Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pravděpodobná nákaza HIV

Infekce Daniel 27.4.2017

Dobrý den,
měl bych takový neobvyklý složitý dotaz,
je to bohužel skoro měsíc zpět co jsem měl rizikový styk a na 99% chytil HIV, (objevily se všechny příznaky- zánět nosohltanu, průjem, velké zažívací potíže, velká ztráta hmotnosti, vyrážka - kopřivka na hrudi co se několikrát objevila a zmizela, únava. Před tím (léčba chlamydii podány ATB, Jsem si tím bohužel jist, samo jen testy sou 100%. (foto vyrážka na hrudi)

Otázka ale zní (jsem na druhé straně světa), a rád bych dokončil alespoň tento sen.
1) Momentálně sem sláb, poleví příznaky primoinfekce v nejbližší době - budu schopen rozumně pokračovat v cestách, vrátí se síly ?
2) Jak hodně ovlivní, zahájení HAART léčby můj následující život v závislosti na čase? Vezmeme-li v potaz zahájení 2 měsíce od nákazy nebo 4-5 měsícu.

Děkuji, rozumím, že asi není jednoduché odpovědět ani pro odborníka, přesto se těším na odpověď.

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace Jach-ta

Dobrý den, to je opravdu složitý dotaz. Předně jste asi nepřiložil fotografii vyrážky. Pro potvrzení infekce HIV je nutné absolvovat krevní testy, za 2 až 3 měsíce po rizikovém chování. Do té doby než budou výsledky, je samozřejmě nutné chovat se tak, jako byste nakažen byl, čili je nutná buď sexuální abstinence, nebo používání kondomu. Průběh HIV infekce je hodně individuálěn variabilní, nelze tedy předem říct, kdy a jak se budete cítit sláb atd. Dotaz číslo dvě úplně nechápu, nicméně po potvrzení infekce je samozřejmě vhodné zahájit léčbu co nejdříve. Doufám, že Vám odpověď aspoň trochu pomohla, v případě dalších dotazů doporučuji kontaktovat infektologii. S pozdravem K.H.

Související dotazy

Nákaza HIV
Chci si zeptat, cizí krev dostal do mé pusy, tak to...
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Přenos hiv, hepatitiy c
Dobry den, nasemu znamemu si kluk porezal nohu, byl...
Nákaza HIV
Dobrý den v polovině listopadu roku 2010 jsem měla...
HIV nákaza po úpravě nehtů
Dobry den, mam dotaz na nemoc AIDS. Clovek je varovan...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pravá pata a levé ucho

Dobrý den. Můj dotaz je spíše takový vtipný a neni vůbec nijak vážný, ale přece...

Pravá ruka

Dlouhodobě mě bolela ruka u palce . Asi 9 měsíců. Mamka mě vzala na rendgen...

Pravá ruka

Dobrý den, mohu porposti o radu. Začal jsem chodit do > posilovny, jelikož...

Prava strana hrudníku propadlá , horní část prsa

Dobrý den mám propadlou pravou část hrudníku prsa prosím vás co stím chodím...

Prává strana kde se nachází sval u lopatky, je více vychýlen ven než levá strana toho svalu.

Dobrý den mám dotaz, dotaz se týká, jednak již zmíněné výchylky pravé strany...

Prava strana videni divne blika

Zdravím. Zrovna teď nějak divně vidím. Vím že se mi tohle už stalo kdysi dávno....

Pravda o antidepresivech

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto článku: Zánět v mozku SSRI...

Pravděpodobnost otěhotnění?

Dobry den,pred tyden cca jsem uplne poprve spala s mim pritelem. Pritel mel...

Pravděbodobná porucha erekce

Dobrý den, pane doktore. Dovolte mi obrátit se na Vás s problémem, který...

Pravděpodobná Fimosa

Dobrý den, je mi 15 let a mám dojem, ze trpím fimozou. V klidovém stavu mi jde...

Pravděpodobná nastupující menopauza

Dd, je mi 55 let (v září 56) Jsem obezni hodně, užívám Lozap h, Mittformin,...

Pravděpodobná ztráta pigmentu

Dobrý den,mému osmiletému synovi se asi před třema mesíci objevila na obličeji...

Pravděpodobné datum početí - stáří těhotenství, spolehlivost CRL.

Vážená paní doktorko, Mám dotaz ohledně datumu početí/stáří těhotenství....

Pravdepodobne fisura na konečníku

Dobrý deň pán doktor, rada by som sa s vami poradila ohľadom môjho problému...

Pravděpodobně HPV

Dobrý den, již několik let už ani nepamatuji kdy se to objevilo mám kousek pod...

Pravděpodobně je to neurastenie.

Po úmrtí v rodině u mě došlo k narušení autonomního nervového systému, silné...

Pravděpodobně kontaminace?

Dobrý den, na 26.5. jsem objednaná na plánovanou operaci ramene, pod celkovou...

Pravdepodobne krcni pater

Dobry den, Je mi 17 let mivam casto migreny uz od 9ti let, jsem silnejsi postavy...

Pravděpodobně mykóza na penisu

Dobrý den, mám už cca půl roku problém pravděpodobně s mykózou na penisu. Moje...

Pravděpodobně natrhla uzdicka

Dobrý den, mohl bych se zeptat ci mam delat s tímhle?? Měli jsme s pritelkyni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Hrb na zádech

Dobry den, Je mi 23 let. Mám dost velký problém, dříve jsem nechodil zrovna...

Rakovina spodiny ústní

Dobrý den ,příteli zjistili rakovinu spodiny ustni a krku. Spodiny ústní cT1cN0M0...

Vysoká sedimentace, nádor ?

Dobrý den, prosím poraďte mi mám vysokou sedimentaci 120 zjištěna bakterie v...

Pískání v uších, zavratě, bolest v podžebří

Dobrý den. Mám více problémů a tak bych se Vás prosím zeptal, jak mám postupovat....

Extrakce kovů


Brnění pravé strany obličeje, umrtvovací vložka zubu

Dobrý den, mám od konce prosince v zubu umrtvovaci vložku s kortikoidy, bohužel...

Paréza hlasivek, infekční onemocnění

Pareza Hlasivky. V poslednim kvetnovem tydnu me postihla drobna virozka, kterou...

Rakovina stydké kosti

Dobrý den, má maminka 60 let, se starala o umírajícího manžela a už pociťovala...

Magneticka rezonance

Dobry den, da se podstoupit toto vysetreni (MR) s rovnatkama ci nikoliv???

Vdechnutí mouchy


Káva po obědě

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně kávy po obědě. Nedržím žádnou dietu, ale...

Pupínky kůže varlat a penisu


Zánět močových cest a průjem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových cest a doprovází ho...

Rakovina tlusteho streva

Dobry den, Lecim se s crhnovou chorobou v term. Ileu (nyni v klidove fazi)...

Rakovina tlustého střeva

Dobrý den, posledních 14 dní mě trápily průjmy sice jsem chodil na záchod...

Přeříkávání a ALS

Dotaz na neurologa. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na stránkách Alsa.cz,...

Patnáctiletá preventivní prohlídka


Koleno po artroskopii


Ředění krve a Alkohol


Reklama