Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Poškození ramene

Ortopedie Zuzana 23.4.2018

Dobrý den,
prosím o radu. V levém rameni mám kalcifikaci. Nález je starý cca 1 rok. Rázová vlna bez efektu (lékařské zprávy přikládám do přílohy). Dostala jsem již dvě injekce zřejmě kortikoidu, které zabraly vždy tak na cca 3 měsíce, kdy jsem byla bez bolesti. Nyní se bolest vrátila a velmi mi omezuje jakýkoliv pohyb a znemožňuje tak denní činnosti nezbytné ke každodennímu fungování. Doporučení omezit pohyb rukou je absurdní, ruku jednoduše k životu nezbytně potřebuji téměř každý okamžik. Problém je nyní ten, že jsem gravidní (19. týden) a doktoři o aplikaci injekce nechtějí slyšet. Přitom má gynekoložka je toho názoru, že ne všechny kortikoidy jsou pro mne vyloučeny. Jenže jak už to tak bývá, doktoři se, jakmile zaslechnou „těhotná“, odmítají již dále problémem zabývat. Mám velký strach o to, že jakmile se mi v září narodí miminko, nebudu se o něj moci přes bolest postarat! Bolesti mi pomalu začínají i v druhém rameni, kde kalcifikát je také. Bez váhání bych podstoupila operaci ramene, kdy se kalc. odstraní, ale nevím, zda bude ochoten mi ji někdo provést. Přitom např. spinální anestezie pro dítě nebezpečná není. Teď mám ještě čas zákrok podstoupit, až bude dítě na světě, již to nepůjde. Moc tedy prosím o radu, co je pro mne v této situaci nejlepší. Byl mi doporučen laser, ale nevěřím, že by mohl problém vyřešit. Děkuji! Zuzana

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, obecně vzato- kortikoidy by se v těhotenství neměly užívat pokud možno vůbec (a to ani lokálně). Váš dotaz ohledně řešení kalcifikací v ramenním kloubu dále předám specialistovi- aby posoudil, zda je nyní vhodné podstupovat operační zákrok či zda existuje ještě nějaké další řešení, které by ve Vaší situaci bylo vhodné. Odpověď specialisty očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

V těhotenství jsou vždy potřeba opakované opatrnosti v postupu.
Bolestivé rameno je svízel vždy, v těhotenství o něco více.
Po domluvě s vaším gynekologem je možno určité medikační postupy podstoupit, ale přesto bych se jim vyhnul.
Naopak bych spolupracoval s rehabilitačním oddělením a jeho ambulancí, kde pohybová léčba , použití i měkkých technik na oblast ramene můře přinést zmírnění potíží.
Po porodu bude na místě opětné zvážení stavu a rada ortopeda, pokud bude kalcifiakce ohraničena, bude přetrvávat, potom artroskopická operace a odstranění útvaru, zhodnocení kloubní dutiny a případná úprava.
Potíže nemusí však způsobovat jen kalcifikace, ale naopak změny, které jsou v oblasti chrupavky a úponů vazů a šlach. - entezopatie.

Související dotazy

Bolesti ramene
Dobrý den mám problém s pravým ramenem při zvednutí...
Bolest ramene
Dobrý den, již půl roku mě trápí bolesti ramene,...
Bolest ramene
Dobrý den pane doktore. Je mi 40 let. V minulosti jsem...
Bolesti ramene
Dobrý den , Mám jíž téměř přes rok zánět supraspinátu...
Bolest ramene
Dobrý den. Již asi dva měsíce trpím bolestí pravého...
Bolesti ramene
Dobrý den - je tomu asi před 3 měsíci jsem narazil...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poškození penisu

Hezký večer přeju, prosím vás, když mám poraněný penis u kořene, normálně...

Poškození periferních nervů


Poškození periferních nervů v těle

Prosím o názor. Cítím se velmi špatně, myslím, že je to nevhodnou kombinací...

Poškození plic po 6ti letech kouření.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat v jakém stavu jsou mé plíce po 6ti letém kouření...

