Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potýkám se s problémem převlékání se za ženu

Sexuální orientace Jakub 25.12.2018

Dobrý den,
je mi 21 let a už pár let se potýkám s převlékáním se za ženu, líčením a vším co k tomu patří. Do toho i trochu masochismu a to vše postupně graduje. Na začátku to bylo jen zkoušení, momentálně se cítím nekomfortně v panském oblečení když jsem doma.
Celkově to asi není problém, ale poslední dobou mne vzrušují fantazie podstoupení kastrace, celkové přeměny na ženu, ale spíš abych to cítil jako akt ponížení, nevím jak to vysvětlit. Je to život omezující, utrácím za ženské oblečení, sexuální pomůcky, mám potřebu si holit ochlupení po celém těle a nemůžu se odpoutat od pornografie s tématem "feminizace", "Sissy" apod.
Má partnerka mně v převlékání podporuje a nevadí jí to, ale bohužel nemá ponětí jak moc mne tohle všechno ovlivňuje.
Chci se zeptat zda-li je toto normální v průběhu jakéhosi dospívání, sexuální deviace a nebo bych měl navštívit sexuologa? Je to opravdu omezující a dokud nedosáhnu orgasmu, tak jsem v tom stavu schopen udělat věci které bych normálně nedělal - například být v ženském na veřejnosti. Po orgasmu všechny touhy opadnou a vrátí se až za chvíli. Čím déle bez orgasmu, tím je to horší - v kombinaci například s pásem cudnosti.
Začal jsem také brát "vitamíny" které údajně způsobují růst prsou. Ve skutečnosti v sobě mám však zmatek a neumím si s tím poradit sám.

Děkuji za odpověď a přeji příjemné svátky.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud Vám Vaše chování již působí potíže v běžném životě, je potřeba navštívit odborníka a vše s ním probrat. Doporučuji vyhledat sexuologa (ev. psychiatra) a objednat se k němu na pohovor. Společně se specialistou proberete Vaše potíže a následně budete hledat vhodná řešení problému.
Vzhledem k popisu potíží je potřeba odborné vedení, abyste si s pomocí druhé osoby mohl uvědomit, co v životě chcete, a následně se podle toho mohl zařídit (a postupně dosáhl klidu). Konzultace není akutní, počká po novém roce. Ale určitě odborníka vyhledejte, abyste mohl žít spokojený život. Přeji brzké vyřešení potíží, s pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, pane Jakube, doporučuji Vám podobně jako paní doktorka přede mnou, abyste se objednal na poradu s psychiatrem, odborníkem na sexuologii, abyste zjistil, proč se takto cítíte a co byste potřeboval, abyste se cítil sám sebou. Lidská sexualita je složitá, v čase se potřeby mohou měnit a vyvíjet, samozřejmě každý má jiné preference. Je ale třeba, abyste svými potřebami neomezoval či neohrožoval druhé a vše, co činíte pro svou potěchu dělal s tím, kdo s tím souhlasí. Pokud Vás partnerka podporuje, tak je vše v pořádku, buďte tomu rád. Doporučuji ale sexuální potěšení spojené s převlékáním za ženu či související s ženským oblečením rezervovat do soukromí. Každopádně je třeba, abyste návštěvu psychiatra neodkládal, protože Vás Vaše chování a potřeby omezují a některé jeho projevy by mohly vést k problémům Vašim nebo někoho druhého, pokud například k dosažení orgasmu potřebujete být v ženském oblečení na veřejnosti. Přeji Vám, abyste našel cestu, jak se cítit dobře a sám se sebou spokojený. S pozdravem MUDr. Sońa Boušková

MUDr. Ivo Procházka CSc.
Odpovídá lékař:

MUDr. Ivo Procházka CSc.

