Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Postižení páteře a invalidita

Záda, páteř Dana 8.5.2019

Dobrý den,
jsem po operaci 6/2018 angliolipomu epidurálního prostoru Th2-5, nyní 4/2019 nález v operované oblasti příznivý bez patologie. Dále nyní kontrolní MRI, kde v oblasti C páteře stenoza C páteře, protruze C4/5, C5/6,více vlevo, v oblasti bederní st.p. prolomení horní krycí ploténky v L1, v oblasti L4 hemangiom těla obratlového, v oblasti LS páteře výpotky v oblasti facet oboustranně od L1/2 po L4/5, v oblasti sakrální Tarlovovy cysty. Prosím poraďte co dále. Nyní řeším ID, právě mi byl přiznán ID 2. stupně, s tím, že posudkový lékař neakceptoval nic s nového kontrolního nálezu 4/2019, pouze stav po prolomení krycí ploténky v L1. Budu se odvolávat. Bolesti jsou dlouhodobé již více než 15 let, nejen v zádech, také mám mnoho let diagnostikovanou generalizovanou artrozu, jsem po operaci chodidla osteotomie a Hallux valgus.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, posudkový lékař se neřídí nálezem či bolestmi, ale tím jak jste třeba omezena v pohybu či jiných činnostech, čili posuzuje vaši schopnost provádět jakoukoliv práci, což může být třeba práce administrativní, v sedě, na částečný úvazek a podobně, a takovou práci vám potom bude shánět a nabízet úřad práce, posudkový lékař musí pouze určit, zda jste nějakou činnost schopna provádět či vůbec žádnou, takže pokud nejste laicky řečeno úplný "ležák" a invalida, tak je 2. stupeň ID zcela adekvátní a zbytečně se odvoláváte, nález na páteři vykazuje samozřejmě degenerativní změny, tedy "opotřebení", operativní "vylepšení" stavu bederní páteře je nejspíše zcela nemožné, operace stenózy krční je otázkou pro neurochirurga, ovšem musí vidět skutečné snímky, podle popisu nelze určit jak moc je ta stenóza těžká a závažná či v podstatě mírná, a vždy rozhoduje celkový stav člověka, jak se nález projevuje, zda hrozí komplikace a zhoršení stavu, a pokud zatím nehrozí, je vždy lépe neoperovat a pokračovat v RHB a léčbě bolesti, děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení FN Plzeň

Dobrý den,
názor dr.Folprechta je správný, máte úplně vše vysvětleno. Pro odvolání u posudkové komise doložte kompletní dokumentaci. Můžete i vyžádat vyšetření neurochirurgem na pracovišti, kde jste byla operována, a přidat tento nález k dokumentům. Ale také si myslím, že rozhodnutí posudkového lékaře je správné.

Související dotazy

Žádost o invaliditu
Dobré odpoledne, chtěla bych vědět jestli mohu žádat...
Mnohočetné postižení páteře
Dobrý den, Po několika letech návštěv JUDr. neuroložky...
Metastatické postižení páteře
Dobrý den, moje teta měla cca před rokem nádor v tlustém...
Žádost o invaliditu
Dobrý den, je mi 44let, mám od dětství myotonickou...
Lupénka a postižení kloubů
Prosím o vysvětlení popř. doporučení: zak dg M 070...
Invalidita III. stupně
Vážení! Velmi Vás prosím o informaci, zda s těmito...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Postižení jazyka

Mám popraskaný jazyk a po stranách jakoby výrůstky..Vše v nepravidelné době...

Postižení kůže.

Dobry den.chci se zeptat.asi před 2 lety se mi začal loupat nos a pote i hnisat,pani...

Postižení levé poloviny těla

Dobrý den, zhruba na přelomu července a srpna jsem začala mít pocit bublání...

Postižení loketních klobů

manžela již delší čas brní malíčky a bolí lokty. MMG vyšetření prokázalo evidentní...

Postižení nehtu

Dobrý den četla jsem ze na nehtech ae dají zjistit různé nemoci.všimla jsem...

Postižení nehtu

Dobrý den, už delší dobu se mi na nehtu levého palce ruky objevují tyto asi...

Postižení nervů z biopsie kůže

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by se nějak poznala neuropatie, polyneuropatie...

Postižení oka kortikoidy a antibiotiky ??

Dobrý den, mám pár dotazů týkajících se zraku a očí, na které nenacházím odpověď. 1)...

Postižení palce

Dobrý den, byl jsem u odborníka s bolestí kyčle, kolena a brněním v palci (palec...

Postižení páteře

Dobrý den, prosím o názor a vysvětlení výsledků magnetické rezonance (v příloze)...

Postižení plic azbestem

Dobry den.Lámal jsem eternit na male kusy a nevěděl jsem,že obsahuje azbest.Celá...

Postižený kůstek karpu

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byste mi mohl blíže vysvětlit, co znamená,...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je Postkoitální antikoncepce na recept...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, pravidelně užívám HA, poslední menstruace proběhla 18.-23.2. Včera...

Postkoitální antikoncepce

Dobrý den, po pěti letech přítelkyně vysadila HA. Poslední pilulku užila 15.12....

Postkoitální antikoncepce

Dobrý večer,byla jsem si u dr. pro postkoitální antikoncepci,tu jsem užila a...

Postkoitální krvácení

Dobrý den. Dnes při pohlavním styku jsem začala silně krvácet. Asi 15minut...

Postkoitální krvácení

Dobrý den, je mi 26 let, s přítelem žiji již 4 roky v aktivním sexuálním soužití....

Postkoitální krvácení


Postkoitální test

Dobry den, rada bych dostala informaci. V Car mi bylo zjisteno negativni postkoitalni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červené fleky na penisu

Dobrý den, na přirození se mi udělali červené fleky, které občas svědí. Mám...

Předkožka,žalud

Dobrý den.Čas od času po styku s přítelkyni se kterou jsem již 3 roky se mi...

Anopyrin+alkohol

Dobrý den, již tři měsíce beru Anopyrin 100 (kvůli vyššímu počtu trombocytů...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Borelióza

Dobrý den, brala jsem antibiotika kvůli podezření na boreliozu, po 3 týdnech...

M. Bechtěrev V.stupeň

Dobrý den, prosím o Váš názor k přiloženým snímkům. Moje diagnoza je M. Bechtěrev...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Zamlžené vidění na jedno oko

Dobrý den, stalo se mi, že jsem několik sekund viděla na pravé oko zamlženě,...

Zvýšena hodnota tum.mark. S_CA 72-4

Dobrý den,mám zvýšenou hladinu S_CA 72-4 na 10,4 před půlrokem jsem měl 8,3.Prošel...

Antibiotika a slunce


Smíšená úzkostně depresivní porucha

Dobrý den , prosím o Váš o názor na můj stav . Předem se omlouvám za delší vzkaz....

Výrůstky na jazyku


Krvácení z konečníku

Dobrý den, Včera během dne mi začala téct krev z nosu. Během dne mi tekla...

Pupeční pahýl u miminka

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně svého týdenního synka. Z porodnice...

Změny na děložním čípku


Chyloza

Dobrý den, nechal jsem si provést krevní test PSA. Ve výsledkovém protokolu...

Nateklý čípek v krku


Ložiska na mozku

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Co znamená mnohočetné ložiska na mozku. Byla...

Hlen v kuku


Keloidní jizva po očkování

Dobrý den, mám po očkování na základní škole na levém rameni keloidni jizvu...

Reklama