zádech a rukou


Bulka na krku


MUDr. Jiří Růžička

Praktický lékař pro dospělé

Autotrakční lehátko - srdce a koagulční léčba


Zvětšený brzlík


Bušení srdce


Jednodenní zvracení - nakažlivost


Tehotenstvi


Borelioza?


Šetřící léky na bolesti


EBV virosa + gyn. problém


Antibiotika a alkohol


Odstranění krčních mandlí

Dobry den, prosim Vas chtela jsem se zeptat na operaci krcnich mandlich, zda...

Zvýšená tvorba modřin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×