Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potíže ORL

Uši, nos, krk Simona 26.3.2019

Dobrý den,
prosím Vás o radu,budu se snažit popis problému zkrátit. Dne 26.11.2018 jsem byla na čištění kanálků, 3 hodiny, byl tam opět zánět, tudíž druhé čištění 6 napravo. 10.12.2018 plomba, kaz 1-2 přední zuby. Od té doby jsem měla divný pocit v tvářích. Přisuzovala jsem to k otoku, který po 3 dnech ustoupil. Pak mírné nachlazení během otoku. Zčervenání dásní a ke konci prosince 2018 jsem podstoupila skvělou dentální hygienu. Problémy brnění nebo mravenčení a pocity opuchlosti vnitřních tváři , přetrvávali. Opět mírné nachlazení. Začátkem ledna opět jsem si nechala odstranit amalgán nalevo , který byl naproti dolní šestce. Nepomohlo, to. Neurologie podstoupena, tetanický test negativní, rehabilitace na ztuhlé hlavové svalstvo a žvýkací. Otok v ústech se zvětšoval. Obvodní: stěr: Negativní při pohledu na hnisavou angínu (angínu jsem nikdy neměla.) Únor 2019. Otok jazyka, horního patra, vnitřních tváří, dolního rtu , horního. Na pohled do zrcadla, nebylo nic znát. Má dobrá známa, MUdr. Orl, jsi mě vzala k sobě, nasadila Clarinase reoetabs, Mommax- přidali se bolesti uší a tlak v nose.Výtěr z krku, přemnožené kvasinky candida, nasazen Nystatin, za cca týden, výtěr přemnožení kvasinek, enormní. Nasazen Mycomax na 3 dny. Vše trochu polevilo a pocit otoku je mírnější a mohu se i usmát, ale otok je stále, přesněji v tváří , jakoby nad dásněmi a okolo nosu. V místech, kde se mi upravovali zuby :-) Jsou dásně, jakoby rudé, poškrábané. Na levé straně tváře, je taková "žila" bílá , nestíratelná. Sucho v puse ustupuje, pocit pálení rtů je jen občas, ale mám obavy z rakoviny :( Nikdy jsem nic takového neměla, kazivost zubů je můj problém, ale navštěvuji zubaře řádně a hygienu také. Během této situace jsem používala, kamistad, možná více než bylo nutné, antikoncepci a neurotop od neurologie. I po všem vysazení se nic nezlepšilo. Je mi 34 let, jsem dost štíhlá, 47kg, mám syna. Dříve jsem se léčila na kolyndomata, kožní pálení a od imunologa nasazen, Isoprinosine. To je již cca 3 roky zpět. Vařím zdravě, jsem aktivní člověk. Ale bohužel , jsem kuřák. Ráda bych se zeptala, čím to může být? Já mám pocit alergie od té horní šestky? Je stále taková citlivá, když na ni zatlačím jazykem, okolo pálí dáseň. Ale to může být i dutinami nevyléčenými? Kvasinkami? Jsem opravdu zoufalá a můj popis je nejspíše , zmatený. Na závěr: Leden 2019, kontrola zubní, vše v pořádku a další kotrola bude 1.04.2019. Dále jsem objednaná 16.4.2019 k imunologovi. Uvidím, zda je to nějaká alergie? Nikdy jsem na nic nebyla alergická. Děkuji za jakoukoliv radu. Hezký den

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři z oboru ORL, ještě vyčkejte na odpověď, bude vám zaslána v nejbližším možném termínu. Každopádně ve vašem dotazu je tolik informací, tolik různorodých potíží a vyšetření, že bez toho, aniž si lékař bude moci zprávy a vyšetření kompletně prostudovat není možné vám takto na dálku stanovit nějakou diagnozu a postup léčby. Měl by to být úkol pro vašeho obvodního lékaře. Z výsledků každopádně nevyplývá podezření na rakovinu. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní Simono, imunulogii a alergologii určitě navštivte, stejně jako Vašeho paktického lékaře k celkovému vyšetření včetně odběrů na vnitřní nemoci, bylo by vhodné vyloučit celkový zánět, chudokrevnost kvůli pálení v ústech, dále cukrovku kvůli přemnoženým kvasinkám, kvůli vyšší kazivosti zubů a problémům v ústní dutině lze zvážit i možnost, že byste mohla mít gastroesofageální reflux, kdy se kyselý obsah žaludku dostává do jícnu a úst. Na ORL by bylo vhodné udělat rentgenové vyšetření dutin, je možné, že máte jejich zánět, který může vzniknout i v souvisloti s ošetřením zubů a projevovat se takto. Doporučuji také panoramatický snímek chrupu a podrobný rentgen endodonticky ošetřeného zubu, zda jsou kanálky vyčištěné a zaplněné dobře, zda není například uvízlý nějaký kus nástroje, nebo váček nad zubem apod., někdy se to stane. Je také možné, že máte reakci na použitou výplň do zubu, bohužel to se zjišťuje složitěji, doporučuji Vám, abyste vyhledala lékaře, který se věnuje měření EAV (kontakty najdete na internetu) a u něj si alergie na zubní výplně můžete nechat otestovat. Zatím doporučuji používat vitaminy skupiny B, hořčík, pokud by bylo podezření na reflux, mohl by Vám pomoci například Helicid, Omeprazol v dávce 20 mg denně na lačno ráno, 30 minut před jídlem na 14 dníi nejméně. Dále doporučuji, abyste přestala kouřit a jezte nyní nedráždivé, nealergizující a chuťově neutrální potraviny, vyhněte se také kávě, alkoholu, čokoládě a sladkostem vůbec kvůli přemnožení mikrobů v dutině ústní. Rakoviny se neobávejte, Vaše potíže se spíše podobají nějaké místní reakci, zánětu či alergii. Přeji Vám, aby se Vaše potíže brzy zlepšily. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Potíže s dýcháním
Dobry drn mam potiže s dychanim občas a už mě třidni...
Orl
Dobrý den pane doktore, v ORL zprácě mám popis jazyku-...
Potíže s dýcháním
Dobry den uz pres rok mam potize s hrudnikem a dychanim...
Potíže s chůzí
Dobrý den, můj problém trvá už od puberty. Je mi 35...
Potíže s dýcháním
Dobry večer,je mi čerstvých 19 let a už přes pul roku...
Potíže s močením
Dobrý den, Chtela bych se zeptat ohledně svého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potíže a nemoc štítné žlázy

