Požití plesnivé potraviny v těhotenství
Dobrý den,
jsem ve 20. týdnu těhotenství a bohužel jsem omylem snědla plesnivé pečivo. Koupila jsem si v obchodě 2 balené koláčky, nazelenalé plísně jsem si bohužel všimla, až jsem jeden koláček snědla. Koláčky měly 3 dny prošlou lhůtu minimální trvanlivosti a bohužel mne nenapadlo se na to v obchodě podívat. Jinak užívám dlouhodobě laktobacily, tak snad to bude v pořádku, mám jen obavy, aby to nějak negativně nenarušilo vývoj dítěte. A ještě se chci zeptat, tato nazelenalá plíseň na pečivu nemá nic společného s nemocí listeriózou? Děkuji.
MUDr. Jan Sládeček
Specializace: Dětská gynekologie, Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.Listerióza je alimentární onemocnění, k nákaze dochází nejčastěji požitím kontaminované...