Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přehání nebo ne?

Psychika Lenka 14.3.2016

Dobrý den,můj 49 letý přítel si neustále na něco stěžuje, i když je v podstatě zdravý.Jen chodí na pravidelné cevní kontroly kvůli zvýšenému cholesterolu a kvůli zvýšenému tlaku,který je v poslední době zcela normální.
Ale čím dál víc na sobě hledá něco,co by měl léčit.Např. ho pobolívá hlava a vezme si Panadol (má vybočenou krční páteř,a ví,že je to od ní,ale stejně přemýšlí co ještě by to mohlo znamenat), nahmatá si malý pupínek,který je tak tak vidět a chvilku svědí - už mě na to upozorňuje.Nedávno jsme měli k obědu kachnu se zelím a knedlíkem, a 2x byl měl řidší stolici - už byl zase nervózní,co mu zase je a o ničem jiném nemluvil - ostatně jako vždycky.No a včera jsme k večeři měli pepřenky (ryby v oleji) a v noci dostal hrozné křeče,celý den polehával a nechtěl se skoro ani obrátit na bok.Dnes ráno je to prý už lepší,ale vidím,že pořád nad něčím mudruje a tvrdí,že ho v břiše ještě píchne tam nebo zase jinde.A tak je to se vším, s každou maličkostí, které si ostatní ani nevšimnou.Já už ale sama nevím, co u něj znamenají křeče - jestli je má opravdu hodně silné, nebo je to něco dost nepříjemného,kdy mu ty pepřenky vlastně po léčbě antibiotiky náhodou nesedly atd. atd.
Chtěla bych Vás tedy poprosit o radu nebo vysvětlení,které by si přečetl i on a řídil se jím.
Já už si nevím rady.
Moc děkuji za odpověď.

Mgr. Petr Klimeš
Odpovídá lékař:

Mgr. Petr Klimeš

Specializace: Psychoterapie Pracoviště: Psychoterapie Mgr. Petr Klimeš, Praha

Dobrý den,
z toho, co píšete se zdá, že Váš partner si říká o pozornost. Může v tom samozřejmě hrát roli i jeho věk a možná tedy i nějaké pochybnosti o sobě a svém zdravotním stavu v souvislosti se stárnutím. Přesto, že to, co se s ním děje tedy nemá přímo fyzický původ - nebo se to zdá jako velmi přehnaná reakce, snaží se tím asi sdělit něco, co si ani sám příliš nepřipouští. Asi by stálo tedy z Vaší strany tomu věnovat pozornost a zjistit, co se s partnerem vlastně děje po psychické stránce. Tím vůbec nechci říct, že by měl být nějak nemocný, spíš se asi jedná o nějaké přirozené stádium, se kterým se prostě jen momentálně obtížně srovnává. Samozřejmě to může být celé trochu jinak, takto na dálku se to těžko určuje, ale myslím, že tím, že partnerovi budete věnovat pozornost a pokusíte se přijít na to, co s ním je, nic nezkazíte (není samozřejmě úplně vhodné to dělat příliš invazivně, ale spíš tak nějak pozorovat a možná se opatrně ptát).
Držím palce
Zdravím
Petr Klimeš

Související dotazy

Jsem gay nebo ne?
Dobrý den, Je mi 17 let jmenuji se Filip Už od svých...
Je tohle normální, nebo ne?
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tohle normální,...
Otěhotnění nebo ne?
Dobrý den, omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nejsem...
Je to ms nebo ne?
Dobrý den,užívala jsem Depo Proveru první injekci jsem...
Jestli je to v pořádku nebo ne?
Dobrý den, prosím o vysvětlení těchto výsledků... Jestli...
Je nutná operace nebo ne?
Dobrý den. Prosím o radu jestli je nutná operace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Předporodní úzkost

Dobrý den, mám na vás dotaz. Je mi 24 let, jsem těhotná momentálně 27tt (první...

Předrakovinové změny

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Je mi 23 a ke gynekoložce chodím opravdu...

Předrakovinové stádium děložního čípku

Dobrý den, na gynekologii mi našli před dvěma měsíci mozaiku na děložním čípku...

Předrakovinové stavy - rakovina děložního čípku

Dobrý den, mé kamarádce je 21 let a poslední dobou chodila hodně často na gynekologii...

Předrakovinové změny děložního čípku

Dobrý den, delší dobu jsem se potýkala s různými bakteriemi v pochvě, stěry...