Dobrý den, už delší dobu jsem hodně unavený a vyčerpaný, o prázdninách jsem...

Potíže a trávením

Dobrý den paní doktorko! Mám celkem nepříjemné potíže s trávením. Bolí mě žaludek...

Potíže během cyklu

Dobry den, mam par dotazu. Ziju v Anglii a mam tady velke problemy s lekari...

Potíže během sedání si při menstruačním období.

Dobrý den, můj dotaz spočívá v tom, že pokaždé když mám menstruaci, kterou už...

Potíže jsou psychického původu?

Dobrý den, chci Vás požádat o radu ohledně mých vleklých zdravotních problémů. Od...

Potíže mi začaly před týdnem.

Dobrý den. Potíže mi začaly před týdnem. Ráno jsem se vzbudila s mírnou bolestí...

Potíže na penisu

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně penisu a byl...

Potíže oči

Dobrý den,měla jsem podle všeho asi virový zánět v očích,jelikož výtěr byl...

Potíže oči

Dobrý den,prosím o radu.Před 8 dny mne začali páli,svědit a červenat oči-jako...

Potíže od páteře

Dobrý den, dovoluji se na vás obrátit se žádostí o pomoc při hledání odpovědi...

Potíže oři vyhřezlé ploténce C5/6

dobrý den, mám vyhřezlou ploténku v segmentu C5/6 a bylo mi řečeno že to není...

Potíže po angíně

Dobry den,je mi 14let asi před 2tydnama sem měl anginu a dostal sem antibiotika.Od...

Potíže po antibiotické léčbě

Dobrý den, nevím zda to pomůže při odpovědi na můj dotaz, ale pokusim se podat...

Potíže po artriskopii kolene

Dobrý den,13.11.2011 jsem byla na artroskopii pravého kolene,lékaři mi řekli,že...

Potíže po artrodeze hlezenního kloubu

Dobrý den, jsem po operačním zákroku- artrodeza hlezeniho kloubu. Do vyndani...

Potíže po artroskopii kolene

Dobrý den pane doktore, moc Vás prosím o Váš názor. Jsem sedm týdnů po artroskopii...

Potíže po artroskopii kolene

Dobrý den, jsem třetí den po artroskopii kolene pro chondromalacii pately. Zákrok...

Potíže po ASK

Dobrý den, pane doktore. Je to 5 týdnů, co mi dělali ASK kolene, pouze narovnání...

Potíže po ATB léčbě

Dobrý den před třemi týdny jsem prodělala angínu brala jsem antibiotika pět...

Potíže po běhu

Dobrý den, včera jsem běžel asi 1km přes sídliště. Když jsem doběhl k autobusové...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Petechie

Dobrý den chtěl bych se zeptat dceři je 16 let a na konci srpna se ji objevili...

Můžu se ode mne přítelkyně nakazit kondylomaty, když je mám? A co HIV?

Dobrý den, jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco...

Spálová angina

Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik s nepříliš dobrou imunitou...

Vynechání menstruace


Podrážděná slinivka břišní


Výměna kyčelního kloubu

Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se svym dotazem. V 14 letech...

Fermalac vaginal v těhotenství

Dobrý den ,jsem v 16 týdnu těhotenství, má lékařka má dovolenou ,proto bych...

Alergická reakce kůže

Dobrý den, mám dotaz. Kamarádovi se pravidelně vždy pod jedním okem (předtím...

Málo krevních destiček

Docházím na odd.hematologie, kvůli malému počtu krev.destiček. 9.5.t.r. mi byla...

Bolest zubu a oteklá dásen


Osteochondrosa

Dobrý den,na základe RTG A CT pátere byla manželovi diagnostikována osteochondrosa...

Bolest nehtu a celeho palce u nohy po narazeni.

Dobry den, pred tydnem se mi nestastnou nahodou dostalo chodidlo pod dvere autobusu...

Chondroza ploténky


Fialová skvrna na penisu

Dobrý den na penisu pol kůží se mi udělala fialová skvrna a nahmatal jsem malou...

Lupénka a postižení kloubů

Prosím o vysvětlení popř. doporučení: zak dg M 070 psoriasis artropatica, dx...

Ekzém na ploskách

Dobrý den, před pár dny se mi začala loupat kůže na prstech u nohou. To se mi...

Neuropatie a vitamín B12

Dobrý den, léta se potýkám s bolestmi a mrtvěním rukou a nohou, srdeční arytmií,...

DESTRES AKTIV

Dobrý den, máme zadání vypracovat prezentaci (zápočet), a pak ji přednést vedoucímu...

Brnění končetin po alkoholu

Dobrý den, poslední dobou se mi stává že po vypití i malého množství alkoholu...

Zvýšená teplota, bolest břicha

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Před...

Reklama
Zavřít