Specializace: Psychiatrie, Sexuologie Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

Vážený Jakube, z toho co píšete, tak se nejspíše (zatím ?) jedná o fetišistický transvestitismus, možná v kombinaci se soft masochismem. U toho je potřeba převlékání do opačné role spojena se sexuálním vzrušením.
Ale do budoucna není vyloučeno, že může dojít k vývoji směrem k transvestitismu dvojí role (kdy převlékání není trvalé, ale obvykle není spojeno se sexuálním vzrušením) nebo k transsexualitě, kdy člověk již plně odmítá své biologické pohlaví a cítí se být příslušníkem pohlaví opačného.
Transvestitismus (ani fetišistický ani dvojí role) obvykle nevyžadují lékařské zásahy, stejně tak lehká forma sadomasochismu. Nicméně někdo se rád nejprve poradí se sexuologem. Transsexuálové často touží dosáhnout změny pohlaví a tam již potřeba lékařských zásahů bývá. Zároveň může být s prohlubujícími se změnami problém udržet si současný vztah, pokud partnerka je heterosexuálně orientována. U těchto jevů může být i častá obava z reakcí okolí (a někdy i skutečné negativní zážitky), které člověku obvykle jeho sebepoznání komplikuje.
Užívání různých fytoestrogenů může přispět k ženštějšímu vzezření, ale možnosti změn v důsledku hormonálních změn jsou obvykle časově omezené, takže pokud byste v budoucnu chtěl hormonální přeměnu podstoupit, tak by vyvolané změny mohly být menší než když nárazově podáme klasické hormony. Na druhou Vám mohou pomoci se v sobě vyznat, jestliže jejich efekt hodnotíte pozitivně. V žádném případě bych ale nedoporučoval ilegálně (bez vědomí lékaře) užívat klasické hormonální léky.
S pozdravem
MUDr. Ivo Procházka, CSc.
.

Související dotazy

Již třetím dnem se potýkám s pravděpodobně zažívacím problémem.
Dobrý den, Momentálně jsem s mou rodinou na dovolené...
Problémem s pocením
Dobrý den, obracím se na Vás s problémem pocení. Jsem...
Potýkám se s vyměšováním sytě oranžové olejovité tekutiny
Dobrý den, už třetím dnem se potýkám s vyměšováním...
Nakažlivost pásového oparu pro těhotnou ženu
Chtěla bych se zeptat, zda je nakažlivý pásový opar...
Osamělost, touha získat ženu
Jsme osamely byt mam lidi kolem sebe touha po pratelstvi...
Již skoro rok se potýkám s problémy s očima
Dobrý den , již skoro rok se potýkám s problémy s očima...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potvrzení o kyslíkovém dluhu

Dobrý den, může pro mou 10ti letou dceru vydávat potvrzení o kyslíkovém dluhu...

Potvrzení o pracovní způsobilosti

Dobry den. Hledam praktickeho lekare, u ktereho bych mohl ziskat "Lekarsky...

Potvrzení o prodělání covid-19

Dobrý den, mam pozitivní vysledek na protilatky (pres 200 coz je opravdu vysoké)...

Potvrzení o způsobilosti řízení vozidla


Potvrzení syfilis během infekce kapavkou

Dobry den chci se zeptat nedávno sem měl pohlavní styk s mužem bohužel sem začal...

Potvrzení těhotenství

Dobrý den, před třemi dny jsem si udělala těhotenský test, který byl pozitivní....

Potvrzení těhotenství

Dobry den, Posledni MS byla 5.11.2017,nechraneny pohlavni styk jsme s manzelem...

Potvrzení teorie

Dobrý den. V roce 2012 mě byl zjištěný chronický zánět pod zuby č.6 a č.5, kde...

Potvrzení, že jsem zdravá (pro nového sexuálního partnera)

Dobrý den, začínám vztah s novým partnerem a chtěli bychom si vzájemně nechat...

Potýkám se s opakujícím loupáním vrchní tenké kůžičky na žaludu a předkožce

Dobrý den, potýkám se s opakujícím loupáním vrchní tenké kůžičky na žaludu a...

Potýkám se s vyměšováním sytě oranžové olejovité tekutiny

Dobrý den, už třetím dnem se potýkám s vyměšováním sytě oranžové olejovité tekutiny,...