Předrakovinový stav na děložním čípku

Dobrý den, na gynekologické prohlídce mi paní doktorka sdělila, že mám předrakovinový...

Představy

A ještě dotaz . Jakto že mě nevzrušuje porno , kde se holka uspokojuje sama?

Představy

Dobrý den p. doktorko. Mé babičce je 89 let. Je upoutána na lůžko - cca před...

Představy,které se plní

Dobrý den Vážený pane doktore. Jistě se už Vám někdy stalo to, že jste šel...

Předsunutá krční páteř (antekolis?)

Dobrý den, mám problémy s předsunutou krční páteří pravděpodobně způsobenou...

Přehnaná hygiena intimním partiím škodí

Dobrý den,manžel má po pohlavním styku kožní potíže.Žalud a předkožku má jakoby...

PŘEHNANÁ STIDLIVOST

Dobrý den, prosím o radu. Mám problém s přehnanou stydlivostí. Stydím se před...

Přehnané cvičení

dobrý den, včera večer jsem si doma zacvičil, ale asi jsem to přehnal. Ne že...

Přehnané hlídání tělěsných příznaků

Dobry den před 2 lety my začali problémy se srdcem nic nebylo zjištěno skončila...

Přehnané obavy

Dobrý den, Obracím se na vás s dotazem, který mě nesmírně trápí. Dotaz bude...

Přehnaný strach o syna

Dobrý den, jsem matkou 9 měsíčního syna. Už v těhotenství jsem o něj začala...

Přehozená antikoncepce

Dobrý den, užívám antikoncepci Adel a včera jsem si měla brát první tabletku....

Přehozený denní rytmus

Dobrý den, už asi 2 roky mám přehozený denní rytmus vždy odpoledne spím a pak...

Přehřátí miminka v 37tt

Dobrý den, jsem ve 37+1tt a dnes jsem se přiblížila na par minut k rozpalenemu...

Přehřátí pánve v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, jsem nyní v 9. týdnu těhotenství. V předchozích týdnech...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krev na toaletním papíře

Dobrý den pane doktore. rád bych se Vás zeptal na jeden dotaz. Když jdu...

Prodlužující se cyklus

Dobrý den,již osm měsíců se snažíme o druhé dítě.Vždycky jsem měla cyklus dlouhý...

Režim po operaci vnitřních hemoroidů

Dobrý den,chtěla bych Vás požádat o informaci. Jsem 9den po operaci vnitřních...

Bulka na vagíně

Dobrý den, objevila se mi bulka na vagine. Nejdriv to vypadalo jak velky "bedar",...

Křeče v dolních končetinách, záškuby v lýtkách

Dobrý den pane doktore, mám takový divný problém, nechala jsem si udělat vyšetření...

Bolest malíčku

dobrý den, chtěl bych se zeptat před 2 měsíci jsem odehrál dva fotbalové zápasy...

Záchvaty kašle v noci


Chtěla bych se zeptat na nízkodávková lokální vaginální estrogenní léčbu.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nízkodávková lokální vaginální estrogenní...

Kožní obtíže

Dobrý den, kolem celého kořene penisu mám už delší dobu svedive bílé místa,...

Snížený sexuální apetit.

Dobrý den, už delší dobu mě trápí snížený sexuální apetit. Je to už i více...

Podrážděná slinivka břišní


Sex byliny

Dobry den ,chtela jsem se zeptat jake prirodni byliny mohou zlepsit sexualni...

Bolest kloubů prstů

Dobrý den Dovolte mi obrátit se touto cestou na vás s dotazem už rok a půl mne...

Jak utlumit sexuální apetit

Dobrý den, prosím o radu jak utlumit sexuální apetit, ženu miluji a nechci...



Bolesti hrudníku

Dobrý den, dnes ráno jsem se vzbudila s hroznou bolestí vpravo pod prsem a táhne...

Velký apetit k sexu

Dobrý den.Potreboval bych poradit. Muj muž má hodně velký apetit k sexu. Může...

Když si dám jakékoli jídlo, tak vždy v ústech mám kyselo


Bolest břicha po kofeinu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli existuje alergie na kofein , jestli ano...

Pálení žáhy a užívání Mirtazapinu

Dobrý den, prosím o radu, může mé žaludeční problémy způsobovat lék Mirtazapin...

Reklama