Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Posouzení postupu léčby

Ortopedie Lenka . 27.3.2013

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jaký je Váš nezávislý názor na léčbu mé kyčle. V prosinci jsem se zvedla z nízké dětské postele a louplo mě v třísle. Bolest se stupňovala a druhý den jsem již nemohla hnout nohou, proto jsem navštívila praktického lékaře a ten mi dal doporučení na ortopedii. Lékař mě prohlédnul a poslal na rentgen, potom mi řekl, že mám vedle kyčle pravděpodobně úlomky kostí. Proto mě odeslal na CT poté mi bylo zděleno , že mám na kyčli nárustek, operovat se to pravděpodobně nebude (že je to hluboko) a tak jsem dostala obstřik. Po měsíci jsem šla na kontrolu bylo to trošku lepší ale noha mě začala brnět, proto jsem byla předána na neurologii . S tím, že po ukončení léčby mám přijít zpět na ortopedii, že stejně musí počkat co udělá ten fragment zlomeniny. Na neurologii je léčba ukončena a teď jsem již objednána zpět na ortopedii (brnění po infuzích a rehabilitaci skoro ustoupilo). Masáže byly ok, ale když se s tím začalo cvičit tak se bolesti stupňovaly. Chodit stále nemohu, pracuji jako kuchařka a nedovedu si představit jak budu na nohou 12 hodin. Jak by se v takovémto případu mělo postupovat, mám právo si vyžádat operaci, nebo posouzení v jiné nemocnici? Zasílám lékařské zprávy, které mám doma. Moc děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Nález jsem si přečetl. Dosti často je kombinace pateřních potíží při degenerativních změnách bederní pateře s vystřelováním bolestí do třísla a počínající artrozy kýčelního kloubu. Podle nálezu a vašeho popisu v popředí potíží jsou bolesti vystřelující z bederní pateře,. Kalcifikovaný útvar v oblasti kýčle bude třeba ještě na ortopedii upřesnit. Neměl by být příčinou větších potíží. Vhodná péče o poruchu bederní pateře na rehabilitaci, fyzikální terapie a pohybová léčba dle stavu. Vhodná lázeňská léčba.Dále dle vývoje potíží.

Související dotazy

Postup léčby při radikulopatii
Dobrý den, prosím o názor na doporučený postup léčby....
Rada na postup léčby
Dobrý den, pane doktore, přikládám vám fotografii z...
Postup léčby
Dobrý den, prosím o doporučení léčby bolesti krční...
Postup léčby
Dobrý den,13.10.2015 se mi stal pracovní úraz,magnetická...
E.coli - postup nejefektivnější léčby
Dobrý den, již je to skoro rok a půl, co trpím obtížemi...
Postup léčby???
Dobrý den paní doktorko, již několikrát jste...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Poslední týden při delším...

poslední týden při delším pobytu venku mě pálí obličej,krk,uši a ve vlasech,při...

Poslechova arytmie

dobry den, mam před operaci a prakticka lékařka me poslala na holter z duvodu...

Posousení dotazu k hiátové hernii

Prosím o vyjádření k dotazu.Dle vyšetření gastroskopie-je vidět velkou hiátovou...

Posouvání menstruace antikoncepcí

Dobrý den, často si menstruaci posouvám antikoncepcí(jelikož sem prodělala syndrom...

Posouvání mentruace a možnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění, když si posouvám...

Posouvání MS u antikoncepce Qlaira

Dobrý den, používám antikoncepci Qlaira. Chtěla bych MS dostávat už v pondělí...

Posouzení

Dobrý den, je mi 49 let, jsem po operaci páteře pro skoliosu. Mám stabilizaci...

Posouzení léčebných metod

Dobrý den, dcera 17let, má již více než dva roky silně pozitivní protilátky...

Posouzení nálezu OCT

Dobrý den, mám krátkozrakost na levém oku 1,25 dioptrie a na pravém 1,75. Pravým...

Posouzení nutnosti vyšetření: gastroendoskopie

Dobrý den, v poslední době jsem měl potíže s bolestí břicha. Bolesti začaly...

Posouzení prospívání a jídelníčku

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o posouzení prospívání a jídelníčku našeho...

Posouzeni rentgenu

Dobry den, mam delsi dobu bolave zuby. Na leve strane pusy to bylo horsi (opravili...

Posouzeni RTG, nestabilita kycle

Dobrý den, delší dobou pozoruji zhoršenou stabilitu pravé dolní končetiny...

Posouzení stavu

Dobrý den, prosím o vysvětlení rtg -esovitá skoliosa křivka osy páteře th4-11st...

Posouzení vhodnosti užívání kombinace léků

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli existuje-li nějaký odborník, specialista,...

Posouzení zdr. stavu

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o posouzení zdr.stavu. Chtěla bych vědět,zda...

Posouzení zdravotního stavu pro soud

Dobrý den ,v březnu 2011 jsem prodělal operaci na neurochirurgii a noha byla...

Post-menopauzální problémy

Dobrá den. Kolem 50 let jsem začala mít velké problémy, pocení a návaly horka,...

Postevakuační Dribbling

Dobrý den, je mi 17 let a "trpím" postevakuačním dribblingem. Bohužel netuším...

Postevakuační dribbling i u ejakulace

Dobrý den přeju .Je mi 36 let a vždy po močení či ejakulaci dojde po chvilce...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dobrý den,mám 20 měsíční ...


Boule na hlavě


Vyrážka na penise


Bolest zápěstí


MUDr. Hana Černá

Gynekologická ordinace

Místo po vytrženém zubu


Hojivé stříbro uzavírá rány


MUDr. Robert Maxa

Stomatologická ordinace

MUDr. Milan Kasal

Ordinace PL pro dospělé

ANTIBIOTIKA A MARIHUANA


Akutní bolest zad, parestezie, diskopatie, útlak neurologických struktur


Vyrážka na hřbetu ruky


Praskliny na předkožce - kožní, nebo pohlavní nemoc?


MUDr. Romana Zlesáková

Ordinace PL pro dospělé

Dobrý den,


Trápí vás akné? Pleť vyčistí homeopatika!


Magnetická rezonance


Antibiotika OSPEN, délka užívání a nežádoucí účinky


Bolest v pravém podžebří


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×