Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Poškození střevní peristaltiky vlivem léčby karcinomu děložního čípku

Trávení Lucie 21.1.2008

Dobrý den,má tchyně byla před 18 lety léčena pro karcinom děložního čípku. Vlivem léčby u ní došlo k požkození střevní peristaltiky a ve svém důsledku, bez podpůrné léčby u ní docház k chronickému, stále trvajícímu, častému průjmu. Na tento problém jí nejvíce pomohl lék Diolan - derivát morfinu, který se však v současné době přestal vyrábět. Paní proto ve špatném psych. stavu, bojí se, že opět bude docházek k průjmům, pokud se nenajde nějaká podobná léčby. Domnívám se, že už je u ní vypěstovaná na tomto léku silná závislot, prot jsem Vás chtěla požádat o radu, co dělat, zda použít placeboefekt, nebo da existuje podobný lék ne zlepšení takovéhoto problému. Děkuji Lucie

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Lucie, obávám se že v současné době na trhu nic výrazně podobné Diolanu n...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Karcinom děložního čípku
Dobrý den, je mi 43 let před měsícem mi byl diagnostikován...
Ca děložního čípku
Dobrý den ,mám velkou pravděpodobnost ,že mám rakovinu...
Opatření po konizaci čípku děložního
Dobrý den, jsem 2 týden po konizaci děložního čípku....
Konizace čípku děložního
Dobry den,tento týden jsem objednána na konizaci delozniho...
Karcinom hrdla děložního
Prosím, může mít panna rakovinu děložního čípku?
Rakovina děložního čípku
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poškození ramenního kloubu

Vážený pane doktore,obracím se na Vás s prosbou, je možné při náhlé změně kdy...

Poškození rohovky

Dobry den, pri beznej kontrole oka mi odhalili v oku/pri dolnim limbu se spojivky...

Poškození řitního otvoru

Dobrý den, mám problém a je dost choulostivý a proto to řeším touto možností....

Poškození sítnice

Dobrý den, chci se zeptat, zda má cestování letadlem vliv na oční tlak. Mám...

Poškození sliznice

Dobrý den. Lze si poškodit ústa, krk, jícen... pokud bych vypil nápoj o velmi...

Poškození sluchu

Dobrý den, již 5 dní mám problém s levým uchem. V práci jsem řezal pilou a neuvědomil...

Poškození sluchu hlukem

Dobrý den. Cca tři týdny cítím tlak v uších, "vím", že mám bubínky, tepání v...

Poškození sluchu plodu v důsledku vysokého hluku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné aby došlo na přelomu 25. a 26....

Poškození sluchu plodu?

Dobrý den může lupnutí (jakoby přeskočení obratle) v zádech (bederní část -...

Poškození srdce

Dobrý den, předem mého dotazu vás zdravím, psal jsem o mém problému již několikrát...

Poškození svalu

Dobrý den, při nácviku rondátu jsem během švihu nohou chytla ohromnou bolest...

Poškození svalu a zkříženého vazu

Dobry den, nedavno jsem zde posilal svuj dotaz ohledne bolesti v dolni koncetine,...

Poškození šlachy je vždy trvalé

Dobrý den, je mi skoro 24 let. Výška 172 cm, váha 98 kg, tlak něco kolem 140/80....

Poškozeni štitne žlázy při gastrokopii

Pred 3 tydny jsem podstoupila gastroskopii .Je mozne, ze by mi mohli poskodit...

Poškození ucha po rvačce?

Dobrý den. Ve rvačce jsem dostal mnoho ran přímo na ucho. Slyším jako dřív,...

Poškození úponů v lokti

Dobrý den, již několik měsíců (cca pů roku) mne bolí předloktí. Bolest začala...

Poškození varlat

Dobrý den, je mi 29 let, sexuálně aktivní jsem asi 11 let. Mám stálou partnerku...

Poškození vazů v koleni

Dobry den,moc prosim o odpoved.10.3.2017 jsem spadla na lyzich,slysela jsem...

Poškození vazů v kotníku ??

Dobrý den. Prosím o vysvětlení co je Dg.S930. Závěr ve zprávě mám -distorsio...

Poškození vidění po poranění rohovky

Dobrý den. Po poranění rohovky a následném léčení jsem podstoupil operační zákrok,...