Pouhá krize nebo choroba?

Dobrý den, rád bych měl na vás dotaz. Jsem student gymnázia, tento rok maturuji....

Poukaz na brýle a výměna skel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dlouho platí poukaz na brýle od očního...

Poukaz na vyšetření / ošetření K

Dobrý den. 4. února jsem dostala od imunoložky Poukaz na vyšetření K na neurologické...

Poukaz na vyšetření typu K

Dobrý den, mám dlouhodobě nízký tlak, ale v poslední době jsem abnormálně unavená./r....

Poúrazová artrosa, syndrom rameno ruka zřejmě

Dobrý den, asi měsíc mě trápila bolest kloubu prsteníčku, a neschopnost nosit...

Pourazova artroza hlezna

Dobrý den, manželka má ve zprávě od lékaře následující informace: v létě distorse...

Poúrazová bolest hlavy

Dobrý den, dne 3.11.2016 jsem měl vážnou autonehodu. Od té doby mám neustále...

Poúrazová bolest hlavý

Dobrý den, 7.1. jsem měla autonehodu, byla jsem spolujezdec 110km/ hod.,...

Poúrazová bolest hlezna

Dobrý den, stalo se mi asi již třetí (s odstupem několika měsíců), že jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene po přeléčené borelioze

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat ohledně přeléčené boreliózy. V mém případě...

Zvětšené postranní mozkové komory

Dobrý den pane doktore, ve 20+2 tt jsem byla na velkém UZV, kde byly miminku...

Urifos v těhotenství

Dobrý den, jsem v 10. týdnu těhotenství. Léčím se na urologii se zánětem močového...

Otřes mozku

Dobrý den, před týdnem jsem se stal účastníkem autonehody, při které jsem...

Zlomenina kotníku - otok, rehabilitace

Dobrý den. Mám 6 týdnů po komplik. zlomenině hlezna. Celkem 6 šroubů a drát...

Alkohol při léčbě Tamoxifenem

Dobry den, beru Tamoxifen Ebewe 20 mg, rada bych se zeptala, zda si mohu dat...

Namožená ruka

Dobrý den. Před šesti dny jsem si v práci při opakující se činnosti namohl ruku....

Zmnozena plicni kresba parakardialne

Dobry den muzete mi objasnit vyraz vyse napsany?Jsem po operaci (vyvod) a toto...

Cinarizin

Dobrý den, od konce měsíce února užívám lék cinarizin, byla jsem upozorněna...

Eliquis

Dobrý den. Užívám Eliquis 5 již 5tý měsíc. Rozbolely mě klouby a kolenní kloub...

Ureaplasma parvum

Dobrý den, byla jsem na kontrolním venerologickém vyšetření. Vyšel mi pozitivní...

Modroocí rodiče - hnědooké dítě

Hezký den. Chtěla bych se zeptat na problém z genetiky. Můj dobrý kamarád, který...

Papily na jazyku

Dobrý den, před zhruba 10 dny jsem si všimla v ústech na jazyku podivných výrustků...

Operace plotýnky?

Dobrý den, prosím o radu. Začátkem prosinci jsem začala mít bolesti v levé noze...

Bolest poloviny hlavy a ucha

Dobrý den pane doktore, dost často mám bolesti v pravé části hlavy a taky ucha....

Červené svědivé fleky na rukou

Dobrý den, už dlouho se nemůžu zbavit škaredých fleků na rukou. Fleky strašně...

Mám dotaz ohledně zvýšených jaterních testů.


Rakovina prostaty - zvýšené PSA po odstranění prostaty

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj taťka, 59 let, 80 kg, byl v...

Pyogenní streptokok v krku bez příznaků

Dobrý den, dcera měla opakovaně ve výtěru z krku masivní výskyt pyogenního...

Píchání koleni při vstávání po sportu

Dobrý den, je mi 20 let a mám delší dobu problémy s levým kolenem. Když mám...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.