Poškození plodu

Dobrý den pane doktore, jsem v 9.tydnu tehotenstvi. V dobe kdy jsem otehotnela...

Poškození plodu vlivem stresu?

Dobrý den přes rok bojuji s panickym strachem pomoci terapie. Léky jsem brala...

Poškození po operaci

Dobrý den, jsem 6 týdnů po operaci tlustého střeva (levostranná hemikolektomie)...

Poškození postranního podkolenenního nervu

dobrý den, pri operaci varixů u me doslo k poškození postranního podkolenního...

Poškození předkožky

Dobrý den,mám problém s kůží na předkožce. Po větší sexuální aktivitě se mi...

Poškození ramene

Dobrý den mám na Vás dotaz,z ortopedie. Při vyšetření na mamografu mi sestřička...

Poškození ramenního kloubu

Vážený pane doktore,obracím se na Vás s prosbou, je možné při náhlé změně kdy...

Poškození rohovky

Dobry den, pri beznej kontrole oka mi odhalili v oku/pri dolnim limbu se spojivky...

Poškození řitního otvoru

Dobrý den, mám problém a je dost choulostivý a proto to řeším touto možností....

Poškození sítnice

Dobrý den, chci se zeptat, zda má cestování letadlem vliv na oční tlak. Mám...

Poškození sliznice

Dobrý den. Lze si poškodit ústa, krk, jícen... pokud bych vypil nápoj o velmi...

Poškození sluchu plodu v důsledku vysokého hluku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné aby došlo na přelomu 25. a 26....

Poškození sluchu plodu?

Dobrý den může lupnutí (jakoby přeskočení obratle) v zádech (bederní část -...

Poškození srdce

Dobrý den, předem mého dotazu vás zdravím, psal jsem o mém problému již několikrát...

Poškození střevní peristaltiky vlivem léčby karcinomu děložního čípku

Dobrý den,má tchyně byla před 18 lety léčena pro karcinom děložního čípku. Vlivem...

Poškození svalu

Dobrý den, při nácviku rondátu jsem během švihu nohou chytla ohromnou bolest...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Odřenina

Dobry den, uz treti den mam na noze tuto odreninu. viz foto, spadla jsem na...

Vřed na stydkém pysku

Dobrý den, před čtyřmi měsíci se mi na velkém stydkém pysku objevil vřed či...

Bolest ramene


Ureaplasma


Potíže se zuby, zánět pod plombou


Svědění klitorisu

Dobrý den, chodím na pravidelné gynekologické prohlídky, prevenci nezanedbávám,...

Bílý výtok z pochvy


Natržená uzdička na penisu

Dobrý den chtěl bych se zeptat, je mi 15 a odtrhla se mi na penisu uzdička asi...

Neurogenní tetanie, panická úzkost

Dobry den, z vysetrenia EMG mi bola potvrdena neurogenna tetania a to dost vyrazna....

Frenuloplastika uzdičky nebo kortikoidy?

Dobrý den, mám trochu zkrácenou uzdičku. Předkožka přetáhnout za žalud jde,...

Nervozita

Dobrý den. Trápí mě veliká nervozita, hektičnost, ve všem vidím obrovský problém,...

Přetrhané vazy v kotníku

Dobrý den, seskočila jsem ze skateboardu ve velmi vysoké rychlosti a diagnóza...

Tukové bulky

Dobrý den, chtěla jsem se poradit ohledně problemu s tukovýma bulkama které...

Měření kyslíku v krvi

Dobrý den,prosím mám jít na měření kyslíku v krvi na plicní ,trpím chronickou...

Bakteriální vaginóza


Pracovní neschopnost a vycházky

Dobrý den, Mám šanci/nárok dostat vyjímku na neomezené vycházky v pracovní...

Bolest v krku

Dobrý den, je mi 21 let a jsem nekuřačka. Už asi 2.týdnem mě bolí krk po levé...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Odstranění klíštětě


Reklama
Zavřít